Administrar

El tren ha de fer més via cap al Llevant

estelnegre | 06 Octubre, 2009 05:51

El tren ha de fer més via cap al Llevant

El tren ha de fer més via cap al Llevant

Enhorabona, Conselleria de Mobilitat, però...

el tren ha de fer més via cap al Llevant

Aquest dissabte 3 d'octubre s'ha inaugurat el desdoblament de la via ferroviària entre les estacions d'Inca i l'Enllaç, cosa que ha de permetre millorar el servei i les freqüències de tren fins a Sa Pobla i fins a Manacor. És un dia d'alegria per a tots els usuaris de tren i per a tots aquells que creiem en el transport públic.

Aquesta setmana, la Conselleria de Mobilitat ha anunciat que les obres de reobertura del tren de Llevant començaran a principis de l'any que ve simultàniament a Manacor, Son Carrió i Son Servera, fet que escurçarà el termini d'execució de les obres i que ha de fer possible l'arribada del tren a Artà el 2011, tretze anys després de la primera Marxa pel Tren. En una setmana, el Govern de les Illes ens ha donat dues bones notícies per la millora del transport públic, enhorabona.

La plataforma, però, tem que els terminis marcats no es puguin complir. Si considerem que el desdoblament de la via entre Inca i l'Enllaç era una obra de prioritat per aquesta Conselleria, i que han necessitat dos anys i cinc mesos de la legislatura, és evident que les obres de reobertura de la línia fins a Artà hauran d'anar a un altre ritme si ha d'estar en funcionament l'any 2011.

Per altra banda, volem encoratjar la Conselleria de Mobilitat a no perdre ni un minut més discutint com ha de passar el tren per Manacor. Els estudis s'han fet, i tècnicament s'ha vist que la millor opció és fer transcórrer el tren-tram en superfície pel Passeig del Ferrocarril. Les alternatives ja s'han estudiat, i descartat. Per tant, tota nova discussió no és més que allargar el procés i seguir el joc d'uns polítics que no miren per l'interès del poble de Manacor ni de la comarca, sols per fer la contrària.

Plataforma en Defensa del Tren

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS