Administrar

Butlletí bimensual de Democràcia Inclusiva (DI), 01 (gener-febrer 2010)

estelnegre | 10 Gener, 2010 18:00

Butlletí bimensual de Democràcia Inclusiva (DI), 01 (gener-febrer 2010)
Cub d'Escher

---

BUTLLETÍ BIMENSUAL DE DEMOCRÀCIA INCLUSIVA (DI) [nº1 - Gener- Febrer 2010]

---

TEMES:

1) El projecte de la Democràcia Inclusiva fa les primeres passes a Catalunya

2) Nous artícles al web

3) Surt la revista Détourné #3

4) Xerrada de Panos Livitsanos a la Jornada El Canvi

5) Davant de la crisi generalitzada... a tu també et falta alguna cosa?

6) Sobre Democràcia Inclusiva al FSCAT de Barcelona i Girona

7) Seminari "Crisi del Creixement i Democràcia Inclusiva"

---

El projecte de la Democràcia Inclusiva està fent les primeres passes a Catalunya

Després d'un intens cicle de xerrades-debat per les comarques de Girona, on s'introduia breument la proposta,i d'una trobada per a la cooperació local el 17 i 18 d'Octubre, van començar a sorgir alguns Grups d'Estudi interessats a estudiar, debatre i reflexionar col·lectivament sobre aquest nou projecte de transformacó social. Actualment existeixen a les nostres terres dos Grups d'Estudi, a Girona i Barcelona, a més d'altres arreu del món. Amb aquest butlletí informatiu bimensual pretenem donar a conèixer el projecte de la DI i difondre les diverses activitats i novetatats relacionades que es duguin a terme especialment a Catalunya i l'Estat Espanyol, però també a la resta del món.

---

Nous artícles al web

El lloc web del projecte de Democàcia Inclusiva en català i castellà s'ha actualitzat amb nous textos que ens ajuden a aprofundir sobre diversos apectes de la crisi multidimensional actual, graten en les seves arrels i ens orienten cap a la seva possible superació Es tracta en primer lloc d'un article sobre la crisi biològica i l'economia de mercat, que fa referència a l'empitjorament constant de la nostra salut i qualitat de vida en els darrers anys i l'arrel sistèmica d'aquest problema, i també d'un article sobre la crisi de l'automòbil, les implicacions d'aquest mitjà de transport desastrós des de tots els punts de vista i com podem construir uns mitjans de transports segurs, ecològics i eficients

---

Surt la revista Détourné #3

Détourné és una revista anual d'aprofundiment en aspectes polítics, filosòfics i artístics del món actual que pretén ajudar-nos a avançar cap a una reflexió col·lectiva sobre el punt en què ens trobem i sobre com podem avançar cap a una societat més justa, democràtica i ecològica. L'edició d'enguany consta de dos apartats: De la crisi a la transformació i Una nova visió orgànica del món. Al primer apartat podeu trobar diversos articles relacionats amb el projecte de la Democràcia Inclusiva. Podeu llegir la revista on-line: o buscar el punt de distribució que us quedi més a prop passar a recollir el vostre exemplar gratuït.

---

Xerrada de Panos Livitsanos a la Jornada El Canvi

En el marc de la Jornada El Canvi, realitzada a Celrà (Girona) el 19 de desembre del 2009, va tenir lloc una xerrada-debat sobre el canvi de valors i d'institucions en la qual va participar Panos Livitsanos, un membre de a Xarxa de Democràcia Inclusiva de Grècia. Podeu trobar la transcripció de la xerrada aquí.

---

Davant la crisi generalitzada...a tu també et falta alguna altra cosa?

Al llarg d'aquest mes de gener d'aquesta nova dècada que comença i degut a l'interès suscitat per la proposta de la Democràcia Inclusiva, es realitzaràn un seguit de xerrades-presentacions de nous Grups d'Estudi arreu de Catalunya. Les xerrades serviran per introduir breument el projecte de la DI i es parlarà de la formació dels nous grups d'estudi. Podeu trobar més informació i els cartells aquí.

Presentacions-trobades: 12-01 a Figueres - 15-01 a Lleida - 16-01 a Tarragona - 23-01 a Palafrugell

---

Sobre Democràcia Inclusiva al FSCAT de Barcelona i Girona

En el marc del Fòrum Social Català es donarà a conèixer també la proposta de la Democràcia Inclusiva amb una xerrada el dia 23 de gener a Girona i el cap de setmana   següent, 30 i 31 de gener, a Barcelona, en el marc de un diàleg amb altres col·lectius sota el títol "Treballador(e)s i ecologistes: cap a un horitzó comú?".

---

Seminari "Crisi del Creixement i Democràcia Inclusiva"

Es tracta d'un seminari de 4 sessions que tindrà lloc els dies 3, 10, 17 i 24 de Febrer a les 19:30 al Centre Cívic La Sedeta de Barcelona (c/Sicília 321).

En la primera sessió es parlarà de la crisi multidimensional i les seves arrels, en la segona, de la Democràcia Inclusiva, un projecte per construïr una nova societat, en la tercera, d'estratègies de transició pel canvi social i en la quarta, de propostes per actuar.

Més informació: www.democraciainclusiva.org i http://www.attac-catalunya.org/

 Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS