Administrar

El GOB demostra quins són els modes de transport sostenibles per a la ciutat de Palma

estelnegre | 31 Octubre, 2010 10:00

El GOB demostra quins són els modes de transport sostenibles per a la ciutat de Palma

El GOB demostra quins són els modes de transport sostenibles per a la ciutat de Palma

---

64 cotxes amb una ocupació mitjana de 1,2 persones/vehicle transporten envaint la ciutat només prop de la meitat de passatgers que un bus o dos vagons de tramvia. Si aquesta gent es desplaça a peu o en bicicleta, aconseguim a més d'una ciutat més tranquil·la i menys agressiva, 0 emissions de CO2.

El diumenge 24 d'octubre al matí, el GOB va representar l'espai consumit pel transport de passatgers en diferents modes a les Avingudes en una demostració inèdita a Palma.

La mobilitat sostenible s'ha posat a prova a l'Avinguda Compte Sallent amb un èxit rotund. Gràcies a més de 150 voluntaris s'ha demostrat l'enorme capacitat de la mobilitat sostenible per fer front a la congestió urbana i millorar la qualitat de vida a la ciutat, al mateix temps que es redueix de manera significativa l'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

- 64 cotxes - Amb una ocupació de la via pública prop de 800 m2, omplint els 3 carrils de l'Avinguda Compte Sallent des del carrer Francesc de Borja Moll fins gairebé l'alçada de l'encreuament amb Avinguda Alemanya, més de 112 metres de llargària per 7 d'amplada, a raó d'1,2 ocupants per a cada vehicle (ocupació mitjana a la Ciutat de Palma), 64 cotxes transportaven tan sols 77 passatgers.

- 1 autobús de gas natural amb una capacitat de 90 passatgers amb una llargària de 12 metres i una amplada de 2,5 metres i una ocupació estàtica de 30 m2.

- 2 vagons de tramvia amb 120 passatgers (la capacitat del tramvia projectat a Avingudes, amb 4 vagons és de 236), amb una llargària de 9 metres per vago i una amplada de 2,4 metres i una ocupació estàtica de 43,2 m2.

- 120 persones sense motor, a raó d'1m2 per persona a peu i 1,5 m2 en bicicleta.

Amb aquesta acció el GOB ha volgut demostrar la importància de la mobilitat sostenible en l 'objectiu de reduir la congestió, la contaminació (acústica i ambiental), el canvi climàtic i l 'ocupació d 'espai del trànsit excessiu de vehicles privats a la ciutat.

---

Vídeo de la acció de simulació

Vídeo complet del "com es va fer" de la acció"

---

El GOB encoratja la ciutadania a plantar cara a la contaminació, al canvi climàtic, i a la congestió permanent exigint una bona oferta de transport públic i una bona xarxa d 'itineraris per poder caminar i circular en bicicleta o altres modes no motoritzats.

Volem agrair la participació dels més de 150 voluntaris que han fet possible aquesta jornada històrica. La seva acció desinteressada ha estat un acte de ciutadania i de civisme. Les fotografies que s 'han realitzat a Palma diuen molt del model de mobilitat pel que necessàriament ha d'apostar la ciutat, una ciutat on, amb dades de 2008, el 71% dels desplaçaments al centre i primera corona es fan en vehicle privat, el 12 % en transport públic, i el 17% a peu o en bicicleta.

Així mateix volem agrair el suport de la regidoria de mobilitat i infrastructures de l'ajuntament de Palma, a la Policia Local, a l'SMAP, a l'EMT a Trambadia i a Ona Mallorca per la seva col·laboració.

La celebració d'aquest acte, s'ha emmarcat dins dels actes de celebració del Dia Internacional d'Acció Climàtica en el marc de la campanya internacional www.350.org

 Escriu-nos

Gira de presentacions del llibre de Joni D. «Que pagui Pujol! Una crònica punk de la Barcelona dels 80» arreu Catalunya

estelnegre | 30 Octubre, 2010 09:23

Gira de presentacions del llibre «Que pagui Pujol! Una crònica punk de la Barcelona dels 80» arreu Catalunya
Gira de presentacions del llibre «Que pagui Pujol! Una crònica punk de la Barcelona dels 80» arreu Catalunya
Gira de presentacions del llibre «Que pagui Pujol! Una crònica punk de la Barcelona dels 80» arreu Catalunya
---
Notícies del front
---

Escriu-nos

«De Companys a Garganté, amb els que lluiten», per Jordi Martí Font

estelnegre | 29 Octubre, 2010 09:54

«De Companys a Garganté, amb els que lluiten», per Jordi Martí Font

Josep Garganté

Avui que fa setanta anys de l'afusellament de Lluís Companys per part dels iaios dels d'Intereconomia, el PP i CiU en bona part, el Josep Garganté ha passat la nit als calabossos dels Mossos després que el detinguessin ahir en plegar de treballar, acusat de desordres públics, segons sembla. «Desordres» que suposadament es van produir el 29 de setembre passat en el context de vaga general. No recordo que el Josep, amic i company de militàncies, sindicalista i independentista, internacionalista i membre del Col·lectiu Catalunya dels Països Catalans, sigui mosso d'Esquadra ni empresari, per tant no entenc per què l'acusen de desordres. Però vist el que hem vist fins ara ja no m'estranya res. Kaosenlared acusada d'incitar a la violència per l'Assumpta Escarp, desenes de lluitadors socials detinguts mentre els piquets de la patronal, els piquets de la por i les hipoteques, no van tenir ni una sola detenció. Ja m'ho va dir un mosso d'Esquadra vestit de persona després que li demanés foc (jo que no fumo) per comentar-li «quina feina més patètica, no?, seguir un piquet que defensa que tu no et jubilis als 67?». El noi, espantat no sé de què perquè jo mai no he pegat ningú, em responia que «és el que ens han manat avui». I jo pensava en qui devia ser el cap que havia dictat l'ordre que el mosso havia d'obeir sense ni pensar-la...

Aquest dies passats també  va ser detingut l'Ivan Miró i jo me n'he assabentat ara, just ara que estic llegint El procés de Montjuïc del Dalmau i clar, lligues caps i et preocupes. Res no passa perquè sí ni res no es mou al so de qui mana perquè tingui millor digitació a l'hora de tocar la flauta.

Canviant de tema, o no, ahir, un ignorant o directament miserable de CiU a Tarragona va dir, en el debat sobre les consultes sobre la independència que es va fer a la URV, que gràcies a ells es va acabar amb la mili. Sort encara que el representant de la CUP, l'Eduard Boada, coneixia el tema de prop i els va dir que de què. I va ser l'única vegada, conten jo no hi era, que el públic va aplaudir. Un argument, per cert, que en el debat que vaig tenir amb el López Tena a Molins de Rei organitzat per l'Ateneu Mulei, el jurista ja va defensar. Realment, els hauria de caure la cara de vergonya de dir mentides d'aquesta alçada...

Avui ho explicaré a l'acte que la CUP de Tarragona ha muntat a la plaça dels Sedassos per demanar el sí a la consulta que es fa diumenge que ve a Tarragona gràcies a Tarragona Decideix, una gent a qui des d'aquí vull felicitar perquè s'ho mereixen.

I als de CiU i la resta de partits del poder, a la merda!, que deia Labordeta. I al Granganté i a l'Ivan, als de Kaosenlared (Manel, Carlos...) una abraçada forta, perquè sou vosaltres qui més s'ho mereix.

Jordi Martí Font

15 d'octubre de 2010

 Escriu-nos

Concentració de condemna per l'assassinat del nin sahrauí i en suport al poble sahrauí (29-10-10)

estelnegre | 28 Octubre, 2010 14:45

Concentració de condemna per l'assassinat del nin sahrauí i en suport al poble sahrauí (29-10-10)

Elgarhi Nayem

Concentració

Divendres 29 d’octubre de 2010, a les 19 hores davant Cort (Palma)

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears us convoca a una concentració per expressar la nostra més enèrgica condemna al brutal assassinat per part de l’exèrcit marroquí del nin sahrauí de 14 anys, Elgarhi Nayem, així com la nostra solidaritat amb els seus familiars, els set sahrauís ferits i el poble sahrauí.

I reivindicar:

1. La intervenció immediata de les Nacions Unides pel que fa a la seguretat de la població sahrauí.

La Missió de Nacions Unides per al Referèndum al Sàhara Occidental (MINURSO) present a la ciutat de l'Aaiun, ha de desplaçar-se urgentment al campament muntat per la població sahrauí i vetllar per la seva seguretat. La MINURSO ha de vetllar pel compliment de l'acord de pau de 1991, qüestió que considerem que no esta fent ja que són conegudes les sistemàtiques violacions de drets humans a través de pràctiques com la tortura, detencions, assassinats... i el rearmament de l'exèrcit marroquí.

2. Instem a l'ONU, a la UE i l'Estat espanyol a que assumeixin les seves responsabilitats en defensa de la legalitat internacional, pel respecte als drets humans i civils i en favor de la salvaguarda de les vides humanes.

3. La Unió Europea ha de paralitzar immediatament l'Estatut Avançat concedit al Marroc, per no respectar els drets fonamentals de la població sahrauí. Els Fons Europeus destinats al Marroc han de ser bloquejats. L'Acord de Pesca no ha de ser renovat.

4. El Govern espanyol, i l'Estat espanyol encara potència administradora del territori, ha de denunciar radicalment aquesta situació i demanar al govern marroquí que cessi en l’assetjament i violència contra la població sahrauí.

Vos hi esperem!

Declaració de l'AAPSIB

Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB)

 Escriu-nos

III Jornades d'Estudis Històrics Locals de Santa Catalina i es Jonquet (25/28-11-10)

estelnegre | 27 Octubre, 2010 07:21

III Jornades d'Estudis Històrics Locals de Santa Catalina i es Jonquet (25/28-11-10)
III Jornades d'Estudis Històrics Locals de Santa Catalina i es Jonquet (25/28-11-10)
---
Escriu-nos

Presentació del llibre «La llibertat contra el poder», de Miquel Beltran (28-10-10)

estelnegre | 26 Octubre, 2010 14:03

Presentació del llibre «La llibertat contra el poder», de Miquel Beltran (28-10-10)

Presentació del llibre «La llibertat contra el poder», de Miquel Beltran (28-10-10)

El proper dijous 28 d'octubre, a les 20.00 hores, es presentarà a la llibreria Maneu3 (carrer Maneu, 3; Porta de Sant Antoni) el llibre La llibertat contra el poder, de l'anarquista inquer Miquel Beltran i Alomar. La presentació anirà a càrrec de Miguel López, membre del Grup d'Estudis Llibertaris «Els Oblidats» i d'Albert Herranz, l'editor.

Miquel Beltran (1910- 1935) va ser un activista cultural i orador conegut dins el moviment obrer de Mallorca. Va escriure una novel·la, Violeta, que va ser publicada a la popular col·lecció «La Novela Ideal», que dirigia Federico Urales. Al volum que presentem és inclosa aquesta novel·la i una conferència que va donar al Centre Republicà Federal d'Inca l'any 1932. Miquel Beltran va morir de tuberculosi en 1935.

Vos hi esperem!

 Escriu-nos

Vídeos i documents de les XII Jornades Llibertàries (Palma-Manacor, 15-24 d'octubre de 2010)

estelnegre | 25 Octubre, 2010 09:24

Vídeos i documents de les XII Jornades Llibertàries (Palma-Manacor, 15-24 d'octubre de 2010)

Vídeos i documents de les XII Jornades Llibertàries

(Palma-Manacor, 15-24 d'octubre de 2010)

---

---

Desmontando el Estado, construyendo la sociedad libre del siglo XXI (Félix Rodrigo Mora)

---

Camus llibertari

Camus llibertari (Hélène Rufat)

---

---

Anarcosindicalisme i cooperativisme: un primer pas per a l'autogestió (Lluís Rodríguez Algans)

---

Racionalisme i educació. Per una pedagogia llibertària (Dolors Marín)

---

CNT, 100 anys de lluita (Dolors Marín)

---

CNT, 100 anys de lluita (Albert Herranz)

---

CNT, 100 anys de lluita (Pere Josep García Munar)

---

Presentació del llibre Venjança de classe. Causes profundes de la violència revolucionària a Catalunya el 1936 (Xavier Díez)

---

Gala de cloenda de les XII Jornades Llibertàries

---

 Escriu-nos

Un siglo de lucha de la CNT (TV1)

estelnegre | 24 Octubre, 2010 17:50

Un siglo de lucha de la CNT (TV1)
---
Escriu-nos

Demà diumenge «Gala de cloenda per al finançament econòmic de les Jornades», a càrrec de La Orquesta de Bolsillo i Barrabassades (XII Jornades Llibertàries)

estelnegre | 23 Octubre, 2010 06:25

Demà diumenge «Gala de cloenda per al finançament econòmic de les Jornades», a càrrec de La Orquesta de Bolsillo i Barrabassades (XII Jornades Llibertàries)

Acte de cloenda

---

Diumenge 24 d'octubre, al Teatre Municipal de Manacor (Manacor), a les 19.00 hores

Gala de cloenda per al finançament econòmic de les Jornades

Amb les actuacions de La Orquesta de Bolsillo --amb Javi Vegas (guitarra i veu) i Xema Bestard (trombó i clarinet) musicant textos d'Eduardo Galeano, i la posada en escena de Barrabassades, esquetxos amb José Luís Artieda i Joan Carles Montaner, de la Companyia Buffon's.

Entrada: 6 euros

Us hi esperem!

Més informació de les Jornades
 

---

XII Jornades Llibertàries

---

 Escriu-nos

Demà dissabte presentació del documental «Vivir de pie. Las guerras de Cipriano Mera», a càrrec de Valentí Figueres (XII Jornades Llibertàries)

estelnegre | 22 Octubre, 2010 08:44

Demà dissabte presentació del documental «Vivir de pie. Las guerras de Cipriano Mera», a càrrec de Valentí Figueres (XII Jornades Llibertàries)

Vivir de pie

---

Dissabte 23 d'octubre, al Centre Cultural «Es Jonquet» (Palma), a les 20.00 hores

Estrena de la pel·lícula documental:

Vivir de pie. Las guerras de Cipriano Mera

Presentació a càrrec de Valentí Figueres, director de la pel·lícula

---

Paleta, anarquista, llibertari i alt comandament de l'Exèrcit republicà durant la Guerra Civil, Cipriano Mera va tenir una existència lliurada a uns ideals, entre la justícia i la utopia. Una vida de cinema, de la qual el documental dóna una idea clara. Seguint els manuscrits de l'anarquista que es conserven, els responsables de la pel·lícula opten per donar-li veu a través de la interpretació en off d'un actor. Vivir de pie: las guerra de Cipriano Mera narra a través de documents inèdits l'odissea d'un drapaire i caçador furtiu que es va fer paleta sindicat en la UGT i es va convertir en revolucionari i home d'acció de la CNT. És la vida del paleta que va comandar el IV Cos d'Exèrcit en la Guerra Civil i va vèncer als generals italians; i del General que va reprendre l'ofici de paleta però va mantenir el seu objectiu: matar a Franco. També és la història desconeguda d'un cambrer, un sastre, un ferroviari... que en les seves dobles vides eren El Viejo, La Leona, El Fraile...; la vida d'aquells que van lluitar sincera i enèrgicament, que van enarborar les banderes de la llibertat i van gosar somiar amb un «Món Nou». El documental explora la personalitat de Cipriano Mera, els ideals i fets que van fer de la seva vida una gran aventura de la utopia, protagonista privilegiat d'un intens viatge de la Història. És la història d'un home lliure que es va negar a triar entre viure de genolls o morir dempeus; però no va estar sol. Al costat d'ell, tots aquells que van enarborar les banderes de «La Idea».

---

Més informació sobre el documental en: www.vivirdepie.net

---

Nota: El company Octavi Alberola ens ha enviat des de París uns documents redactats per ell referits a Cipriano Mera per a ser tractats en el V Congrés de la CNT de desembre de 1979 a Madrid i que ens a demanat que en facem difusió ja que aquest capítol de la vida de Mera no queda molt clar en la pel·lícula. Si voleu llegit aquests documents, aquí.

---

Us hi esperem!

---

Més informació de les Jornades

---

Acte de cloenda

---

XII Jornades Llibertàries

---

 Escriu-nos

1 2 3 4  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS