Administrar

Conferència «Les claus de la crisi: causes, conseqüències i propostes anarcosindicalistes» (avui dijous!)

estelnegre | 30 Abril, 2009 06:08

Conferència «Les claus de la crisi: causes, conseqüències i propostes anarcosindicalistes» (avui dijous!)

Conferència «Les claus de la crisi: causes, conseqüències i propostes anarcosindicalistes» (30-04-09)

Conferència «Les claus de la crisi: causes, conseqüències i propostes anarcosindicalistes»

A càrrec de Mariano de Blas Aladrén

Membre de l'Institut de Ciències Econòmiques y de l'Autogestió (ICEA-Madrid)

Dijous 30 d'abril de 2009 a les 20.00 hores al local del sindicat CNT (Palma)

Mariano de Blas Aladrén (Madrid, 1987) estudiant de 4t curs de Ciències Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid. És membre de la Federació d'Estudiants Llibertaris (FEL) així com de la Delegació Madrilenya de l'Institut de Ciències Econòmiques i de l'Autogestió (ICEA), del qual és Vocal Bibliotecari i responsable del Departament Informàtic.

Ho organitzen:

Institut de Ciències Econòmiques i de la Autogestió (ICEA) i CNT-AIT

Crisis económica y resistencia obrera

Escriu-nos

Campanya contra el pla de carreteres

estelnegre | 29 Abril, 2009 06:34

Campanya contra el pla de carreteres

Obres de condicionament de la carretera de Manacor - Camí de Conies. GOB

Coneix la campanya contra el Pla de Carreteres del Consell de Mallorca:

nomescarreteres.wordpress.com

El Pla de Carreteres de la senyora Armengol és inacceptable per continuïsta, per obsolet i per depredador, i afavoreix descaradament el creixement i l'especulació urbanística. Un pla que destrossarà el que ens queda de paisatge rural.

Deixeu els vostres comentaris, feu-nos arribar informació, fotografies, etc.

És el moment d'exigir un canvi!

Escriu-nos

Documental: «El dinero es deuda» (demà!)

estelnegre | 28 Abril, 2009 04:21

Documental: «El dinero es deuda» (demà!)

"El dinero es deuda"

---

Demà 29 d'abril a les 21.00 hores es projectarà a la plaça de l'Artesania de Palma el documental El dinero es deuda.

El dinero es deuda és el documental més complet que s'ha realitzat sobre el funcionament de l'actual sistema bancari i monetari. D'una forma comprensible i amena s'explica la història de la banca i els diners des dels seus orígens, així com els mecanismes que permeten a la indústria bancària crear diners a voluntat mitjançant préstecs. Aquesta capacitat atorgada a determinades institucions privades per crear "diners com a deute" és la clau per explicar el creixement exponencial de la economia, conseqüència de l'increment de la producció i explotació de recursos naturals necessària per recolzar amb una quantitat de valor aquests diners injectats artificialment a l'economia i als seus interessos. D'aquesta manera, la població mundial acaba per convertir-se en esclava del seu deute i es veu obligada a sacrificar bona part de la seva vida per fer front als interessos mentre l'increment de la massa monetària, en injectar-se els diners prestats en l'economia, redueix el seu poder adquisitiu així com augmenta la quantitat de diners en circulació (la qual cosa es coneix com a inflació).

També es plantegen preguntes molt interessants respecte al paper què juguen els governs en el manteniment d'aquesta forma d'economia, que permet deixar diners del no res i cobrar interessos per això, i per què prefereixen demanar préstecs als bancs per aconseguir finançament addicional quan poden imprimir diners sense interès i els efectes inflacionistes d'ambdues mesures són similars. Entre els arguments més xocants destaca la idea que el pagament de tots els deutes produiria la major crisi econòmica de la història.

En l'última part del documental s'aborden mesurades per reconduir l'economia cap a un model sostenible, que no necessiti espoliar de forma contínua i creixent els recursos naturals ni crear una bretxa social creixent entre qui deuen i qui deixen. Una societat on la banca sigui un servei social d'interès públic, que ofereixi préstecs sense interès; i on la gent s'organitzi en sistemes d'intercanvi local basats en el canvi, com els bancs de temps, per fer davant la inevitable crisi financera que enfonsarà l'economia mundial abans o després. Imprescindible.

Us hi esperem!

Escriu-nos

Setmana d'inici de boicot als bancs que han denunciat l'Enric Duran

estelnegre | 27 Abril, 2009 04:20

Setmana d'inici de boicot als bancs que han denunciat l'Enric Duran

Enric Duran llibertat!

Del 27 al 30 d'abril, s'ha convocat una setmana de boicot urgent a les entitats que han presentat denúncia a l'Enric per via penal, ja que de moment els jutjats han decidit mantenir la mesura de presó preventiva. Aquestes entitats són La Caixa, ING Direct i Cetelem-Eurocrédito.

A més,a instància dels mossos d'esquadra, 16 entitats es van afegir al procés penal: Bancaja, Bankpyme, Caixa Sabadell, Banco Sygma, Barclays, Caixa Galícia, Caja Navarra, Caja Madrid, CAM, City Financial (Citybank), Cofidis, FinanMadrid, Ge capital bank (G. Elèctric), Finconsum (La Caixa), MBNA i American Express.

Convoquem al tancament dels comptes corrents d'aquestes entitats durant la setmana del boicot, com a mesura d'urgència per fer pressió per treure l'Enric de la presó. Demanem que s'escrigui a l'entitat bancària on heu tancat el compte corrent i a les altres 3 entitats encara que no sigueu clients, podeu trobar els models de carta aquí: http://www.enricduran.cat/forum/accions-de-suport-lenric/materials-la-se...

Més endavant, de cara al 17 de setembre de 2009, des del col·lectiu Crisi s'està preparant la campanya de la Vaga de Bancs (per més informació: http://www.17-s.info/formulari-participar-la-vaga-dusuaris-i-usuaries-de...).

A Barcelona, convoquem una acció mediàtica el dijous 30 d'abril a partir de les 18h davant de La Caixa de Pensions de Plaça Catalunya, perquè tothom que vulgui tancar el compte de forma col·lectiva pugui fer-ho en aquell moment, juntament amb altres accions de boicot.

Us convidem també a organitzar algun acte similar a la vostra població o territori, i per això us facilitem un enllaç a diversos materials que hem elaborat per la ocasió: http://www.enricduran.cat/forum/accions-de-suport-lenric/materials-la-se...

Signeu també per la llibertat de l'Enric, aquí: http://www.enricduran.cat/node/1897

 Escriu-nos

«De la crisi del creixement a l'era postcapitalista. Com sortir de l'imaginari i el sistema de creixement?». Xerrada (demà dilluns!)

estelnegre | 26 Abril, 2009 05:01

«De la crisi del creixement a l'era postcapitalista. Com sortir de l'imaginari i el sistema de creixement?». Xerrada (demà dilluns!)

De la crisi a la transformació

Dilluns 27 (12 hores): Xerrada: «De la crisi del creixement a l'era postcapitalista. Com sortir de l'imaginari i el sistema de creixement?». Sala de Juntes de l'Edifici Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Xerrada a càrrec de Blai Dalmau i de Sara Marin, del «Col·lectiu Crisi» i del «Grup de Suport Enric Duran».

Blai Dalmau és activista de la Xarxa pel Decreixement, del Col·lectiu Crisi i del projecte Détourné. Especialment dedicat a la  producció i difusió de cultura crítica, adreçada cap a la transformació social. Autor d'assaigs com "L'aventura situacionista", "Sobre la misèria del treball i la seva possible superació" o "La nova era del decreixement i el projecte de la Democràcia Inclusiva", i realitzador d'assaigs audiovisuals com NO-VIDAEl CanviPrediccions per l'any 2012.

Sara Marin és activista de la Xarxa pel Decreixement i el Col·lectiu Crisi, especialment dedicada a la difusió d'alternatives al capitalisme i la sensibilització sobre la insostenibilitat del model sistèmic actual. Ha participat en la Marxa pel Decreixement que va recorre tot Catalunya en bicicleta durant dos mesos, de poble en poble, exposant i fent tallers sobre qüestions com la crisi energètica, la creació de diners, la construcció de contrapoder i l'economia contrahegemònica.

Us hi esperem!

Més informació:

De la crisi a la transformació. Cicle de xerrades i debats (24/28-04-09)

De la crisi a la transformació. Cicle de xerrades i debats (24/28-04-09)

 Escriu-nos

«Cap a una Democràcia Inclusiva. Un model de veritable sobirania popular i les estratègies de transició». Xerrada-projecció-debat (demà diumenge!)

estelnegre | 25 Abril, 2009 05:56

«Cap a una Democràcia Inclusiva. Un model de veritable sobirania popular i les estratègies de transició». Xerrada-projecció-debat (demà diumenge!)

Diumenge 26 (17 hores). Xerrada-projecció-debat: «Cap a una Democràcia Inclusiva. Un model de veritable sobirania popular i les estratègies de transició». Ateneu Llibertari Estel Negre (Palau Reial, 9, 2n / Palma).

Aquesta xerrada hi anirà a càrrec de Sara Marin i de Blai Dalmau, del «Col·lectiu Crisi» i del «Grup de Suport Enric Duran».

Blai Dalmau és activista de la Xarxa pel Decreixement, del Col·lectiu Crisi i del projecte Détourné. Especialment dedicat a la  producció i difusió de cultura crítica, adreçada cap a la transformació social. Autor d'assaigs com "L'aventura situacionista", "Sobre la misèria del treball i la seva possible superació" o "La nova era del decreixement i el projecte de la Democràcia Inclusiva", i realitzador d'assaigs audiovisuals com NO-VIDAEl CanviPrediccions per l'any 2012.

Sara Marin és activista de la Xarxa pel Decreixement i el Col·lectiu Crisi, especialment dedicada a la difusió d'alternatives al capitalisme i la sensibilització sobre la insostenibilitat del model sistèmic actual. Ha participat en la Marxa pel Decreixement que va recorre tot Catalunya en bicicleta durant dos mesos, de poble en poble, exposant i fent tallers sobre qüestions com la crisi energètica, la creació de diners, la construcció de contrapoder i l'economia contrahegemònica.

Us hi esperem!

Més informació:

De la crisi a la transformació. Cicle de xerrades i debats (24/28-04-09)

De la crisi a la transformació. Cicle de xerrades i debats (24/28-04-09)

 Escriu-nos

«Crisi sistèmica i multidimensional. Orígens i possibles futurs». Xerrada-projecció-debat (demà dissabte!)

estelnegre | 24 Abril, 2009 06:58

«Crisi sistèmica i multidimensional. Orígens i possibles futurs». Xerrada-projecció-debat (demà dissabte!)

Dibuix de José Ibarrola

Dissabte 25 (17 hores). Xerrada-projecció-debat: «Crisi sistèmica i multidimensional. Orígens i possibles futurs». Ateneu Llibertari Estel Negre (Palau Reial, 9, 2n / Palma).

La xerrada hi anirà a càrrec de Sara Marin i de Blai Dalmau, del «Col·lectiu Crisi» i del «Grup de Suport Enric Duran».

Blai Dalmau és activista de la Xarxa pel Decreixement, del Col·lectiu Crisi i del projecte Détourné. Especialment dedicat a la  producció i difusió de cultura crítica, adreçada cap a la transformació social. Autor d'assaigs com "L'aventura situacionista", "Sobre la misèria del treball i la seva possible superació" o "La nova era del decreixement i el projecte de la Democràcia Inclusiva", i realitzador d'assaigs audiovisuals com NO-VIDAEl CanviPrediccions per l'any 2012.

Sara Marin és activista de la Xarxa pel Decreixement i el Col·lectiu Crisi, especialment dedicada a la difusió d'alternatives al capitalisme i la sensibilització sobre la insostenibilitat del model sistèmic actual. Ha participat en la Marxa pel Decreixement que va recorre tot Catalunya en bicicleta durant dos mesos, de poble en poble, exposant i fent tallers sobre qüestions com la crisi energètica, la creació de diners, la construcció de contrapoder i l'economia contrahegemònica.

Us hi esperem!

Més informació:

De la crisi a la transformació. Cicle de xerrades i debats (24/28-04-09)

Blai Dalmau: Sobre les causes, possibilitats i perspectives de la crisi actual

De la crisi a la transformació. Cicle de xerrades i debats (24/28-04-09)

 Escriu-nos

«Podem viure sense capitalisme». Presentació de la publicació «Podem!» i del llibre «Abolim la banca» d'Enric Duran. Locals del GOB (demà divendres!)

estelnegre | 23 Abril, 2009 06:10

«Podem viure sense capitalisme». Presentació de la publicació «Podem!» i del llibre «Abolim la banca» d'Enric Duran. Locals del GOB (demà divendres!)

Abolim la banca

- Divendres 24 (19 hores). Xerrada: «Podem viure sense capitalisme». Presentació de la publicació Podem! i del  llibre Abolim la banca d'Enric Duran. Locals del GOB (Manuel Sanchis Guarner, 10 bxs / Palma)

Aquesta xerrada hi aniran a càrrec de Sara Marin i de Blai Dalmau, del «Col·lectiu Crisi» i del «Grup de Suport Enric Duran».

Blai Dalmau és activista de la Xarxa pel Decreixement, del Col·lectiu Crisi i del projecte Détourné. Especialment dedicat a la  producció i difusió de cultura crítica, adreçada cap a la transformació social. Autor d'assaigs com "L'aventura situacionista", "Sobre la misèria del treball i la seva possible superació" o "La nova era del decreixement i el projecte de la Democràcia Inclusiva", i realitzador d'assaigs audiovisuals com NO-VIDAEl CanviPrediccions per l'any 2012.

Sara Marin és activista de la Xarxa pel Decreixement i el Col·lectiu Crisi, especialment dedicada a la difusió d'alternatives al capitalisme i la sensibilització sobre la insostenibilitat del model sistèmic actual. Ha participat en la Marxa pel Decreixement que va recorre tot Catalunya en bicicleta durant dos mesos, de poble en poble, exposant i fent tallers sobre qüestions com la crisi energètica, la creació de diners, la construcció de contrapoder i l'economia contrahegemònica.

Us hi esperem!

Més informació:

De la crisi a la transformació. Cicle de xerrades i debats (24/28-04-09)

De la crisi a la transformació. Cicle de xerrades i debats (24/28-04-09)

 Escriu-nos

Sortida amb bicicleta pels camins rurals de ses Salines, cas Concos i Campos organitzada per «Cultura Obrera» (26-04-09)

estelnegre | 23 Abril, 2009 05:56

Sortida amb bicicleta pels camins rurals de ses Salines, cas Concos i Campos organitzada per «Cultura Obrera» (26-04-09)

Bicicletada

Com a part de les sortides i les excursions que mensualment està programant el periòdic Cultura Obrera, aquest diumenge dia 26 farem una sortida amb bicicleta pels camins rurals de ses Salines, cas Concos i Campos.

La sortida serà a les 9.30 hores a la plaça de l'Ajuntament de ses Salines.

Heu de portar guants, casc, reflector, recanvis, capell, aigua, berenar i dinar.

Més informació: Xavier (649321930)

Ho organitza:

"Cultura Obrera"

Escriu-nos

«Roba esta película». Última pel·lícula del cicle «Caràcter». Cinema biogràfic (23-04-09)

estelnegre | 22 Abril, 2009 08:05

«Roba esta película». Última pel·lícula del cicle «Caràcter». Cinema biogràfic (23-04-09)

Demà dijous 23 d'abril acaba el cicle de cinema que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

Roba esta película

---

Roba esta película (2000)

de Robert Greenwald

---

Roba esta película és un film biogràfic d'Abbie Hoffman, una figura radical durant la dècada dels 60. La pel·lícula descriu la relació d'Abbie Hoffman amb la seva segona dona, Anita, i el «despertar» d'ambdós i la seva posterior conversió cap a una vida d'activistes.

---

Us esperem al local de la CNT a les 20 hores!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

1 2 3 4  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS