Administrar

Comunicat davant de l'acomiadament d'un dels delegats sindicals del sindicat CNT en Mercadona

estelnegre | 06 Març, 2010 12:38

Comunicat davant de l'acomiadament d'un dels delegats sindicals del sindicat CNT en Mercadona

Boicot Mercadona

Acomiadada per sorpresa una delegada sindical de CNT a la cadena de supermercats

El passat 18 de gener de 2010 es va constituir una secció sindical de CNT al centre de treball que, situat al carrer Biniamar núm. 14 a de Palma, té l'empresa Mercadona, SA.

El motiu de la creació d'aquesta secció respon a les nombroses vexacions i al tracte inhumà que pateixen els treballadors del centre: falta de respecte a les baixes mèdiques amb amenaça d'acomiadament, obertura d'actes disciplinàries falses, casos de maltractament psicològic i un llarg etcètera.

El passat 26 de febrer de 2010, pràcticament un mes després de la constitució de la secció sindical, l'empresa Mercadona, SA (Mallorca) ha procedit a l'acomiadament, sense cap preavís, de la delegada sindical que CNT té en l'esmentat centre, després que la Inspecció de Treball girés visita al centre detectant algunes irregularitats.

Una vegada lliurada la carta d'acomiadament l'empresa, mitjançant la Coordinadora de tenda Amelia Mota Mingorance, ha comunicat a la nostra delega la cessació de la seva relació laboral i la prohibició d'entrar a les instal·lacions de l'empresa per al repartiment de qualsevol tipus de propaganda sindical.

Des de l'empresa s'argumenta que la treballadora no s'ajusta als cànons del seu "model de gestió de qualitat total" i l'acusa mitjançant arguments sense fonament de no tenir un tracte apropiat amb el client, dada que a part de falsa és absurda ja que de ser així no tindria explicació que la nostra companya Yolanda porti treballant al mateix centre de treball des de 1993.

La vertadera raó per la qual s'ha produït aquest acomiadament, no és cap altra que castigar i reprimir qualsevol tendència combativa de lluita sindical dins de Mercadona.

Des del passat mes d'octubre el sindicat CNT manté, a Mallorca, una agitada lluita sindical dins de la cadena de supermercats en defensa dels drets, llibertats i reivindicacions dels seus treballadors/es, constantment atacats per l'empresa. L'acció sindical de CNT ha estat encaminada tant a la implantació del sindicat en l'empresa mitjançant diverses seccions sindicals (fet que no ha agradat gens a Mercadona), així com cap a la reivindicació de la defensa dels llocs de treball de la plantilla i el respecte de l'articulat del conveni col·lectiu d'empresa i no només d'aquelles parts que a l'empresa li interessen.

Fruit d'aquest conflicte s'ha aconseguit que la lluita del sindicat aparegui, des de fa tres mesos, constantment en els mitjans de comunicació, destacant els reportatges apareguts en IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears així com en Televisió de Mallorca, motiu real pel qual s'ha acomiadat la nostra companya Yolanda.

És de destacar que és norma general de Mercadona acomiadar els delegats/es que CNT té en l'empresa, malgrat que després per sentència judicial hagi de readmetre'ls, a causa del seu «molest» sindicalisme combatiu, podent seguir-se aquesta cronologia en www.cnt.es/mercacoso.

Des de la Secció Sindical de CNT, manifestem la nostra repulsa davant de l'acomiadament i estem preparant ja mobilitzacions contra la cadena de supermercats per aquest atropellament a la llibertat sindical.

Exigim la readmissió immediata de la nostra companya Yolanda, així com la cessació immediata de les polítiques repressives cap a la nostra secció sindical.

Readmissió de la nostra companya acomiadada ja!

Respecte a la llibertat sindical en Mercadona

CNT-AIT

Secció Sindical en Mercadona

(Centre de treball del carrer Biniamar, 14 A)

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS