Administrar

Amadeu Casellas ha sortit de la presó

estelnegre | 11 Març, 2010 15:45

Amadeu Casellas ha sortit de la presó

Amadeu Casellas

El director del centre penitenciari conclou que ha complert vuit anys de pena més del compte.

El pres Amadeu Casellas va sortit de la presó el passat dimarts 9 de març, després de vint-i-quatre anys empresonat. El director del centre penitenciari de Girona ha unificat els expedients de l'antic codi penal i del nou i, un cop fet els còmputs de les penes, ha conclòs que Casellas ha complert vuit anys de pena que no li corresponien. Ja feia molt de temps que Casellas i els seus companys denunciaven aquesta situació i que l'home estava complint més anys del compte, però els responsables de Justícia i centres penitenciaris «sempre ho havien negat».

No ha estat fins ara que un jutge ha comprovat els expedients i ha resolt que Casellas hauria d'haver sortit de la presó vuit anys enrere.

Casellas ha protagonitzat tres vagues de fam (l'última, l'any passat) com a mesura de protesta pels «incompliments de les promeses dels serveis penitenciaris» i per «les males condicions de les presons catalanes».

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS