Administrar

Concert RAC cancel·lat

estelnegre | 03 Juliol, 2009 08:18

Concert RAC cancel·lat

Concert RAC cancel·lat

«Antifeixistes Mallorca» es plau en comunicar que el concert Neonazi programat per aquest dissabte 4 a Punta Balena (Calvià) ha estat cancel·lat. Aquesta fita és deguda a la pressió dels mitjans de comunicació i de diferents membres de l'equip governamental, producte de la tasca organitzativa de la nostra associació, però més enllà es tracta del rebuig conjunt de la societat cap a actes d'apologia al genocidi, la xenofòbia i el feixisme.

Aquesta tasca, realitzada per diferents antifeixistes d'arreu de Catalunya Insular, no hauria de restar com un acte testimonial sinó com un exemple de lluita antifeixista a seguir pel conjunt de la Societat. Des de l'Europa criminal del Capital i la guerra, ens arriben constantment notícies d'un caràcter racista que ja es creia oblidat, com la recent Directiva de la Vergonya: propostes com aquestes tenen com a únic objectiu vulnerar els drets més bàsics de les persones immigrants, com la automàtica privació de llibertat, retencions injustificades de fins 18 mesos, i la negació del dret d'accés a territori Europeu durant cinc anys.

Aquestes mesures, que en determinades circumstàncies poden aplicar-se a menors d'edat, ja comencen a ser una realitat a l'Estat espanyol, mentre no es registra cap tipus de resposta tangible al si de la classe treballadora. Especialment destacat és el cas d'Itàlia, on l'Exèrcit de Berlusconi treballa colze amb colze juntament amb el partit feixista MSI – Dreta Nacional (herència de Mussolini) amb el pretext de «salvaguardar la seguretat nacional», un bord pretext per realitzar retencions i pallisses injustificades cap als immigrants.

Per altra banda, aquesta experiència ens ha servit per comprovar la hipocresia de partits com el P$OE, qui mentre condemnen aquest concert d'ultradreta segueixen amb la seva política feixista censurant el vot d'un important percentatge del poble Basc mitjançant il·legalitzacions injustificades en base al suport de la Llei feixista de Partits, d'una nul·la validesa democràtica reconeguda. De fet, Ramon Socias, cap de la Delegació del Govern, no ha denunciat l'acte fins que ha rebut una considerable pressió mediàtica, tot i que té al seu abast la informació de les Forces de «Seguretat» espanyoles respecte als moviments dels grups radicals nazifeixistes.

Hem de recalcar que de res serviran les campanyes mediàtiques institucionals contra la xenofòbia mentre les institucions no criminalitzin i persegueixin amb contundència aquest tipus d'actes, perquè és un fet contrastat que els antifeixistes del món encara recollim els nostres morts degut als individus feixistes que assisteixen a aquesta casta d'actes gracies a la permissivitat de l'Estat Burgès (Carlos Palomino, Guillem Agulló, i tants d'altres... sempre presents). Així doncs, des d'«Antifeixistes Mallorca» volem demanar el recolzament de les institucions per a criminalitzar i evitar sistemàticament actes d'aquesta naturalesa, i eliminar radicalment tot tipus de tolerància cap als ideòlegs de l'ultradreta. Esperem que l'equip de govern sigui coherent amb el que diu i conseqüent mitjançant les seves accions, i no deixi que fets com aquests puguin tornar a plantejar-se.

Els antifeixistes de Mallorca sempre seguirem vetllant de prop cadascun dels moviments produïts pels grups feixistes del país, i ja sigui amb el suport institucional o sense ell, cap de les seves accions quedarà sense resposta.

Antifeixistes de Mallorca

Ateneu Llibertari Estel Negre 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS