Administrar

Conferència «La CNT davant del retall de les pensions i la nova reforma laboral» (Avui divendres!)

estelnegre | 30 Abril, 2010 08:17

Conferència «La CNT davant del retall de les pensions i la nova reforma laboral» (Avui!)

Conferència

Divendres 30 d'abril a les 20.00 hores al local sindical de la CNT de Palma

Conferència: La CNT davant del retall de les pensions i la nova reforma laboral

A càrrec d'Antonio Baena Espejo, Secretari d'Acció Sindical de CNT d'Andalusia

---

Us hi esperem!

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

---

Jortnades Anarcosindicalistes 2010

---

Escriu-nos

Manifestació 1r de maig, a les 11.30 hores a la plaça d'Espanya de Palma

estelnegre | 29 Abril, 2010 06:59

Manifestació 1r de maig, a les 11.30 hores a la plaça d'Espanya de Palma

Jornades Anarcosindicalistes 2010. Actes entorn del 1r de maig

---

Contra la corrupció política i sindical, defensem els nostres drets

Manifestació dissabte 1 de maig, a les 11.30 hores a la plaça d'Espanya de Palma

Per al pròxim 1 de maig la CNT de Palma ha organitzat una manifestació com mostra de dignitat de la classe obrera, per reivindicar justícia social, recordant i homenatjant els que van lluitar i lluiten contra l'explotació i a favor de l'emancipació dels treballadors.

Noves reformes legislatives fan perillar els nostres drets laborals, ens quedarem de braços creuats?

Durant anys els rics, els empresaris, els banquers i els directius de les grans empreses de l'estat espanyol ens han estat refregant per la cara els seus escandalosos beneficis. Mentrestant les i els treballadors el passem fatal per arribar a final de mes. Ara el sistema ens ha reservat un nou panorama d'incertesa sota els seus acomiadaments, ERO o la no renovació dels contractes temporals, sota l'excusa que estem en crisi.

Pretenen que paguem nosaltres els plats trencats.

Davant d'aquesta amenaça l'actuació del Govern i els denominats «agents socials» és de total complicitat amb la banca i l'empresa privada, destinant milers de milions de les arques públiques per finançar empresaris, especuladors i depredadors financers, amb la intenció (que a ningú no li càpiga el menor dubte) de legislar a curt termini noves reformes laborals i decrets amb els quals perdrem drets laborals i socials.

El capitalisme pretén que siguem els treballadors i les treballadores els que financem la crisi.

Treballador, treballadora

Per tot això i molt més aquest 1 de maig surt al carrer!

Recuperem la nostra dignitat!

Per la plena ocupació i la protecció dels nostres drets

Per l'emancipació social de la classe treballadora!

Si vols manifestar el teu enuig contra l'actual situació del mercat de

Treball vine dissabte dia 1 de maig a les 11.30 hores a la plaça d'Espanya

T'hi esperem!

---

Jornades Anarcosindicalistes 2010. Actes entorn del 1r de maig

Després hi haurà míting, paellada, festa popular i a partir de les 17.30 hores concert de música amb les actuacions de:

- FUNKADICTOS (Funk)

- MOSTROS (Punk rock)

- WHISKY FACILE (50's 60's italian music)

- MATESOUND (Rock soul funk)

- LOS BARTOLINOS (música d'autor)

---

Us hi esperem!

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

---

Jortnades Anarcosindicalistes 2010

---

Escriu-nos

Jornades Anarcosindicalistes 2010. Projecció de documentals (demà dijous!)

estelnegre | 28 Abril, 2010 14:05

Jornades Anarcosindicalistes 2010. Projecció de documentals (demà dijous!)

Jornades Anarcosindicalistes 2010

Jornades Anarcosindicalistes 2010. Actes entorn del 1r de maig

Dijous 29 d'abril a les 21.00 hores a la plaça de l'Artesania de Palma

Nit de cinema a la fresca amb la projecció dels documentals:

CNT un año de lucha

(2008, Estat Espanyol, produït pel Sindicat del Metall de CNT Madrid)

Documental que narra les lluites realitzades per la CNT madrilenya el 2008. Lluites en les quals caldria ressenyar la Vaga de la neteja del metro, el feixisme en la comunitat de Madrid, el conflicte amb la SGAE i l'acció directa present en els conflictes laborals que s'han vingut desenvolupant a Madrid en els últims temps. La intenció d'aquest vídeo és mostrar que tenim un present de lluita i un futur de llibertat per conquerir.

Hecho en los Ángeles

(2008, Estats Units, dirigit per Almudena Carracedo)

Documenta l'extraordinària història de tres immigrants llatines, costureres en tallers d'explotació en Los Angeles, que s'embarquen en una odissea de tres anys per aconseguir proteccions laborals bàsiques de la famosa tenda de roba Forever 21. Amb un estil de cinema directe i intimista, Hecho en los Ángeles revela l'impacte d'aquesta lluita en la vida de les tres dones, a mesura que l'experiència les transforma. Commovedora, simpàtica i profundament humana, Hecho en los Ángeles és una història sobre la immigració, el poder de la unitat, i el valor que es necessita per trobar la teva pròpia veu.

---

Al lloc hi haurà venda de llibres de diversa temàtica social

---

Us hi esperem!

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

Sobre «Plantant cara al sistema. Sembrant les llavors del canvi», per Jordi Martí Font

estelnegre | 27 Abril, 2010 14:20

Sobre «Plantant cara al sistema. Sembrant les llavors del canvi», per Jordi Martí Font

Plantant cara al sistema

El darrer estudi distingit amb el Premi Tarragonès d'Investigació ja és al carrar en forma de llibre. Aprofitant la diada de Sant Jordi, l'Editorial Arola de Tarragona ha tret al carrer Plantant cara al sistema. Sembrant les llavors del canvi, un estudi dels moviments socials al Tarragonès del 1975 al 2010, obra del Marc Suanes, historiador i activista també d'algun d'aquests moviments i, malgrat això darrer, capaç d'explicar la realitat sense mitificar-la, objectivament.

El llibre, tal com el seu autor indica en el pròleg, intenta trencar el mite que al Tarragonès i a la capital del Camp, mai no hi passa res, que tal com deia Vidal Alcover aquesta és una ciutat de «militars, funcionaris, putes i capellans». Hi passa i, tot i que en algunes èpoques properes a l'actualitat, com el final dels anys vuitanta i començament dels noranta del segle passat, això va seguir aquestes coordenades fil per randa, la represa actual ha estat important, considerable i en alguns casos, esplèndida. És aquesta, doncs, una història no del poder sinó de qui resisteix davant del poder, no amb una actitud adolescent de dificultat d'assumir les normes imposades per qui mana sinó simplement per la voluntat de construir un futur que (quines coses, no?) no coincideix amb el que manaires i poderosos han previst per a totes i tots nosaltres. I és que sovint, per no dir sempre, allò que els encorbatats volen per al conjunt de la societat i que sempre ens presenten com l'«única realitat possible» no només no és l'única sinó que a més a més és impossible. Les persones que formem part dels moviments socials arreu, ja sigui al Camp de Tarragona com a l'àmbit metropolità barceloní, a l'Horta de València, a les Terres de Ponent o a les Balears, no tenim darrere, normalment, grans masses que ens permetin comptar amb una força social àmplia per fer possible els canvis socials que anhelem però és clar també que això és només qüestió de temps i que, tal com indica el títol del llibre, molts cops les nostres lluites són sordes precisament perquè la nostra feina és sembrar. Una de les reflexions que a mi se m'acut més insistentment veient com les gasta el poder quan el gestiona gent que s'autoanomena d'esquerres és si no comença a ser hora que deixem d'abandonar projectes i lluites que són nostres, és a dir anticapitalistes, en mans de la que podríem qualificar de «socialdemocràcia de sucre» que es troba fets els recipients quan arriba al poder i els llueix buits de contingut. I m'estic referint, per exemple, al tema del «no a la guerra» tot i que d'exemples n'hi ha molts altres.

Però tornem al llibre. Plantant cara al sistema està dividit en deu parts que inclouen els diversos tipus de moviments socials que Tarragona ha tingut en els darrers decennis. Així, és evident que es ve d'un antifranquisme centrat en el moviment obrer bàsicament al voltant de les comissions obreres i les associacions de veïns, però també amb destacades lluites de defensa del medi rural, amb la Unió de Pagesos al capdavant, i les organitzacions cristianes de base o les feministes que lluitaven al voltant del Bloc Feminista. Tot aquest món es va ensorrar quan el seu principal contrincant va desaparèixer. Així, tot i mantenir una important presència pública i mediàtica després de la mort de Franco, les lluites socials que derivaven de l'antifranquisme es van anar esllanguint des del moment que el seu principal enemic va desaparèixer. L'anomenada Transició va ser llarga a Tarragona perquè al poder li va caldre desfer i aigualir les organitzacions i les lluites socials que amb l'empenta de la lluita contra la dictadura havies esdevingut importants agents de canvi.

El llibre tracta en diversos capítols aquesta Transició, al costat de l'antimilitarisme i el pacifisme a «Cap exèrcit defensa la pau»; la lluita ecologista contra nuclears i petroquímica; el feminisme i l'alliberament gai, lèsbic bisexual i transsexual; les ONG; i els moderns moviments socials que van des del moviment llibertari fins a l'anticapitalisme o l'Esquerra Independentista. Cada un d'aquests apartats conté una àmplia documentació i dades cronològiques diverses que aporten informacions que mai abans havien estat valorades ni recollides juntes, a no ser què ho fes, Déu mos en guard, algú que s'hi dediqués professionalment tot i que no amb la voluntat d'historiar-ho sinó amb la de controlar-ho. I això -no ens cal patir- ja sabem que en democràcia no passa. Cada un dels apartats de què he parlat conté una àmplia documentació visual, un dels grans encerts del llibre, que permet al lector o lector tenir accés a un material difícil de tenir i fins i tot de veure junt fins ara. Cartells, fotos, manifestos, octavetes, portades de revistes... completen un estudi que ens era imprescindible i que ens permet dir, sense cap mena de dubte, que ni Tarragona ha estat tan dòcil com semblava ni el que ve sigui tan fosc com alguns ens volen fer creure. O, dit d'una altra manera, que entre Nadal i Setmana Santa, la dignitat rebel també ha florit al Camp i fins i tot a casa del bisbe.

Jordi Martí Font

 Escriu-nos

Contra el público. Democracia

estelnegre | 26 Abril, 2010 11:04

Contra el público. Democracia
Contra el público. Democracia
---
Escriu-nos

Concert Antimilitarista (Esporles, 07-05-10)

estelnegre | 25 Abril, 2010 15:32

Concert Antimilitarista (Esporles, 07-05-10)
Concert Antimilitarista (Esporles, 07-05-10)
---
Escriu-nos

Alfonso, empresonat a can Brians per una empenta

estelnegre | 24 Abril, 2010 05:29

Alfonso, empresonat a can Brians per una empenta

alfonsolliure.blogspot.com

Des del passat 8 d'abril Alfonso està empresonat complint una condemna de tres anys de presó, acusat d'una empenta a un mosso d'esquadra que estava usant el kubotan per agredir els manifestants.

Els fets es remunten al maig del 2007 quan, en el marc d’una manifestació en defensa dels Espais Alliberats a Barcelona. En aquell cas, més de cinc-centes persones van quedar envoltades per un dispositiu dels Mossos d’Esquadra, que empraren unes armes il·legals, els kubotans, per intimidar i agredir els i les manifestants. En aquesta situació, un agent va ser agredit per un manifestant després que l’agent el punxés amb aquesta arma a una noia que es manifestava. Dies després, Alfonso H. era detingut i acusat de ser l’autor d’aquesta agressió; actualment, i desprès de ser jutjat, ha començat a complir pena de tres anys de presó pels càrrecs que se li imputen.

Les mobilitzacions de suport i pressió per aconseguir la seva llibertat es van estenent pel territori; entre aquestes, una publicació titulada Xquè, amb 50.000 exemplars es va repartir des d'inicis d'abril.

XQuè?

alfonsolliure.blogspot.com

 Escriu-nos

Jornades Anarcosindicalistes 2010. Actes entorn del 1r de maig

estelnegre | 23 Abril, 2010 08:47

Jornades Anarcosindicalistes 2010. Actes entorn del 1r de maig

Es detalla a continuació les activitats que per a aquest mes d'abril la CNT de Palma ha organitzat entorn de la jornada de lluita del 1r de maig.

Jornades Anarcosindicalistes 2010. Actes entorn del 1r de maig

---

Jornades Anarcosindicalistes 2010

Jornades Anarcosindicalistes 2010. Actes entorn del 1r de maig

Dijous 29 d'abril a les 21.00 hores a la plaça de l'Artesania de Palma

Nit de cinema a la fresca amb la projecció dels documentals:

CNT un año de lucha

(2008, Estat Espanyol, produït pel Sindicat del Metall de CNT Madrid)

Documental que narra les lluites realitzades per la CNT madrilenya el 2008. Lluites en les quals caldria ressenyar la Vaga de la neteja del metro, el feixisme en la comunitat de Madrid, el conflicte amb la SGAE i l'acció directa present en els conflictes laborals que s'han vingut desenvolupant a Madrid en els últims temps. La intenció d'aquest vídeo és mostrar que tenim un present de lluita i un futur de llibertat per conquerir.

Hecho en los Ángeles

(2008, Estats Units, dirigit per Almudena Carracedo)

Documenta l'extraordinària història de tres immigrants llatines, costureres en tallers d'explotació en Los Angeles, que s'embarquen en una odissea de tres anys per aconseguir proteccions laborals bàsiques de la famosa tenda de roba Forever 21. Amb un estil de cinema directe i intimista, Hecho en los Ángeles revela l'impacte d'aquesta lluita en la vida de les tres dones, a mesura que l'experiència les transforma. Commovedora, simpàtica i profundament humana, Hecho en los Ángeles és una història sobre la immigració, el poder de la unitat, i el valor que es necessita per trobar la teva pròpia veu.

---

Al lloc hi haurà venda de llibres de diversa temàtica social

***

Conferència

Divendres 30 d'abril a les 20.00 hores al local sindical de la CNT de Palma

Conferència: La CNT davant del retall de les pensions i la nova reforma laboral

A càrrec d'Antonio Baena Espejo, Secretari d'Acció Sindical de CNT d'Andalusia

Jornades Anarcosindicalistes 2010. Actes entorn del 1r de maig

Dissabte 1 de maig a les 11.30 hores

Contra la corrupció política i sindical, defensem els nostres drets

Manifestació de la plaza d'Espanya fins a Ses Voltes (Parc de la Mar) de Palma

Jornades Anarcosindicalistes 2010. Actes entorn del 1r de maig

Després hi haurà míting, paellada, festa popular i a partir de les 17.30 hores concert de música amb les actuacions de:

- FUNKADICTOS (Funk)

- MOSTROS (Punk rock)

- WHISKY FACILE (50's 60's italian music)

- MATESOUND (Rock soul funk)

- LOS BARTOLINOS (música d'autor)

---

Us hi esperem!

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

---

Jortnades Anarcosindicalistes 2010

---

Escriu-nos

«Mad City». Última pel·lícula del «Cicle AntiMassMedia». Cinema contra la manipulació informativa (Avui dijous 22 d'abril!)

estelnegre | 22 Abril, 2010 06:01

«Mad City». Última pel·lícula del «Cicle AntiMassMedia». Cinema contra la manipulació informativa (Avui dijous 22 d'abril!)

Avui dijous 22 d'abril conclou el cicle de cinema que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

«Mad City». Última pel·lícula del «Cicle AntiMassMedia». Cinema contra la manipulació informativa (Avui dijous 22 d'abril!)

---

Mad City (1998)

de Costantin Costa-Gavras

---

Dustin Hoffman i John Travolta s'uneixen al director Costa-Gavras en una història violenta i ferotge sobre les bogeries que es cometen per aconseguir els majors índexs d'audiència en els informatius de televisió. Travolta és Sam Baily, un guarda de museu desenganyat que en perdre la seva feina tracta de recuperar-la a punta de pistola. Hoffman és Max Brackett, un reporter de la televisió local que és pres com a ostatge junt amb uns escolars. És una jugada desesperada per a Sam, i una oportunitat única per a la carrera de Max, que està protagonitzant l'exclusiva de la seva vida. A mesura que Max força la situació darrera la notícia, aquesta començarà a escapar-se-li de la mans

---

Us esperem al local de la CNT a les 20 hores!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

«Menorquins exiliats», per Antoni Marimon

estelnegre | 21 Abril, 2010 06:54

«Menorquins exiliats», per Antoni Marimon

Ascaso, Liberto Callejas, Durruti i Emeterio de la Orden (Brussel·les, 1929)

Afortunadament, en els darrers anys s'han multiplicat els estudis sobre l'exili republicà provocat per la Guerra Civil del 1936-1939. Curiosament, perquè va esser l'illa amb una major proporció d'exiliats, Menorca havia estat un poc al marge d'aquest procés.

Però fa dues setmanes es va presentar a Maó i a Ciutadella una ambiciosa iniciativa de l'historiador menorquí Josep Portella Coll que corregirà amb escreix aquest desequilibri i retornarà a la Menorca republicana el protagonisme que es mereix en el tràgic moment de l'exili. Es tracta d'elaborar unes vint-i-cinc biografies dels exiliats menorquins més destacats, de dimensions semblants, unes vint o vint-i-cinc pàgines, que s'agruparien de tres en tres en forma de llibre sota el títol genèric de Llibre d'exilis i dins la col·lecció «Menorca segle XX». El primer volum d'aquesta sèrie, ja publicat, s'ha centrat en tres personatges extraordinaris que tenen en comú el seu origen maonès, la seva militància progressista --encara que molt diferent i fins i tot oposada--, la seva residència i protagonisme a Barcelona i el seu exili i mort a Amèrica. Es tracta de l'anarquista Liberto Callejas, del nacionalista de centreesquerra Marçal Pascuchi i del comunista Estanislau Ruiz Ponsetí. De Liberto Callejas, se n'ha de destacar el seu caràcter radicalment revolucionari i contrari a qualsevol compromís amb la República i amb la resta de l'esquerra. De formació autodidacta, va residir d'infant i jove a Menorca, però no està del tot clar si va néixer en aquesta illa o a Palma, ni quin era el seu nom real, Alexandre o Joan Perelló Sintes o Joan Callejas Pons. Sigui com sigui, cap al 1917 arribà a Barcelona i aviat destacà com a company dels grups més intransigents i violents de l'anarquisme hispànic. De fet, fou detingut en 48 ocasions i va ésser a la presó on conegué el destacat dirigent Joan García Oliver, que el defineix com un «anarquista puro, individualista y enemigo de todo gregorismo. Sentado en su petate se pasaba el tiempo leyendo cuanto libro caía en sus manos. Era lo único que le interesaba». Encara que era de formació autodidacta, va arribar a dirigir Solidaridad Obrera, el diari anarcosindicalista més important del món.

En canvi, la trajectòria de Marçal Pascuchi és totalment diferent. Fill d'un petit empresari de la fusta republicà, passà a estudiar a Barcelona el 1922 i es llicencià en dret i en filosofia. Josep Portella segueix l'evolució del jove Pascuchi cap al catalanisme mitjançant una molt interessant correspondència amb Joan Mir i Mir, un vell dirigent anarquista que havia evolucionat cap al nacionalisme. Ideològicament, Pascuchi se situa en l'òrbita d'Acció Catalana, el nou partit catalanista escindit per l'esquerra, el 1922, de la Lliga. Com és sabut, Pascuchi fou un dels principals impulsors de Nostra Parla a Menorca amb, entre d'altres, l'aleshores també jove historiador Joan Hernández Mora. Cap al 1932, s'instal·là a Barcelona com a professor de l'Institut-Escola. Durant la guerra, va col·laborar amb Josep Tarradellas però, el 1938, es va haver d'exiliar perquè la seva vida era en perill a causa dels radicals d'esquerres. L'exili el menarà a Caracas, Lima, Santiago de Xile i Buenos Aires. Del tercer biografiat per Josep Portella, l'enginyer Estanislau Ruiz Ponsetí, militant de la USC i del PSUC, no en parlaren aquí perquè la personalitat i la documentació sobre aquest personatge, que va arribar a ésser conseller de la Generalitat de Catalunya, li han permès preparar un volum més extens que sortirà a finals d'any. En definitiva, una bona passa endavant en la recuperació d'uns personatges injustament oblidats i una baula més en el restabliment de la pluralitat esclafada el 1939.

Antoni Marimon

(Diari de Balears, 20-04-2010)

 Escriu-nos

1 2 3 4  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS