Administrar

És l’aigua un dret o una mercaderia?

estelnegre | 10 Juliol, 2009 22:13

És l’aigua un dret o una mercaderia?

Aigua

Coneixem les grans xifres mundials de la falta d'accés a l'aigua, però quines són les causes reals i les solucions possibles?

Des del GOB, juntament amb ESF IB, Illes Solidàries amb el Sud, CERAI, Nou Sud, Voluntaris de Mallorca, OIKOS i Veterinaris sense Fronteres, us convidem a les següents activitats:

---

- Documental H20 la fórmula màgica.

Dimecres 15 de juliol 2009, a les 20.00 hores. Casal Solleric de Palma.

Analitza la problemàtica de l'aigua a través d'entrevistes a experts i activistes internacionals. Produït per CERAI.

Premi a la millor sèrie documental de la Mostra de València 2008.

Activitat oberta i gratuïta.

---

- Presentació del llibre Aigua, un dret i no una mercaderia. Propostes de la societat civil per a un model públic d'aigua.

Dijous 16 de juliol 2009, a les 20.00 hores. Casal Solleric de Palma.

A càrrec de Jaume Delclòs, coordinador de l’obra i membre d’Enginyeria Sense Fronteres, i Jaime Morell, director-gerent del Consorcio Provincial de Aguas de Sevilla.

El llibre fa un recorregut pels principals reptes i conflictes que tenim a nivell socioambiental i sobre el procés de mercantilització i privatització de l'aigua en perspectiva històrica.

---

- Curs «La realitat de l'aigua en el món globalitzat: una mirada des del Sud».

Del 13 al 17 de juliol de 2009. Horari: de 9.30 a 13.30 hores. Edifici de Sa Riera (Palma).

Es tractarà la problemàtica actual de l'aigua en el món globalitzat, que tendeix a privatitzar els recursos, i s'analitzarà el paper que té la gestió de l'aigua com a desafiament amb relació al desenvolupament humà, la sostenibilitat ambiental, el creixement econòmic i la convivència pacífica regional i global.

Si voleu assistir-hi, escriviu a: coia.sanchez@isf.es

---

Més informació: illesbalears.isf.es

 Escriu-nos

Entrecavant espais, enfilant idees: II Jornades d'Agroecologia de Mallorca

estelnegre | 10 Juliol, 2009 10:15

Entrecavant espais, enfilant idees: II Jornades d'Agroecologia de Mallorca

Agroecologia

Després de l'èxit que significaren les jornades Sembrant moviment: Jornades d'agroecologia de Mallorca i després de mesos preparant unes segones, ara, amb aquestes lletres vos contam que ja ho tenim tot enllestit. Com vàrem fer públic al mes d'abril, les dates per a la propera convocatòria són els dies 28, 29 i 30 d'agost i la matricula s'obrirà el dia 13 de juliol. Els llocs Ruberts i Montuïri.

L'estructura del conjunt, tot i algunes modificacions fruit de les valoracions de participants i organització, serà pareguda a la de l'any passat. Per conèixer les activitats i altres detalls, no teniu més que visitar el nostre weblog, però volem avançar-vos que si ens hem desplaçat fins al Pla és per tenir com a tema central l'hort a la seca i poder conèixer els saber dels pagesos i pageses de la zona.

D'altra banda, tot i que en les primeres jornades vàrem sembrar una bona llavor i en vam quedar ben contents, enguany ens hem proposat anar més enllà. Tractarem de generar dinàmiques que es perllonguin més enllà dels tres dies de la trobada. Continuam entenent l'agroecologia com a una proposta transformadora que té molt a aportar a un necessari canvi social. La cultura pagesa i la cultura popular són dos referents que units a les lluites en defensa del territori i el medi ambient ens mouen en aqueixa direcció. La participació és el component necessari per posar-lo en marxa. El canvi és responsabilitat de cadascú i cadascuna i l'autogestió és la forma més democràtica i autònoma que coneixem d'organitzar-lo. Esperam que, com l'any passat, les jornades tornin a ser espai de convergència de tanta gent que comparteix aquesta manera de pensar.

Ens veiem a l'agost a Ruberts i a Montuïri.

Més informació: mallorcagoeco.noblogs.org

Recordau a partir del 13 de juliol podreu fer la inscripció mitjançant el blog.

Assemblea «Entrecavant espais, enfilant idees»

Escriu-nos 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS