Administrar

«Enric Duran: cap, cos i cor», per Jordi Martí Font

estelnegre | 31 Maig, 2009 16:55

«Enric Duran: cap, cos i cor», per Jordi Martí Font

Col·lectiu Crisi

Mentre la dreta catalunyesa del PP i CiU competeix per veure qui acusa més vegades els immigrants de tots els mals de la nostra societat, dijous 22 de maig l'Enric Duran sortia de la presó.

Han estat setmanes de reclusió fonamentades, segons l'Audiència Provincial de Barcelona, en el fet que «hi havia risc de fuga». És curiós que aquesta justificació per a la presó preventiva s'apliqués precisament a ell, que tenia ben clar que un cop treta la publicació Podem la seva feina bàsica havia de ser presentar-la arreu del territori i estendre així algunes de les alternatives possibles al capitalisme com a sistema. O sigui, que estava localitzable i present públicament amb una agenda pública i sense cap intenció de marxar enlloc. Bé, curiós no, és lògic per als que pensem que la separació de poders de les democràcies occidentals només té una cosa que unifica els tres i senyoreja damunt d'ells: el domini total i absolut d'un quart poder, l'econòmic, que és qui realment talla el bacallà.

Mentre l'Enric passava els seus darrers dies, de moment, a Can Brians, jo a Tarragona acabava de llegir el seu primer llibre, que espero que no sigui el darrer. Abolim la banca és un interessant recorregut per la vida de l'activista amb alguns desencerts (com la utilització de la tercera persona en el primer capítol) i un gran nombre d'encerts, com un entenedor relat sobre la creació de diners del no-res, un miracle atribuït bàsicament a la Mare de Déu de la Banca, amb pecat concebuda.

L'Enric il·lumina la lectura per entendre la seva acció de recuperació de 492.000 euros a 39 entitats bancàries amb dues referències que vull comentar. D'una banda, les accions de l'anarquista falsificador de diners Lucio Urtubia i, de l'altra, el pensament del radical nord-americà Henry David Thoreau.

Lucio Urtubia, amic i col·laborador personal del Quico Sabaté, es va enfrontar al Poder falsificant milers i milers de bitllets, centenars de documents falsos… per facilitar les coses a qui s'enfrontava a qualsevol tipus d'opressió en qualsevol racó del món. Un dels lemes que ell pensa que ha de ser divisa de qualsevol revolucionari és «fer-ho però fer-ho bé».

Per la seva banda, l'autor de La desobediència civil, H. D. Thoreau, exposava en la seva obra el dret de les ciutadanes i ciutadans a resistir davant del poder de l'Estat ja que pensava que les lleis no podien dominar el comportament humà sinó que ho havia de fer la justícia. Ara bé, què és i era la justícia?, preguntaran els lectors. Doncs ben bé no ho sé, però estic segur que no té res a veure amb convertir les necessitats bàsiques en luxes inaccessibles i qui s'hi oposi tancar-lo a la presó, tal com en l'època de Thoreau la justícia no era l'esclavisme, contra el qual va practicar la insubmissió negant-se a pagar impostos al govern. El 1846, per aquesta pràctica va ser empresonat i una veïna anònima li va pagar la fiança.

Els referents, com veieu, són potents, però no tindrien cap mena d'importància si no hi hagués la pròpia acció de l'Enric al darrere. Podem omplir milers i milers de pàgines de paper de bones intencions i de coses que volem fer, de projectes revolucionaris que hem de desenvolupar, d'il·lusions polítiques… però si no hi posem el cos, no serveix de res. De la mateixa manera, podem anar a totes, mobilitzar-nos i esdevenir gairebé revolucionaris actius constants, però si no hi posem el cap, no serveix de res. La suma de cap i cos, alhora, és imprescindible per a l'enfrontament que haurem de fer, però alhora si no hi posem el cor, no servirà de res. I en l'Enric, cap, cos i cor han esdevingut un, sense cap mena de dubte, per això passi el que passi ja ha guanyat. I amb ell, totes i tots.

Jordi Martí,

coordinador de Catalunya, publicació de la CGT de Catalunya

 Escriu-nos


«Bicifestes» els últims diumenges de mes

estelnegre | 30 Maig, 2009 07:37

«Bicifestes» els últims diumenges de mes

Massa Crítica

Aquest diumenge 31 de maig, i a partir d'ara cada diumenge darrer de mes, exceptuant juliol i agost, se celebraran les «Bicifestes», des de les 10 fins a les 14 hores, sense tràfic, a l'interior d'avingudes, on podreu gaudir d'una ciutat diferent, amb vàries activitats lúdiques (futbolí humà, circuit d'educació vial amb karts, castells inflables, curses de sacs, tres en ratlla per infants, etc.) , a més de poder agafar les bicicletes a les quatre carpes situades a Sa Riera, Plaça d'Espanya, Antoni Maura i Passeig Marítim.

Us hi esperem!

Massa Crítica

Escriu-nos 

Presentació de llibre «Do not disturb Barceló. Viaje a las entrañas de un imperio turístico», de Joan Buades (05-06-09)

estelnegre | 29 Maig, 2009 07:56

Presentació de llibre «Do not disturb Barceló. Viaje a las entrañas de un imperio turístico», de Joan Buades (05-06-09)

Presentació de llibre «Do not disturb Barceló. Viaje a las entrañas de un imperio turístico», de Joan Buades (05-06-09)

Joan Buades Beltran presentarà el seu nou llibre titulat Do not disturb Barceló. Viaje a las entrañas de un imperio turístico, publicat per l'editorial Icaria.

El llibre aprofundeix en el cas de la Corporació Empresarial Barceló com a promotora de la «Balearització» dins i fora de les Illes Balears.

Lloc: local del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB), carrer Manuel Sanchis Guarner, 10, Palma (Mallorca)

Data i hora: divendres dia 5 de juny a les 20.00 hores

Macià Blázquez presentarà l'acte, en el context del projecte de cooperació «Formació per al turisme responsable a Centreamèrica» del Grup d'Investigació sobre Sostenibilitat i Territori (GIST) de la UIB, patrocinat per la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears i l'Oficina de Cooperació per al Desenvolupament i la Solidaritat de la UIB.

Us hi esperem!

Miquel Payeras: «Do not disturb Barcelo» (Diari de Balears, 20-05-09)

Entrevista a Joan Buades

 Escriu-nos

«Defensa't de l'empresari». Curs bàsic de formació jurídica laboral i sindical (Període 2009-2010)

estelnegre | 28 Maig, 2009 07:58

«Defensa't de l'empresari». Curs bàsic de formació jurídica laboral i sindical (Període 2009-2010)

«Defensa't de l'empresari»

Curs bàsic de formació jurídica laboral i sindical (Període 2009-2010)

A càrrec de membres de la Secretaria d'Acció Sindical del Sindicat d'Oficis Varis (SOV) de la CNT de Palma

Divendres 29 de maig de 2009 a les 19.00 hores

Local del sindicat CNT (Palma)

Al llarg de l'any 2009 i de part del 2010 el SOV de la CNT de Palma durà a terme un curs bàsic de formació jurídica laboral i sindical amb l'ànim de difondre quines són les normes que regulen tots els aspectes de la relació laboral: salaris, jornada de treball, descansos, vacances, llicències, condicions de treball, capacitació professional, règim d'acomiadaments, definició de les categories professionals. Conèixer doncs aquesta informació aplicable a la relació laboral és molt important, ja que el seu contingut recull els drets que tenim com a treballadors i treballadores.

En la trobada del dia 29 de maig, titulat «Eines de treball» es farà una breu exposició del material didàctic que s'utilitzarà durant el curs i es planificarà el calendari de classes del mateix. El període de durada del curs inclourà diversos mesos de l'any 2009 així com part del 2010.

Al mateix podran acudir afiliats i afiliades a CNT així com treballadors i treballadores en general que no tinguin assalariats al seu càrrec ni pertanyin a les forces de l'ordre públic, exèrcit, així com a cap cos armat o institució repressiva.

El cost del material didàctic és d'1 euro i es distribueix en format CD.

Temari del curs

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

«Wal-Mart: el alto coste de los precios bajos». Última pel·lícula del cicle «Laborar». Cinema i món laboral (28-05-09)

estelnegre | 27 Maig, 2009 06:45

«Wal-Mart: el alto coste de los precios bajos». Última pel·lícula del cicle «Laborar». Cinema i món laboral (28-05-09)

Demà dijous 28 de maig acaba el cicle de cinema que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

«Wal-Mart: el alto coste de los precios bajos». Última pel·lícula del cicle «Laborar». Cinema i món laboral (28-05-09)

---

Wal-Mart:

el alto coste de los precios bajos (2005)

de Robert Greenwald

---

Wal-Mart és la major cadena de megasupermercats del món, essent una de les corporacions més poderoses dels EUA. Aquesta pel·lícula-documental denuncia el següent: destrucció de comunitats locals en irrompre amb preus amb els que s'és impossible competir, mantenir al gruix dels seus empleats en ocupacions part-time sense pagament d'hores extres, la negació de plans de salut als seus empleats que estan obligats a usar els destinats a ciutadans de menors recursos i aturats (Medicare, Welfare), activa política antisindical que involucra amenaces, acomiadaments i equips de resposta ràpida que viatgen via jet privat davant de l'amenaça d'un moviment sindical --és l'única empresa gran dels Estats Units sense cap sindicat intern. La discriminació a l'hora d'ascendir als seus empleats (no són ascendits dones ni persones de color). Ús d'immigrants il·legals que són tancats a la nit dins dels seus locals per netejar-los, ús de bilions de dòlars en subsidis estatals per a la construcció dels seus locals (no disponibles per a altres empreses) i després d'aconseguir aquests fons, resituen el local fora dels límits de la respectiva ciutat per evitar els impostos. Contaminació tòxica de múltiples vessants i llacs d'aigua de beure, condicions infrahumanes de treball a les fàbriques a l'estranger que fan els seus productes de «marca pròpia» i rècord de criminalitat (robatoris, assassinats i violacions) als estacionaments dels supermercats que no tenen cap vigilància (excepte on hi ha càmeres de vídeo per a pràctiques antisindicals) i indisposició a fer-se responsable. Després de les anteriors denúncies, l'autor mostra com les comunitats locals van començar a organitzar-se i a impedir en diferents parts dels EUA la construcció de nous locals mitjançant votacions de districte o mitjançant l'elecció d'autoritats la campanya de la qual era negar els permisos al gegant del retail. Així, mostrant la nota positiva després de tot l'anterior. És la cadena més gran al món... només als EUA compta amb més de 6.000 locals de totes les mides i tenen presència a tot Europa, ja sigui directament amb el seu nom o a traves de l'adquisició de cadenes locals, com ara les alemanyes ALDI, PLUS, Rossmann i d'altres.

---

Us esperem al local de la CNT a les 20 hores!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

Página web sobre el «Centenari de Ferrer i Guàrdia»

estelnegre | 26 Maig, 2009 07:19

Página web sobre el «Centenari de Ferrer i Guàrdia»

Página web sobre el «Centenari de Ferrer i Guàrdia»

Existeix una pàgina web sobre el «Centenari de Ferrer i Guàrdia», realitzada per Frank Mintz i Carlos Peña, on es publiquen els actes que es van fent, articles, exposicions, debats, documents, multimèdia, etc.

Cal tenir-la en compte...

 Escriu-nos

Enric Duran surt de la presó després que una col·lecta hagi pagat la fiança

estelnegre | 25 Maig, 2009 08:13

Enric Duran surt de la presó després que una col·lecta hagi pagat la fiança

Sortida de l'Enric

El jutge imposava 50.000 euros perquè l'activista pogués sortir de la presó

Enric Duran, l'estafador solidari, va sortir finalment el passat dijous 21 de la presó de Brians 1, després d'aconseguir a través de donacions els 50.000 euros de fiança imposada pel jutge. Duran, que ha passat dos mesos a la presó, havia dit ahir que no pagaria la fiança perquè la trobava injusta, ja que no tenia intenció de fugir. Tanmateix, gent del seu entorn ha fet una col·lecta per recollir els diners perquè Duran sortís de la presó.

En sortir, el jove de Vilanova i la Geltrú ha dit que tenia 'ganes de continuar treballant' per canviar el model econòmic.

L'activista va ser detingut pels mossos d'Esquadra per ordre del jutge instructor arran de les denúncies rebudes el 17 de març, l'endemà d'una conferència de premsa que Duran va fer al Rectorat de la Universitat de Barcelona, on feia quatre mesos que una cinquantena d'estudiants protestaven contra el Pla Bolonya. Uns quants dies més tard, el jutge instructor va decretar presó provisional sense fiança perquè creia que hi havia perill de fugida. La defensa de Duran va recórrer la decisió, al·legant que no hi havia perill de fugida i l'Audiència provincial va estimar parcialment el recurs.

Un cop pagada la fiança, Duran haurà de comparèixer un cop per setmana davant de jutge i, a més, ha hagut de lliurar el seu passaport al jutjat per assegurar que no sortirà del país.

 Escriu-nos

Vi solidari, vi llibertari

estelnegre | 24 Maig, 2009 15:46

Vi solidari, vi llibertari

Vi solidari, vi llibertari

Us presentem una nova iniciativa de l'Ateneu Llibertari del Poble Sec que, amb la intenció de donar suport a la creació i divulgació de les escoles llibertàries, ha envasat i etiquetat una ampolla de vi de criança, amb denominació d'origen «Rioja».

Aquesta iniciativa forma part de la campanya «Escoles llibertàries, el futur a les teves mans» que vol commemorar el centenari de l'assassinat de Ferrer i Guàrdia, tot projectant el futur de la pedagogia llibertària a casa nostra.

Tots els beneficis de la venda d'aquest excel·lent vi, estaran íntegrament destinats a la difusió, creació i autogestió de projectes escolars de caire llibertari.

Així doncs, us agrairem que tingueu ben present aquesta iniciativa per tal de donar sortida al producte, tant si és venent-lo, regalant-lo, consumint-lo en els vostres actes o regant, amb moderació, els vostres àpats. 

Formes de contacte i de distribució:

***

Podeu recollir-lo al nostre local:

Espai Obert

Violant d'Hongria, 71, 1r (Barcelona)

Metro: Badal (blava), Pl de Sants (blava i vermella) i Pl del Centre (verda)

Dimarts i dijous de 20.00 a 22.00 hores

***

Per correu electrònic:

escola.autogestionada@yahoo.es

Podeu fer la comanda i us el servirem al vostre local

---

Esperant que la iniciativa sigui ben acollida, ens acomiadem amb les paraules de Ferrer:

«Si es desitja un avenir de fraternitat, de pau i felicitat, dirigiu-vos vosaltres mateix@s, els i les que patiu el règim actual, i fundeu escoles on pugueu ensenyar lliurement totes les veritats conquerides.»

Salut i bon vi!

Maig 2009

Escola Autogestionada

Escriu-nos 

Festa «Som-hi per mallorca!» (12-06-09)

estelnegre | 23 Maig, 2009 05:37

Festa «Som-hi per mallorca!» (12-06-09)

GOB

Divendres 12 de juny de 2008, de les 18 a 24 hores a Ses Voltes de Palma

Festa «Som-hi per mallorca!» (activitats, projecció audiovisual, fireta amb menjar, informació i propostes per Mallorca, música i concert...)

***

Durant aquests dos primers anys de legislatura, la intensa activitat als jutjats ha centrat bona part de l'actualitat informativa. El GOB ha estat precursor de moltes d'aquestes causes judicials amb la denúncia constant de les agressions ambientals, la corrupció, la malversació, la prevaricació...

Per altra banda, també des del GOB, tot i veure que Govern i Consell impulsaven mesures importants de protecció del territori, també hem hagut de reclamar el compliment de les promeses electorals de contenció urbanística davant la promoció per part del nou Govern de noves urbanitzacions amb l'excusa de l’habitatge de protecció oficial o el manteniment de l’hospital de Son Espases i l'aprovació del Decret Nadal, o veure modificacions impulsades pel nou Consell de Mallorca del Pla Territorial i del Pla de Carreteres que no responen als canvis que s'havien promès i que Mallorca mereix.

A més hem seguit fent front al creixement de les grans infraestructures, que a més del consum de territori possibiliten més creixements urbanístics i turístics: port de Palma, aeroport, centrals elèctriques, incineradora, ports esportius...

Hi ha per tant, moltes coses que encara ens preocupen. Des del GOB continuam combatent aquestes agressions amb la mobilització social i en aquest cas ho volem fer amb un acte festiu. I ho volem fer ara, precisament, en que la crisis econòmica i de la corrupció que ara aflora és la millor ocasió per canviar, a fons, vers una societat més participativa i sostenible.

Per això vos convidam a participar en aquest acte que ha de ser un clam per Mallorca: perquè Mallorca necessita veure un canvi real i efectiu cap a una altra manera de fer les coses. Per una Mallorca sense corrupció, per una Mallorca més protegida, per una Mallorca amb més transport públic, per la dignitat política i pel rigor en els compromisos assumits. Per tot això:

Som-hi per Mallorca!

GOB-Mallorca

 Escriu-nos

Cassolada mundial contra la cimera del G8 (09-07-09)

estelnegre | 22 Maig, 2009 06:19

Cassolada mundial contra la cimera del G8 (09-07-09)

Cassolada mundial contra la cimera del G8 (09-07-09)

Amb motiu de la pròxima cimera del G8, els dies 8, 9 i 10 de juliol a Itàlia, convoquem a una cassolada mundial el dia 9 de juliol de les 20.00 a les 20.05 a tot el planeta. Protestem, ens manifestem, cridem l'atenció o exercim pressió.

O canviem  el món o no hi ha món.....

Un altre món és possible.

Con motivo de la próxima cumbre del G8, los días 8, 9 y 10 de julio en Italia, convocamos a una cacerolada mundial el día 9 de julio de las 20.00 a las 20.05 en todo el planeta. Protestamos, nos manifestamos, llamamos la atención o ejercemos presión.

O cambiamos el mundo o no hay mundo....

Otro mundo es posible.

Gailur hurbilaren G8 motiboarekin, egunetan 8, 9 eta uztailaren 10an Italian, munduko cacerolada batera deitzen dugu uztailaren 9an 20.00 20.05 planeta guztian. Protestatzen dugu, manifestatzen gara, atentzioa ematen dugu edo presioa erabiltzen dugu.

Edo mundua aldatzen dugu edo mundua ez dago ....

Beste mundu posiblea da.

On the occasion of the next summit of the G8, on the 8th, 9th and 10th of July in Italy, we call for a world cacerolada on July the 9th from 20.00 to 20.05 in the whole planet. We protest, we wont to express,  we call the attention or we exercise pression. Or we change the world or there is not world....

Another world is possible.

À propos du prochaine sommet du G8, les 8, 9 et 10 juillet en Italie, nous convoquons à un cacerolada mondial le 9 juillet de 20.00 à 20.05 heure sur toute la planète. Nous protestons, nous nous manifestons, nous attirons attention ou nous exerçons pression. Ou nous changeons le monde ou il n'y a pas de monde....

Un autre monde est possible.

G8

Escriu-nos

1 2 3 4  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS