Administrar

«Wal-Mart: el alto coste de los precios bajos». Última pel·lícula del cicle «Laborar». Cinema i món laboral (28-05-09)

estelnegre | 27 Maig, 2009 06:45

«Wal-Mart: el alto coste de los precios bajos». Última pel·lícula del cicle «Laborar». Cinema i món laboral (28-05-09)

Demà dijous 28 de maig acaba el cicle de cinema que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

«Wal-Mart: el alto coste de los precios bajos». Última pel·lícula del cicle «Laborar». Cinema i món laboral (28-05-09)

---

Wal-Mart:

el alto coste de los precios bajos (2005)

de Robert Greenwald

---

Wal-Mart és la major cadena de megasupermercats del món, essent una de les corporacions més poderoses dels EUA. Aquesta pel·lícula-documental denuncia el següent: destrucció de comunitats locals en irrompre amb preus amb els que s'és impossible competir, mantenir al gruix dels seus empleats en ocupacions part-time sense pagament d'hores extres, la negació de plans de salut als seus empleats que estan obligats a usar els destinats a ciutadans de menors recursos i aturats (Medicare, Welfare), activa política antisindical que involucra amenaces, acomiadaments i equips de resposta ràpida que viatgen via jet privat davant de l'amenaça d'un moviment sindical --és l'única empresa gran dels Estats Units sense cap sindicat intern. La discriminació a l'hora d'ascendir als seus empleats (no són ascendits dones ni persones de color). Ús d'immigrants il·legals que són tancats a la nit dins dels seus locals per netejar-los, ús de bilions de dòlars en subsidis estatals per a la construcció dels seus locals (no disponibles per a altres empreses) i després d'aconseguir aquests fons, resituen el local fora dels límits de la respectiva ciutat per evitar els impostos. Contaminació tòxica de múltiples vessants i llacs d'aigua de beure, condicions infrahumanes de treball a les fàbriques a l'estranger que fan els seus productes de «marca pròpia» i rècord de criminalitat (robatoris, assassinats i violacions) als estacionaments dels supermercats que no tenen cap vigilància (excepte on hi ha càmeres de vídeo per a pràctiques antisindicals) i indisposició a fer-se responsable. Després de les anteriors denúncies, l'autor mostra com les comunitats locals van començar a organitzar-se i a impedir en diferents parts dels EUA la construcció de nous locals mitjançant votacions de districte o mitjançant l'elecció d'autoritats la campanya de la qual era negar els permisos al gegant del retail. Així, mostrant la nota positiva després de tot l'anterior. És la cadena més gran al món... només als EUA compta amb més de 6.000 locals de totes les mides i tenen presència a tot Europa, ja sigui directament amb el seu nom o a traves de l'adquisició de cadenes locals, com ara les alemanyes ALDI, PLUS, Rossmann i d'altres.

---

Us esperem al local de la CNT a les 20 hores!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS