Administrar

«Represión política, justicia y reparación. La memoria histórica en perspectica jurídica (1936-2008)», de Margalida Capellà i David Ginard

estelnegre | 01 Març, 2009 16:13

«Represión política, justicia y reparación. La memoria histórica en perspectica jurídica (1936-2008)», de Margalida Capellà i David Ginard

«Represión política, justicia y reparación. La memoria histórica en perspectica jurídica (1936-2008)», de Margalida Capellà i David Ginard

Represión política, justicia y reparación. La memoria histórica en perspectica jurídica (1936-2008)

Margalida Capellà i David Ginard

Edicions Documenta Balear

Col·lecció Plural

Palma, 2009

***

Els treballs reunits en aquest llibre pretenen oferir una visió interdisciplinària i de conjunt sobre els processos de repressió política, justícia i reparació coneguts durant el segle XX per diversos països sotmesos a dictadures. En la primera part del volum s'analitza, des d'una òptica historiogràfica, la violència política practicada pels vencedors en la Guerra Civil espanyola. En aquest sentit, se subratlla l'existència d'una estratègia d'extermini de l'enemic que no té parangó en la història contemporània d'Espanya, així com a la persistència del terror més enllà del final oficial de les operacions militars. La segona part està consagrada a delimitar el marc jurídic nacional i internacional d'aquesta violència política. L'estudi comparat del procés de justícia transicional desenrotllat a l'Espanya postfranquista amb el d'altres països ajuda a entendre el sentit de frustració i d'indefensió que, encara avui, pateixen les víctimes de la repressió franquista i els seus descendents.

 Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS