Administrar

«Docència», 29 [Monogràfic Francesc Ferrer i Guàrdia]

estelnegre | 04 Octubre, 2009 11:47

«Docència», 29 [Monogràfic Francesc Ferrer i Guàrdia]

«Docència», 29 [Monogràfic Francesc Ferrer i Guàrdia]

La revista Docència, publicada per la Unió Sindical de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament de Catalunya / Sindicat de Treballadors i Treballadores d'Ensenyament de Catalunya (USTEC-STEs), dedica un monogràfic a Ferrer i Guàrdia en el seu número 29 (maig 2009). Inclou una edició especial del film Una vida per la llibertat d’Agustí Coromines.

En aquest monogràfic podeu trobar els següents continguts:

- Cronologia d'una època: repàs als principals esdeveniments polítics, socials i culturals a cavall entre els segles XIX i XX.

- Passat i present de l'obra de Ferrer i Guàrdia: en els seus articles, Victòria Camps, Joan-Francesc Pont, Francesc Saló i Jaume Carbonell ens descobreixen la vessant més innovadora i socialment compromesa del nostre pedagog.

- Escoles: els quatre centres educatius catalans que porten el nom de Ferrer i Guàrdia ens expliquen què representa per a ells la figura del pedagog.

- Taula rodona: Agustí Coromines, M. Pau Trayner, Emili Cortavitarte i Gemma Martin ens apropen a la figura d'un Ferrer i Guàrdia llunyà en el temps, però ben actual pel que fa al seu llegat.

- Testimonis: deixebles i seguidors de Ferrer i Guàrdia ens endinsen en el coneixement d'aquesta figura a partir de les seves experiències i vivències.

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS