Administrar

L'Estat espanyol diu clarament a l'exterior que és feixista

estelnegre | 16 Gener, 2010 07:38

L'Estat espanyol diu clarament a l'exterior que és feixista

L'Estat espanyol diu clarament a l'exterior que és feixista

Malgrat que l'Estat espanyol no vulgui reconèixer a les seves fronteres la seva vertadera naturalesa per no fomentar actituds de resistència, no sembla importar-li gaire donar una imatge «democràtica» a l'exterior. Així ho palesa el fet que l'Estat espanyol estigui representat amb l'àguila, el jou i les fletxes al Parlament Europeu.

Cada estat membre de la UE ha d'oferir a l'Eurocambra una «obra d'art o objecte que sigui representatiu de la seva vida política, parlamentària o ciutadana» i el 1998 el Congrés dels Diputats --presidit pel popular Federico Trillo-- va cedir una Constitució espanyola amb l'àguila, el jou i les fletxes i el lema «Una, grande y libre».

I això que va entrar al club capitalista estant en «democràcia».

Els símbols franquistes es troben exposats en una de les sales més transitades de l'Eurocambra, a la tercera planta de l'edifici Altiero Spinelli, que connecta els despatxos dels eurodiputats amb l'hemicicle, a pocs metres. L'original de la Constitució s'exhibeix de manera que mostra clarament la simbologia feixista, obert per la pàgina on es pot veure l'àguila al costat de la firma del rei Joan Carles I.

Mentre tots els estats de la UE regalen peces d'art o del patrimoni cultural, l'Estat espanyol es defineix a si mateixa amb simbologia franquista. Alguns eurodiputats catalans ja han presentat queixes al Parlament Europeu.

Va ser el Congrés dels Diputats, que el 1998 presidia el popular Federico Trillo, qui va decidir cedir a l'Eurocambra un original de la Constitució del 1978 amb l'àguila el jou i les fletxes i el lema «Una, grande y libre». Trillo va respondre així a la petició del president del Parlament Europeu, José Maria Gil-Robles, que havia demanat als parlaments estatals que fessin una donació d'algun element representatiu del seu estat membre per a exposar-los de forma permanent a les seus de Brussel·les, Luxemburg i Estrasburg.

El Senat belga, per exemple, va regalar als eurodiputats una cadira del seu hemicicle, l'italià un màquina estenogràfica i el francès un bust de Victor Hugo i el manuscrit del seu projecte de llei d'amnistia del 1876, amb les seves anotacions personals.

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS