Administrar

Enric Duran detingut

estelnegre | 18 Març, 2009 08:22

Enric Duran detingut

Agents d'investigació i un escamot d'antiavalots dels Mossos durant la detenció d'Enric Duran, dins de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona

Ahir 17 de març cap a les 18 hores una dotació del cos dels mossos d'esquadra (tres furgonetes) va entrar al Rectorat de la UB ha detenir Enric Duran.

Dilluns 16 de març va reaparèixer públicament en una roda de premsa on s'anunciava la edició de la publicació Podem, que es repartí ahir, 200.000 en català i 150.000 en castellà, per tota Catalunya i part de l'Estat Espanyol.

Ahir, a les 20.30, es realitzà una concentració davant la comissaria de Les Corts.

Podem és la continuació de Crisi que va sortir el passat 17 de setembre on el mateix Enric anunciava la seva acció de desobediència a les entitats bancàries i la reivindicava com a forma de insubmissió al Sistema.

Rebutgem la nova entrada dels cossos policíacs a recintes universitaris, recordant èpoques passades.

Ahir nit l'Enric Duran estava convidat al programa de la Televisió de Catalunya Hora Q cap a les 11.30 de la nit, aquesta activitat es mantingué amb la presència de membres del grup de suport.

Un cop més convidem a veure, més que una visió sensacionalista de l'acció, el seu sentit de crida a alternatives per la transformació social.

Estigueu atentes a les convocatòries!

Que la crisi la paguin els rics!

Deixa de pagar la hipoteca!

Davant la crisi, ajuntem-nos per crear alternatives!

Por n'han de tenir els polítics i banquers, nosaltres sabem treballar!

Abolim la propietat privada en desús!

Grup de suport a Enric Duran

***

Enric Duran

Els Mossos irrompen al rectorat de la Universitat de Barcelona per detenir 'Robin dels Bancs'

El jutge que porta el cas ha ordenat l'arrest i ha facultat "expressament" la policia per entrar la recinte universitari. Enric Duran va reaparèixer aquest dilluns públicament per proposar la insubmissió al capitalisme. Feia mesos que estava en parador desconegut, després d'haver anunciat que havia estafat 492.000 euros a una quarantena d'entitats

Una vintena de Mossos d'Esquadra han irromput aquest dimarts a mitja tarda a l'edifici del rectorat de la Universitat de Barcelona, on hi ha la tancada d'estudiants contra el pla Bolonya, per detenir Enric Duran, el jove conegut com a Robin dels Bancs des que, al setembre va anunciar que havia estafat 492.000 euros a una quarantena d'entitats financeres i després va marxar a Sud-amèrica.

El magistrat de Barcelona que porta el cas ha ordenat a la policia l'arrest de Duran i l'ha facultat "expressament" per entrar al recinte universitari, als qual els cossos policials no poden accedir si no és amb permís judicial o del rector. El jutge imputa al jove activista un delicte d'estafa continuada perquè 18 entitats van presentar una denúncia contra ell a la tardor, quan va anunciar l'operació que havia fet per demostrar la feblesa del sistema financer i va alertar que no tornaria els préstecs, ja que volia destinar-los a pagar diverses accions per promoure la crítica al sistema capitalista.

Segons fonts policials, el jove, que havia fugit al setembre, estava localitzat a Barcelona des de divendres. Tanmateix, els Mossos han esperat fins a tenir l'ordre judicial expressa per detenir-lo. Com que aquesta tarda era a la universitat, ha calgut l'autorització expressa del magistrat per entrar-hi.

Duran va reaparèixer públicament aquest dilluns, després d'estar mesos en parador desconegut, per proposar una campanya d'insubmissió al capitalisme. El jutge n'ha ordenat la detenció "per la gravetat dels fets que se li imputen" i pel risc "que torni a fugir", segons l'ofici enviat als Mossos. El jove ha estat traslladat a la comissaria, on li prendran declaració, i després passarà a dispoció judicial, probablement aquest dimecres.

(Avui, 18-03-09)

Escriu-nos 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS