Administrar

Bicicletada Massa Crítica a Palma (03-09-09)

estelnegre | 31 Agost, 2009 09:02

Bicicletada Massa Crítica a Palma (03-09-09)

Massa Crítica

---

Aquest dijous 3 de setembre,

a les 19.30 hores a la plaça d'Espanya

---

Si ets dels que utilitzarien la bicicleta si hagués carril-bici per anar a la feina o passejar per Palma, però no ho fas per por al trànsit.

Si vols humanitzar els barris, lliures d'embussos, fums i renou, però al teu barri no hi ha carrers per als vianants, zones verdes, ni carril-bici.

Si vols que els teus fills puguin jugar al carrer sense perill de cotxes i vols carrils-bici perquè vagin tot sols a l'escola.

T'agradaria la teva ciutat amb carrers enjardinats i parcs per on passejar sense les molèsties del trànsit?

Anima't i reclama amb nosaltres, vine a fer una volta amb bicicleta per Palma. Junts ens farem notar.

El primer dijous de cada mes, a la plaça d'Espanya, a les 19.30 hores.

Perquè volem barris democràtics on el trànsit no reprimeixi la convivència dels ciutadans, ja siguin nins, adolescents, adults, ancians o minusvàlids, no volem que la nostra ciutat sigui un pou negre de cotxes.

Vinga, que són pocs i covards!

Cada dilluns posterior a les bicicletades ens reunim d'una manera informal per prendre un cafè a la terrassa del «1916» per comentar les incidències i discutir noves estratègies, tothom està convidat el dilluns dia 7 de setembre a les 19.30 hores.

Us hi esperem!

---

Recorregut:

Recorregut
---
Excepcionalment, aquest mateix dijous 3 de setembre ens veurem en acabar la passejada per planificar el «Dia Mundial Sense Cotxes 2009».
---

Massa Crítica

971 207 441

Massa Crítica

Ateneu Llibertari Estel Negre

Horst Stowasser ha mort avui dematí

estelnegre | 30 Agost, 2009 16:02

Horst Stowasser ha mort avui dematí

Horst Stowasser a l'Ateneu Llibertari Estel Negre (03-04-09)

Segons ens informen els companys de la FAU, Horst Stowasser, fundador del «Projecte A» i que fa uns mesos tinguérem de visita a Mallorca, ha mort avui dematí a les vuit.

Quan sapiguem més coses us ho direm.

Company, que la terra et sigui lleu...

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Excursió reivindicativa de la «Plataforma Pro Camins Públics Oberts» (Avui!)

estelnegre | 29 Agost, 2009 05:46

Excursió reivindicativa de la «Plataforma Pro Camins Públics Oberts» (29-08-09)

Camins públics i oberts!

Excursió Coll de Síller a Cala Carbó

Plataforma Pro Camins Públics Oberts

Avui dissabte 29 d’agost

Sortida 16.30 hores, davant apartaments Habitat, a la rotonda de Gotmar, punt quilomètric 58 de la carretera de Pollença al Port de Pollença (Ma-2200)

Vos hi esperem a tothom, per demanar la inclusió de tots els camins del catàleg al Pla General de Pollença

Prou barreres tancades i camins usurpats!

Camins públics i oberts!

Prou barreres tancades i camins usurpats!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Laura Riera, set anys segrestada per l’Estat

estelnegre | 28 Agost, 2009 08:52

Laura Riera, set anys segrestada per l’Estat

Laura Riera

El dia 24 d'agost del 2001 la nostre companya i amiga, Laura Riera va ser segrestada per l’Estat, i d’això ja fa set anys.

Durant tots aquets anys ha estat en distintes presons espanyoles Alcalà-Meco, Soto del Real, Valdemoro, Badajoz, Murcia, Picassent, i ara la tenim a Catalunya (Wad-Ras a Barcelona), des que Diego (Can Brians, Martorell) i ella van decidir ser pares, tenint en Dídac que aquest agost ha fet un any (felicitats a tots tres).

Laura com la resta de preses polítiques, ha estat separada del seu entorn, en presons allunyades de la seva llar en alguns moments a més de 600 km, en un règim d’aïllament que ha perdurat tot el temps que porta presa, dispersada i traslladada contínuament... amb tots els problemes què comporta per a ella, les familiars, amigues i companyes.

Laura va ser condemnada per presumpta col·laboració amb la lluita armada d'ETA, juntament amb altres companys (Diego, Zigor,...) amb una sentència de nou anys, contra la qual es va formular un recurs, que més tard va ser denegat.

En el segon judici, on es jutjava els fets pels quals eren acusats de col·laboració (i on la petició fiscal ascendia a 20 anys), Laura i Zigor van ser absolts. Tot i que en el segon judici quedaven ensorrats els arguments per a mantenir el seu segrest, havien de restar segrestats per la primera sentència de nou anys (encara que aquesta més que mai no es sostenia, doncs la condemna per col·laboració es basava en els fets pels quals havien estat absolts).

La decisió de mantenir-los empresonats no ens va sorprendre pel fet què l'Audiència Nazional és un tribunal polític destinat a aplicar la més salvatge repressió contra totes les dissidències que posen en qüestionament o en "perill" el sistema opressor espanyol. Així, malauradament no ens sorprèn que després de 7 anys (Laura) i 7 anys i 7 mesos (Zigor i Diego) l'estat no reconegui la seva llibertat davant la falta de proves i les seves contradiccions.

Voldríem acabar fent un record a les persones preses que resten lluny de casa, dispersades, aïllades i torturades, i que més que mai necessiten urgentment el suport de totes.

Per això animem a fer les mostres de solidaritat què es creguin oportunes per a la nostra companya que el 24 d’agost fa set anys de segrest, com a realitzar totes les mostres de solidaritat possibles a la resta de companyes repressaliades per la seva dissidència als estats opressors: Zigor, Diego, Marina, Lola, preses anarquistes, en Franki, etc. I en especial també volem demanar tota la solidaritat possible per un altre company pres, l’Amadeu Caselles, que porta més de 22 anys pres i que està en una situació de salut complicada arran de la seva segona vaga de fam iniciada el 23 de juny, d'això ja en fa més de 60 dies, i en la que ha perdut mes de 15 kg, on demana la seva llibertat immediata ja que ha complert amb escreix la seva condemna, i amb la que pretén denunciar la impunitat amb la que actuen l’equip de tractament del mòdul III i el director de la presó de Quatre Camins.

On hi ha lluita hi ha repressió, i on hi ha repressió hi ha solidaritat!

Llibertat preses polítiques!

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT)

 

Ateneu Llibertari Estel Negre

Breu descripció de les xerrades d'«Entrecavant espais, enfilant idees: II Jornades d'Agroecologia de Mallorca»

estelnegre | 27 Agost, 2009 07:27

Breu descripció de les xerrades d'«Entrecavant espais, enfilant idees: II Jornades d'Agroecologia de Mallorca»

Entrecavant espais, enfilant idees: II Jornades d'Agroecologia de Mallorca

Breu descripció de les xerrades d'«Entrecavant espais, enfilant idees: II Jornades d'Agroecologia de Mallorca»

---

Taula rodona: Un moviment agroecològic per a Mallorca

Divendres 28 - 19 hores

Plaça de Ruberts (Ruberts)

En un moment en què l'activitat vinculada a plantejaments agroecològics es troba en un bon moment a Mallorca, ha costat destriar les persones convidades a xerrar en aquesta taula. Haguessin pogut ser moltes altres igualment capacitades, però hi seuran: Jaume Vadell, membre de l'Associació de la Producció Agraria Ecològica de Mallorca (APAEMA) i professor del Departament de Biologia de la UIB; Maria Lluïsa Eicke, pagesa biodinàmica; Arena Petit, membre de la Cooperativa de Consum Agrohoritzontal; i Tomeu Perales, pagès ecològic i membre de l'organització de les jornades.

Els temes de discussió versaran sobre criteris pràctics per aprofundir en la Sobirania Alimentària a Mallorca i sobre les maneres i les possibilitats de construir un moviment agroecològic a l'illa.

També es tindrà en compte un petit espai final per a la presentació de projectes.

***

Xerrada: La gestió tradicional dels recursos hídrics al Pla de Mallorca

Dissabte 29 - 17 hores

Col·legi Públic Joan Mas i Verd, carrer d'Emili Pou (Montuïri)

Miquel Grimalt, professor titular de Geografia Física pel Departament de Ciències de la Terra de la UIB, ens explicarà com a partir de sistemes d'albellonatge, síquies, parats, marges, pous i quanats es va posar en producció aquesta comarca sense les facilitats tècniques actuals. Una xerrada que ens ajudarà a entendre el perquè és possible fer cereals i hortícoles al Pla de Mallorca i que a la vegada ens farà veure com és impossible entendre el paisatge rural del Pla sense tenir en compte la pagesia.

***

Xerrada: Agricultura, població i energia

Dissabte 29 - 19 hores

Col·legi Públic Joan Mas i Verd, carrer d'Emili Pou (Montuïri)

El professor Fernando Ballenilla, membre de l'Associació per a l'Estudi dels Recursos Energètics (AEREN), vingut des d'Alacant per a aquesta xerrada, ens parlarà de la relació entre el consum de petroli i l'increment exponencial de la població humana; ens explicarà com han afectat els combustibles fòssils al desenvolupament de l'agricultura i ens posarà al corrent dels riscos socials i alimentaris que representa la fi del petroli barat.

El discurs de Ballenilla no es pot qualificar de catastrofista, sinó més bé de valent i prudent, en ser un avís per no arribar a certs escenaris, almanco traumàticament.

---

Us hi esperem!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Nuevas ideas para el campo mallorquín. Unas jornadas analizarán bajo un prisma renovado la simbiosis existente entre la agricultura y el ecologismo

estelnegre | 26 Agost, 2009 14:09

Nuevas ideas para el campo mallorquín. Unas jornadas analizarán bajo un prisma renovado la simbiosis existente entre la agricultura y el ecologismo

Aina Maria Socies y Xavier Mas, miembros del colectivo organizador

Nuevas ideas para el campo mallorquín

Unas jornadas analizarán bajo un prisma renovado la simbiosis existente entre la agricultura y el ecologismo

Las localidades de Montuïri y Ruberts acogerán durante los días 28, 29 y 30 de agosto las segundas jornadas de Agroecología de Mallorca que tanto éxito alcanzaron en la primera edición, celebrada el pasado septiembre en Esporles, donde asistieron unas trescientas personas.

Bajo el lema «Entrecavant espais, enfilant idees», las jornadas han optado por es Pla como lugar de celebración "puesto que el tema central de este año son los cultivos de secano".

"Este año hemos elegido las palabras «entrecavant» y «enfilant», ya que la cultura payesa y la cultura popular constituyen dos referentes que junto a la defensa del territorio del medio ambiente, nos mueven en esta dirección y en el objetivo de aportar nuevas propuestas para el campo mallorquín en el seno de las jornadas", explicaron dos miembros del colectivo organizador, la técnica en Ciencias Ambientales Aina Maria Socies y el geógrafo Xavier Mas.

Las jornadas registrarán dos clases de asistentes. Por una parte, las cuarenta personas inscritas que, previo pago de 40 euros, participarán en los talleres y prácticas y dispondrán de alojamiento en el convento de Ruberts, la comida de los tres días, el material correspondiente y la camiseta o bolsa de las jornadas. Otras actividades, como las mesas redondas, charlas y conciertos, estarán abiertas a todo el mundo

Los actos del primer día tendrán a Ruberts como escenario el viernes 28. Destacan la visita guiada al llogaret, la mesa redonda sobre el movimiento agroecológico en Mallorca y el taller de ball de bot.

El sábado 29, los participantes se trasladarán en bicicleta desde Ruberts hasta Montuïri, donde desarrollarán diversas prácticas agrícolas en fincas del término municipal.

En el colegio público, tendrán lugar la comida, degustación de melones locales y las dos charlas sobre la gestión tradicional de los recursos hídricos del Pla de Mallorca y la agricultura, población y energía. Al atardecer, los asistentes regresarán de nuevo a Ruberts en bicicleta donde habrá un concierto con Barrumbada y Whisky Facile.

El domingo, en Ruberts, se efectuará el taller monográfico sobre tres formas de conservar el tomate: a la seca, en ristra y envasado. Los juegos rurales del mediodía, la visita a la finca de can Caló por la tarde y la clausura son otras de las actividades programadas en esta última jornada.

Comida ecológica

Aina Maria Socies y Xavier Mas explicaron que las jornadas parten de la autoorganización, que el medio de transporte --la bicicleta y el tren hasta Sineu-- forma parte de esta manera de pensar medioambiental y que la comida estará preparada a base de alimentos ecológicos cultivados en Mallorca y procedente de cooperativas.

"Los interesados --apuntaron finalmente-- podrán adquirir la camiseta o bolsa de las jornadas y las hierbas dulces y cerveza que elaboraremos. Ello ayudará a costear los gastos de organización".

B. Gomila (Montuïri)

(Diario de Mallorca, 26-08-09)

Ateneu Llibertari Estel Negre 

Amadeu Casellas en preocupant estat de salut

estelnegre | 25 Agost, 2009 14:36

Amadeu Casellas en preocupant estat de salut

Llibertat per a Amadeu Casellas!

Les poques fonts d'informació a les que podem tenir accés per la situació d'aïllament i d'incomunicació del pres anarquista, a la presó Quatre Camins (Roca del Vallès) ens expliquen que després de 40 dies en vaga de fam, la seva situació de salut és prou preocupant. Només pot fer una trucada a la setmana i dins la presó, se n'aprofiten per actuar amb més impunitat. És el cas del cap de serveis, que el va amenaçar i davant el qual, el vaguista vol interposar una denúncia, però no ho pot fer fins que el seu advocat el pugui visitar. Per tot això col·lectius que li donen suport han publicat una crida per demanar que se'l traslladi a un hospital penitenciari i que rebi la necessària atenció mèdica.

 Ateneu Llibertari Estel Negre

«Obama, poques novetats als fronts», per Carlos A. Solero

estelnegre | 24 Agost, 2009 15:48

«Obama, poques novetats als fronts», per Carlos A. Solero

Obama, poques novetats als fronts

Les expectatives obertes amb l'assumpció de Barack Obama a la presidència dels EUA pel que fa Llatinoamèrica, només són això, espectatives.

Essencialment, la política vers la regió no ha variat, la tebiesa del Departament d'Estat davant del cop contra el govern de Zelaya a Hondures, les maniobres de distracció amb la mediació d'Oscar Arias de Costa Rica i la instal·lació de les bases militar a Colòmbia, confirmen la línia de prepotència que les diverses administracions de l'Imperi tenen pel que fa el Continent. Des de la Doctrina Monroe fins al present.

Efectivament, si bé els discursos nord-americans són de distensió en les relacions bi i multi laterals, l'exigència de submissió persisteix. Les imposicions del complex militar-industrial nord-americà són vigoroses i els resultats estan a la vista. Rearmament a la regió i conflictes imminents.

Un cop més, la crisi del centre capitalista causarà terratrèmols a la perifèria.

Els atemptats a Bolívia contra dirigents socials mostren que l'encalçament continua i que l'administració de Washington juga al desgast.

El futur es preveu complex i les turbulències són com un secret a crits.

Carlos A. Solero

 Ateneu Llibertari Estel Negre

«"Facebook Terrorista": la nova arma de l'Exèrcit d'EUA. I li diuen ''xarxes socials''...», per Steve Connor

estelnegre | 23 Agost, 2009 06:40

«"Facebook Terrorista": la nova arma de l'Exèrcit d'EUA. I li diuen ''xarxes socials''...», per Steve Connor

US Department of Defense HQ, The Pentagon

Els organismes d'intel·ligència dels Estats Units estan creant un banc de dades a l'estil de Facebook que inclou fitxes dels «terroristes internacionals», a fi de monitorejar i d'identificar figures clau per al govern nord-americà a través de complexos programes de computadora destinats i predir suposats atacs terroristes abans que ocorrin.

Mitjançant l'anàlisi de les xarxes socials que ja existeixen entre pretesos terroristes coneguts, sospitosos i fins i tot persones innocents detingudes per estar al lloc equivocat en el moment equivocat, els caps d'intel·ligència militar tenen l'esperança d'obrir un nou front en la seva «guerra contra el terror».

La idea és acumular grans quantitats de dades d'intel·ligència de la gent --no importa que siguin fosques o irrellevants-- per a introduir-les als equips que estan programats i fer connexions i associacions que, d'una altra manera, es perdrien, va dir un científic al diari britànic The Independent.

La doctrina ja s'aplica activament a l'Iraq i a l'Afganistan, on milers de persones han estat detingudes i interrogades per a obtenir informació que pogués alimentar aquesta gran base de dades que utilitzaran per a l'anàlisi informàtica de la xarxa de programes socials.

A més de la informació obtinguda en les entrevistes amb els sospitosos capturats in situ, els organismes d'intel·ligència es dediquen a la mineria d'una enorme quantitat de dades preses de correus electrònics i cridades telefòniques amb tecnologia de vigilància de les telecomunicacions. Solament als EUA centenars de milions de dòlars es gasten en el desenvolupament de les tècniques de mineria de dades.

«L'anàlisi de Xarxes Socials és el monitoreig de la informació sobre qui sap de qui o quina parla amb ells», va dir Kathleen Carley, professora de la Universitat Carnegie Mellon, a Pittsburgh, Pensilvània, una de les científiques civils que esperen beneficiar-se dels nous finançaments militars assignats a la investigació en l'anàlisi de les xarxes socials.

«Facebook i Google estan oferint la tecnologia per a articular les xarxes socials, i aquestes eines no solament ajuden a trobar amb qui parlar, sinó que ofereixen a qui ho vulgui tota la informació possible d'una persona», va afegir la professora Carley.

No obstant això, aquesta estratègia d'intervenir en la dinàmica de les xarxes socials amb objectius d'intel·ligència ha estat molt criticada perquè viola la vida privada i els drets humans, a partir del fet que centenars i possiblement milers de persones innocents hagin estat detingudes i interrogades durant més temps del necessari per a proporcionar informació de la xarxa social.

En la seva forma més extrema, la doctrina ha donat lloc al que es coneix en els cercles militars d'EUA com «filosofia del mosaic».

La filosofia darrere de la teoria del mosaic és que un tros de dades d'intel·ligència no significa gens per al interrogador, però de cop i volta pot tenir rellevància i ser crucial a l'hora de col·locar-se com un «mosaic al mosaic», va dir Carley.

Els crítics d'aquesta estratègia asseguren que, basat en aquesta estratègia i per a armar l'enorme base de dades, els Estats Units han detingut i interrogat a milers de persones innocents a l'Iraq i a l'Afganistan, amb l'esperança de recopilar qualsevol tros d'intel·ligència que podria ser inclòs a les computadores programades amb algorismes de xarxes socials.

«No és una nova filosofia, però les computadores i el processament de dades han donat un nou impuls i una nova èmfasi», va dir el professor Lawrence Wilkerson, un coronel retirat de l'Exèrcit dels EUA i excap de personal del Secretari d'Estat, Colin Powell, fins al 2005.

Wilkerson, que és mostra crític d'aquesta doctrina, assegura que «[La filosofia del mosaic] és impenetrable, esotèrica, desconeguda i està sent utilitzada per un nombre molt reduït de persones que pretenen aplicar-la a milers, potser milions d'éssers humans», va dir a The Independent.

Joseph Margulies, professor de dret en la Universitat Northwestern de Chicago, que ha estudiat la filosofia del mosaic en relació amb els detinguts a Guantánamo, va dir que els avanços tecnològics i matemàtics d'anàlisis de xarxes socials van de la mà amb la lògica de la teoria del mosaic. «La primera s'alimenta d'aquesta última. És el mite que l'ordinador pot saber de tot, la creença en la omnipotència de l'algorisme, encoratjant a viure més temps del necessari per als errors de la teoria del mosaic», va dir el professor Margulies.

I la recopilació de grans bancs de dades té altre inconvenient. «També té el potencial d'enterrar dades importants, sota el concepte de substituir la quantitat per la qualitat», va dir el professor Margulies.

No obstant això, alts funcionaris d'intel·ligència, així com experts acadèmics en l'anàlisi de xarxes socials creuen que les cèl·lules terroristes es poden controlar eficaçment amb aquestes tècniques, especialment en els teatres militars, com l'Iraq i l'Afganistan.

El Dr. Ian McCulloh, un alt funcionari de l'exèrcit dels EUA que treballa en l'Acadèmia Militar de West Point, a Nova York, va afirmar que ha utilitzat l'anàlisi de xarxes socials per a establir relacions entre els centenars de vídeos de morts filmats pels insurgents a l'Iraq.

«La interpretació de les dades del grup de vídeos ens duen a la conclusió que probablement van ser realitzats pel mateix grup… Un pot detectar, estudiant la ruta que van seguir en les xarxes socials aquests vídeos, l'estructura entre els grups terroristes i els atacs reals», va dir.

El Dr. McCulloh està col·laborant amb la professor Carley en l'anàlisi dels metanetwork (els temes comuns en les xarxes), una forma més sofisticada d'anàlisi de les xarxes socials. Els investigadors creuen que en un futur no molt llunyà poden ser capaços de controlar les xarxes terroristes en temps real i detectar qualsevol canvi que indiqui que un atac és imminent.

«Abans que un cas de terrorisme pugui ocórrer en general hi ha un canvi en aquesta organització, ja que comencen a preparar i planificar els recursos i l'esdeveniment. En aquest context, és possible monitorejar una xarxa en temps real i controlar el canvi de comportament que es produeix abans d'un esdeveniment», va dir el Dr. McCulloh.

«Les estadístiques és per a l'anàlisi de xarxes socials el mateix que la intuïció per al treball del detectiu. És l'aplicació del rigor matemàtic a això que la gent ha fet abans», va dir.

«L'Anàlisi de xarxes socials s'inclou ja en els documents que regulen la contrainsurgencia de l'Exèrcit dels EUA. Forma part del llenguatge comú i d'intel·ligència militar que la gent està utilitzant», va assegurar el Dr. McCulloh.

Steve Connor,

editor científic

(The Independent, 19-08-09)

Article original en anglès

"Xarxes socials"

 Ateneu Llibertari Estel Negre

«Papers», 44. Publicació de la Lliga dels Drets dels Pobles [Monogràfic Petjada Ecològica]

estelnegre | 22 Agost, 2009 06:05

«Papers», 44. Publicació de la Lliga dels Drets dels Pobles [Monogràfic Petjada Ecològica]

«Papers», 44. Publicació de la Lliga dels Drets dels Pobles [Monogràfic Petjada Ecològica]

Índex de la revista

- Des de la junta… Begoña Basterretxea

- Trepitjant el planeta, Amaya Berioz Elizalde

- El canvi climàtic, la punta de l'iceberg d'una crisi socioecològica global, Jordi Miralles

- Retalls de premsa

- La conflictividad como consecuencia de la abundacia de recursos naturales, Rocío García-Narajo

- No et compliquis: consumeix menys, viu millor, Montse Peiron

- Els transgènics, les llavors, l'alimentació, Begoña Basterretxea

- El canvi climàtic, Jordi Miralles

- El decreixement. Entrevista a Serge Latouche, Begoña Basterretxea i Iris Boadella

- Fotogrames verds: cinema i medi ambient, Muriel Giménez

- Bibliografia destacada

- Activitats de la Lliga i informacions diverses

 Ateneu Llibertari Estel Negre

1 2 3 4  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS