Administrar

«Ha vingut a insultar?», per Ferran Mir

estelnegre | 10 Novembre, 2010 08:27

«Ha vingut a insultar?», per Ferran Mir

Ja comença a ser hora...

Aquest prohom que hem tingut de visita a Barcelona aquest cap de setmana, sembla que hagi vingut a insultar-nos. Quan ha parlat de “laïcisme agressiu”, ha vingut a dir que els qui, com jo, defensem aquesta opció som agressius. Per a que l’afirmació fos més inequívoca, ha fet referència a l’anticlericalisme de començaments del segle XX. Com es nota que és el missatger del cel, perquè de les coses de la terra n’entén ben poc!

Potser caldria que algú li expliqués al senyor Ratzinger que l’època dels matacapellans és morta i enterrada. Tot i que a mi, i suposo que a molts d’altres, ens vinguin ganes de ressuscitar-la de tan en tan, coincidint amb aquesta mena d’afirmacions insultants sense fonament ni sentit.

No sé si s’ha parat a pensar que, dient aquestes coses, pot ser que ens doni idees i que, si ja ens consideren agressius sense ser-ho, perquè no passar a l’acció? Com que la seva institució va una mica mancada de màrtirs darrerament, no m’estranyaria que estigués buscant precisament això. He dit mancada de màrtirs i em sembla que m’he equivocat: entre els que s’han fet ells mateixos (Kung, Bof, Casaldàliga, etc.) als qui no deixen ni exercir la docència ni publicar llibres (si poguessin els hi prohibirien fins i tot pensar) i els que han estat assassinats pels qui pensen com ells (monsenyor Romero, el jesuïta Ellacuría, etc.), tindrien un bon estoc de màrtirs on escollir si volguessin.

Però els últims màrtirs que estan beatificant a marxes forçades són precisament els capellans morts a la nostra guerra incivil. I aquell capellà polonès: el Popieluszko (s’escrivia així?). Però ja se sap que si un màrtir ha estat mort pels comunistes te un plus.

En fi, senyor Ratzinger, que no hi ha qui els entengui. No se com ho veurà vostè, però agressiu és afirmar que el condó augmenta el risc d’infecció pel SIDA o obligar a una adolescent a tenir un fill no desitjat, com fa vostè. Nosaltres, els ateus i laïcistes, l’únic que fem es demanar-li al Estat que no faci cas de les seves falòrnies. Ni de les seves ni de les que surten de mesquites, sinagogues i demés temples religiosos. Si vostè considera això agressivitat, podria recomanar-li algun deixeble de Freud que tracta molt bé aquests petits desequilibris.

Ferran Mir

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS