Administrar

Com arribem a això? [Genocidi encobert al Chaco argentí], per Carlos A. Solero

estelnegre | 30 Juliol, 2009 06:26

Com arribem a això? [Genocidi encobert al Chaco argentí], per Carlos A. Solero

Com arribem a això? [Genocidi encobert al Chaco argentí], per Carlos A. Solero

Les imatges dels infants desnodrits al Chaco no són més que el registre gràfic de com ha operat el sistema capitalista, en la seva base material i en la superestructura política, durant l'últim mig segle; la sistemàtica aplicació de plans de destrucció ha donat brillants resultats per a latifundistes i especuladors de tota mena.

Les imatges són eloqüents, no són infants d'aldees africanes assolades per guerres interètniques, són les víctimes principals de la manera d'actuar meticulosa i metòdica de tecnòcrates al servei de l'FMI, del Banc Mundial, de l'OMC, etc. Els infants del Chaco, com els dels hospitals de Tucumán, desnodrits crònics reflectits per F. Solanes en el seu documental La dignidad de los nadies, són els «amagats» per les estadístiques oficials, però, com sempre, la cruel realitat s'imposa.

Els responsables són els dirigents polítics de tots els partits polítics que han governat les províncies i l'Estat Federal. Prests sempre a socórrer els terratinents, a afavorir corruptes extractor de plusvàlua amb els fons generats pels treballadors amb feina o sense ella.

Els pobres a més de castigats crònics són estigmatitzats per la seva pobresa i només són visibles, malgrat les manipulacions mediàtiques, en la crònica policíaca o en les tragèdies generades pels creadors del malestar general.

Dirigents, tecnòcrates i legisladors mostren com èxits els seus abusos.

Encara avui fan homenatges a la Sociedad Rural a Martínez de Hoz, impertèrrits, obscens davant el patiment col·lectiu.

Segons un recent informe de l'ONU, la xifra de pobresa s'ha incrementat a escala global en noranta milions de persones gràcies a les crisis successives, gràcies a les polítiques que afavoreixen banquers i mercaders.

Michel Foucault recomana en els seus treballs aplicar la genealogia; per aproximar-nos a l'horror del Chaco només hem de repassar arxius, llegir declaracions i reflexionar sobre els responsables del nou genocidi, que per afectar sobretot els infants és de clara inspiració patriarcal i genocida.

Carlos A. Solero,

membre d'APDH-Rosario

 Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS