Administrar

Concentració a Palma en solidaritat amb Amadeu Casellas (16-05-09)

estelnegre | 13 Maig, 2009 22:01

Concentració a Palma en solidaritat amb Amadeu Casellas (16-05-09)

Concentració a Palma en solidaritat amb Amadeu Casellas (16-05-09)

Concentració en solidaritat amb Amadeu Casellas, company de CNT que porta en vaga de fam des del passat 20 d'abril reclamant la seva posada en llibertat que per llei li pertoca i des de institucions penitenciàries li neguen de forma injustificada

Dissabte 16 de maig a les 11 hores a la plaça Major de Palma

Llibertat per a Amadeu Casellas

Per al pròxim dia 16 de maig els col·lectius Cultura Obrera, Ateneu Llibertari Estel Negre i CNT han organitzat una concentració en solidaritat amb Amadeu Casellas, pres llibertari que a dia d'avui porta més de vint dies en vaga de fam lluitant per aconseguir la seva llibertat després de més de 23 anys de condemna complerta.

Amadeu Casellas està en vaga de fam des del 20 d'abril del 2009. Tots els passos que s'havien de fer perquè Amadeu aconseguís un tercer grau restringit s'estaven complint, però finalment la junta de tractament ha canviat un resultat favorable per un desfavorable. D'altra banda la DGSP i la Direcció de la presó de Can Brians II han incomplert la seva paraula, ja que des de qualsevol d'aquestes dues vies li podien concedir el permís necessari per aconseguir el tercer grau restringit 100.2. i s'ho han negat, de fet el podia haver fet en qualsevol moment.

Actualment Amadeu s'enfronta a una petició fiscal de vuit anys de presó, sota una de falsa acusació d'intent d'entrar droga a la presó. Anteriorment se li va voler acusar d'una cosa similar en la presó de Ponent a Lleida, on el van acusar d'una entrada de droga en la presó, que una vegada es van jutjar els fets Amadeu va quedar lliure de qualsevol culpa, cosa que malgrat ser així el va perjudicar en els seus permisos i fins i tot després de demostrar la seva innocència, mai va arribar a gaudir-ne cap. Un muntatge en tota regla és el que li han preparat com ja van fer en el passat. Mentre es demostra la seva innocència, ell és a presó, en vaga de fam que no pensa deixar fins que no aconsegueixi la seva llibertat.

Aquest ha estat finalment el resultat, que hipòcritament i cínicament tenien preparat per a Amadeu, donar-nos esperances que mai no s'han complert i que mai han tingut intenció de complir.

Amadeu no està recuperat del tot de la vaga de fam anterior (estiu 2008) i en els últims dies ,segons ha pogut comprovar un company i el seu advocat, Amadeu hi ha perdut ja 15 quilos.

La vida d'Amadeu és en greu perill, és necessari que el seu cas es conegui.

La reducció de la duració màxima de la condemna i el tercer grau, són garanties recollides en les seves pròpies lleis que fins i tot segueixen negant-l'hi.

És per tot això que impulsem aquesta concentració, per solidaritzar-nos amb el company i per demanar la cessació immediata d'aquesta dramàtica situació.

Us hi esperem!

Més informació sobre el cas Amadeu Casellas en els següents enllaços:

llibertatamadeu.blogspot.com

www.cnt.es/manresa

Aquí teniu els models de fax de protesta per enviar a la Direcció General de Centres Penitenciaris així com la jutgessa de vigilància penitenciària de Catalunya. La tramesa d'aquests faxos és part primordial d'aquesta campanya, gràcies per col·laborar.

***

Amadeu Casellas

Sobre Amadeu Casellas Ramon

Pres anarquista, quan se'l va capturar va ser denominat per la premsa com el «Robin Hood espanyol», perquè lliurava part dels seus guanys a les persones més desfavorides pel Sistema capitalista. Condemnat per diversos atracaments a mà armada en la dècada dels 70 per finançar les lluites obreres i socials. Militant de la COPEL (Coordinadora de Presos en Lluita) en la dècada dels 80, protagonitza una duríssima vaga de fam sol·licitant que se li apliqui el tercer grau penitenciari durant l'estiu de 2008. Actualment ha emprès una nova vaga de fam pels mateixos motius.

 Escriu-nos

«Quebracho». Primera pel·lícula del cicle «Laborar». Cinema i món laboral (14-05-09)

estelnegre | 13 Maig, 2009 07:59

«Quebracho». Primera pel·lícula del cicle «Laborar». Cinema i món laboral (14-05-09)

Demà dijous 14 de maig continua el cicle de cinema que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

«Quebracho». Primera pel·lícula del cicle «Laborar». Cinema i món laboral (14-05-09)

---

Quebracho (1974)

de Ricardo Wullicher

---

Ambientada en la segona meitat de la dècada del deu del segle passat, tracta el problema dels hacheros del quebracho, explotats sense restriccions pels empresaris anglesos, els quals gràcies a l'empara dels governs provincials i nacionals i a l'ajuda repressiva de la policia local i d'una petita força armada --la «gendarmeria volant» o «els cardenals»-- especialment formada per l'empresa, sotmetien els obrers argentins a condicions de vida properes a l'esclavitud. Podem observar a Quebracho, igual com en La Patagonia Rebelde, el paper fonamental que han jugat les idees dels immigrants europeus referides a l'anarcosindicalisme, en l'aparició del moviment gremial. Descobrim, també com en alguna època la tasca del sindicalista va ser noble i es mostrava sincerament compromesa amb la causa del treballador: en Quebracho és el cap sindical que aporta els instruments per aconseguir les millores laborals; amb classes comunitàries, dins d'una comunitat gairebé analfabeta, se'ls ensenya que el camí de l'alliberament va de la mà de l'educació, que la submissió es troba en la ignorància i en la incapacitat de discussió amb els patrons. Compleix un paper fonamental aquí, com en La Patagonia Rebelde, la impremta com a mitjà de difusió i comunicació entre els companys de les diferents resolucions adoptades per les organitzacions gremials. El relat de Quebracho marca clarament dues èpoques diferents de la lluita obrera. Un, entre 1914 i 1918, període de canvis iniciats amb la Primera Guerra Mundial i que es tanca amb la presa del poder per part del comunisme a Rússia, esdeveniment transcendental que xifra les esperances d'una transformació mundial de les relacions de treball. En aquest moment, els líders dels treballadors sorgeixen del propi interior del moviment; són els mateixos treballadors qui es fan càrrec d'aixecar i defensar les banderes dels seus reclams. En una segona etapa del problema del quebracho, al voltant dels anys quaranta, sorgeix una nova figura, la del polític pegat a la massa obrera, que sembla buscar el suport dels treballadors només amb l'objectiu d'arribar, eleccions mitjançant, al seu lloc dirigent. Es dibuixa llavors la figura d'un polític que se serveix del reclam obrer, per als seus propis interessos de poder i que amb prou feines participa de les reivindicacions obreres.

---

Us esperem al local de la CNT a les 20 hores!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS