Administrar

Actes de mem˛ria hist˛rica de Pollenša per abril

estelnegre | 31 Marš, 2009 07:57

Actes de memòria històrica de Pollença per abril

Abril de República

Sota el nom «Abril de República» el grup Iniciativa Ciutadana de Pollença ha organitzat un conjunt d'actes sobre la memòria històrica d'aquesta ciutat. Des de l'Ateneu Llibertari Estel Negre en volem recomanar especialment l'últim, el del dissabte 25 d'abril; es tracta d'una excursió que segueix els passos dels companys llibertaris Martí Vicens (Bon Jesús) i Josep Muntaner (Fusteret) que s'hagueren d'amagar un temps per les muntanyes de la zona sempre perseguits pels feixistes.

Les persones de Palma interessades en participar en aquest acte es podrien posar en contacte amb nosaltres mitjançant un correu electrònic per quedar en un determinat lloc i sortir plegats per optimitzar el transport.

Us hi esperem!

Martí Vicens Vilanova 'Bonjesús' (amb la seva característica barba), i un grup de joves llegint el periòdic anarquista 'Tierra y Libertad' durant la República

 Escriu-nos

Diada per a una Mallorca lliure de transgŔnics (Manacor, 04-04-09)

estelnegre | 30 Marš, 2009 10:43

Diada per a una Mallorca lliure de transgènics (Manacor, 04-04-09)
Diada per una Mallorca Lliure de Transgènics
Escriu-nos

źAigua per Palestina╗, per Josep Jußrez

estelnegre | 29 Marš, 2009 06:56

«Aigua per Palestina», per Josep Juárez

L'explotació israeliana dels recursos hídrics

Un dels aspectes més cruels (i ja és a dir) de l'ocupació de Palestina és la sequera imposada a la seva població per part de l'estat d'Israel. Segons Shaddad Attili, cap de l'Autoritat Palestina per a l'Aigua, durant els 23 dies del darrer atac sionista a Gaza (1300 assassinats, 500 d'ells, nins i nines), els agressors van restringir directament les fonts de subministrament de l'aigua. La tercera part de la població de Gaza, unes 500.000 persones, es van quedar directament sense aigua, i encara hi ha al dia d'avui 50.000 palestins desconnectats de la xarxa hídrica, sense poder reparar les infrastructures, a causa del bloqueig que encara pateixen el milió i mig d'habitants de la Franja.

Amb la invasió de Gaza i Cisjordània, en 1967, Israel va declarar de la seva propietat tots els recursos de l'aigua dels palestins, violant també en aquest punt les lleis i convencions internacionals. Encara els palestins tenen prohibit l'accés directe al riu Jordà. L'autoritat israeliana de l'aigua, Mekorot, restringeix i dosifica la canalització d'aigua a més de la meitat de les llars palestines de Cisjordània. En general, la política de l'aigua de l'estat d'Israel suposa la perillosa salinització dels aqüífers de la ribera mediterrània (Gaza) i la dessecació del Mar de Galilea i del riu Jordà.

De terme mitjà, cada habitant d'Israel consumeix 340 litres d'aigua al dia, mentre que la població palestina només pot consumir 78 litres diaris, quan la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana un mínim de 100 litres per persona i dia. En termes globals, Israel utilitza el 90% d'aigua disponible, anant a les zones palestines el restant 10%, del qual només el 20% és apta per al consum humà. Tot això degut, sobretot, a la manca d'infrastructures, al vet israelià als projectes hídrics de les autoritats palestines i la baixa qualitat dels pocs aqüífers, que la potència ocupant deixa a la seva disposició.

Més del 30% del PIB palestí prové de l'agricultura, però menys del 10% de les seves terres fèrtils gaudeixen d'irrigació. Per part israeliana, el 70% de les seves terres són irrigades, malgrat que només del 2% del seu PIB correspongui a l'agricultura. La construcció del “Mur de la Vergonya” ha suposat, a més, que els aqüífers  occidentals quedin fora de l'abast dels palestins, el que ha contribuït que l'atur arribi fins al 67 % en la zona cisjordana.

La situació és especialment cridanera, per la dimensió de l'espoli, en el referent a les colònies jueves empeltades dintre el territori palestí. Segons dades de 2006, el consum d'aigua als assentaments de colons israelians era el doble, per persona i dia, que fins i tot el consum de la mateixa població israeliana. Els assentaments de colons no només estan situats en les terres més productives, sinó que també gaudeixen d'un consum d'aigua absolutament abusiu, incloent zones verdes i piscines.

El recent Fòrum Mundial de l'Aigua, celebrat a Istanbul, ha posat de manifest altres detalls informatius d'aquesta dramàtica situació. Dels països riberencs del riu Jordà, Israel és l'únic que s'ha negat a signar la convenció de les Nacions Unides sobre l'ús compartit de les fonts transfrontereres d'aigua, perquè tant el Líban, com Síria i Jordània sí ho han fet, així com també, per part palestina, s'ha mostrat una disposició favorable, tot d'una que pugui conformar-se el seu Estat.

Hi ha, dons, una autèntica colonització de l'aigua a Palestina, que suposa una part importantíssima de l'agressió que pateixen els seus habitants des de fa més de seixanta anys. En una de les àrees del món amb menys recursos hídrics, el robatori d'aigua que pateix la població palestina adquireix el rang d'estratègia bèl·lica. En un context mundial d'alarma ecològica per la desertització creixent, on la quarta part de la població mundial no té accés a l'aigua en condicions salubres, el que un poble, com el palestí estigui, a més, sotmès a un setge de sequera, fa inviable el seu futur com estat independent. Aquest és un altre dels motius pel qual els palestins han de comptar amb tota la nostra solidaritat.

Pep Juárez

Escriu-nos 

Seria millor: źPer la destrucciˇ de l'Estat d'Israel i de qualsevol Estat╗ (30-03-09)

estelnegre | 28 Marš, 2009 06:55

Seria millor: «Per la destrucció de l'Estat d'Israel i de qualsevol Estat» (30-03-09)
Seria millor: «Per la destrucció de l'Estat d'Israel i de qualsevol Estat» (30-03-09)
Escriu-nos

Urgent: envieu carta al jutge i cartes a l'Enric!

estelnegre | 27 Marš, 2009 09:17

Urgent: envieu carta al jutge i cartes a l'Enric!

Enric Duran llibertat!

Companyes i companys, aquesta setmana és important per a l'Enric Duran, ja que l'advocat ha presentat avui un recurs davant el jutge, que haurà de decidir en el termini de tres o quatre dies, si segueix pensant que l'Enric ha de ser a la presó o no. Per això és important que ara fem certa pressió i que fem notar el nostre suport a l'Enric.

Envieu el text següent, indicant les vostres dades, per fax o per correu ordinari, als jutjats, a l'atenció del jutge que ha de decidir sobre el cas de l'Enric. No tenim possibilitat d'enviar un correu electrònic perquè no coneixem l'adreça, però pensem que encara que resulti un pèl més complicat enviar una carta, la solidaritat que sentim cap al nostre company i la indignació pel seu empresonament ens faran actuar.

Que tregui fum el fax dels jutjats!

Que es col·lapsi la seva bústia de correu!

Enric Duran llibertat ja!

També us facilitem l'adreça de l'Enric a la presó de Brians, per tal que tots li puguem enviar cartes de suport i estima.

Enric Duran Giralt

Centre Penitenciari Brians 1

Apartat de Correus 1000

08760 Martorell

***

A l'atenció de Jordi Lluís de Prada, titular del jutjat d'instrucció núm. 29 de Barcelona

Jutjat d'Instrucció Núm. 29

Pg. Lluís Companys, 1-5

8018 Barcelona

Telf: 935673029 / Fax: 935569929

A l'atenció de Jordi Lluís de Prada, titular del jutjat d'instrucció núm. 29 de Barcelona

Li escric aquestes línies per demanar-li que reconsideri la seva decisió de dictar presó preventiva per a l'Enric Duran. L'Enric és una persona àmpliament coneguda i estimada per la societat civil de Barcelona, en especial entre els moviments socials que actuen i treballen a la ciutat i també arreu de Catalunya. L'Enric és una persona implicada, ja des d'inicis de l'any 2000, en campanyes per un altre món possible, la Xarxa Catalana per l'Abolició del Deute Extern, i el promotor de projectes com l'agència de notícies liberinfo.net, l'Infoespai del barri de Gràcia, l'Entesa pel Decreixement i Temps de Re-voltes, amb qui va recórrer Catalunya en bicicleta durant dos mesos l'any passat, difonent idees per transformar la societat al llarg de més de 30 poblacions catalanes, fet que li va permetre tenir contacte amb un gran nombre de persones i col·lectius del territori. Actualment també és el responsable del butlletí setmanal moviments.cat, que arriba a més de 20.000 persones de tot el territori català.

L'Enric és, doncs, una persona molt reconeguda per la seva tasca incansable de proposar alternatives i el seu impuls a tirar-les endavant, és una persona arrelada i implicada a la ciutat de Barcelona, una persona que desitja canviar les coses al seu país i al món en general. Si bé va decidir sortir del país durant un cert temps, per poder seguir treballant en l'organització i elaboració de propostes per fer front a la crisi sistèmica actual, en cap moment va pensar en fugir de la justícia, ja que sempre ha dit que si havia d'afrontar les acusacions de la justícia ho faria, amb els arguments legals necessaris per defensar la seva acció. El llibre que ha sortit al carrer fa ben pocs dies, del qual ell n'és l'autor, resulta molt clarificador en aquest sentit. L'Enric ha tornat a Catalunya precisament per seguir participant en les mobilitzacions ciutadanes, al costat de la seva gent.

Fins al moment actual, no sembla haver-hi constància que aquesta persona, l'Enric Duran, hagi intentat defugir en cap moment l'acció de la justícia. No hi ha cap constància que hagi incomplert cap requeriment de cap mena d'instància per presentar-se voluntàriament davant de cap autoritat reconeguda. No sembla que hagi arribat en cap moment a ser objecte de cap mena d'ordre de recerca i captura.

Som moltes les persones que pensem que la presó preventiva no és una mesura justificada per aplicar al cas de l'Enric, ja que s'enfrontarà a la justícia en el moment que hi hagi un judici, però no hi ha motius suficients per tenir-lo empresonat abans que arribi aquest dia. Si l'Enric volgués fugir de la justícia no hauria tornat a Catalunya, o bé s'hauria amagat, cosa que no feia precisament quan va ser detingut a la Universitat de Barcelona.

Entenem, també, que l'operatiu designat per detenir-lo va ser completament desproporcionat en el seu moment. Ens costa d'imaginar un operatiu similar per a cada un dels “morosos” existents al nostre país. També constatem com en el cas de persones acusades de corrupció o d'apropiació indeguda de diners públics -i blanqueig de capital, suborn, associació il·lícita, etc. -no se'ls aplica mai la mesura de presó preventiva, per posar un exemple citarem casos tan actuals com el de Ginés López o Jesús Sepúlveda, aquests sí imputats per delictes molt greus. En casos d'estafa autoreconeguda de diners públics amb xifres molt superiors a les de l'Enric els jutges solen decretar llibertat sense fiança, com és el cas per exemple, de l'empresari Manuel Ramón Martín Peña, en la trama de corrupció urbanística de Ciempozuelos. Creiem que aquest “fet diferencial” amb el cas de l'Enric, per si mateix, contribueix a que la ciutadania en general tingui una percepció dels poders de l'estat, dels quals la justícia és un del pilars fonamentals, com a un ens que treballa, potser massa sovint, contra el poble i sense el poble.

Per això li demano que reconsideri la seva decisió, i que tenint en compte el recurs que ha presentat el seu advocat, actuï en la direcció que li sembli més convenient.

Espero que l'Enric pugui sortir en llibertat ben aviat ja que som moltes les persones que l'esperen i els projectes que el necessiten.

Atentament,

Nom i cognoms

DNI

Població

 Escriu-nos

źProjecte A╗. Un exemple de l'aplicaciˇ prÓctica de les idees llibertÓries en una comunitat de poblaciˇ mitjana d'Alemanya (03-04-09)

estelnegre | 25 Marš, 2009 23:01

«Projecte A». Un exemple de l'aplicació pràctica de les idees llibertàries en una comunitat de població mitjana d'Alemanya (03-04-09)

Projecte A

---

«Projecte A»

Un exemple de l'aplicació pràctica de les idees llibertàries en una comunitat de població mitjana d'Alemanya

Xerrada-col·loqui a càrrec de Horst Stowasser, promotor del «Projecte A»

Divendres 3 d'abril de 2009 a les 20 hores a l'Ateneu Llibertari Estel Negre

Us hi esperem!

Horst Stowasser

Més informació:

Horst Stowasser (wikipedia)

Entrevista a l'activista llibertari alemany Horst Stowasser, impulsor del «Projecte A»

Horst Stowasser: «El "Proyecto A" pretende ser revolucionario»

Neustadt: Proyecto A - Fase B

Bookchin; Liguri; Stowasser: La utopía es posible. Tupac Ediciones. Buenos Aires

«Proyecto A», anarquia vivida en Neustadt (fòrum)

El «Proyecto A», una experiencia de anarquismo a pequeña escala

Das Projekt Eilhardshof

Escriu-nos 

źEn tierra de hombres╗. ┌ltima pelĚlÝcula del cicle źMulieris╗. Cinema en femenÝ (26-03-09)

estelnegre | 25 Marš, 2009 05:49

«En tierra de hombres». Última pel·lícula del cicle «Mulieris». Cinema en femení (26-03-09)

Demà dijous 26 de març acaba el cicle de cinema que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

En tierra de hombres

---

En tierra de hombres (2005)

de Niki Caro

---

Josey Aimes torna al seu poble natal del nord de Minnesota a la recerca d'un bon treball. Mare soltera amb dos infants al seu càrrec, busca feina en la font principal d'ús de la regió: les mines de ferro. El treball és dur, però es paga bé i les amistats que s'hi fan s'estenen a la vida quotidiana. És una indústria dominada per homes des de sempre. Animada per la seva vella amiga Glory, Josey s'uneix a aquells treballadors que perforen la roca per treure el mineral a la pedrera. Està mentalitzada per a aquest dur treball, però no per aguantar la persecució que ella i les altres mineres sofreixen per part dels seus companys. Les conseqüències de la lluita de Josey per aconseguir una vida millor per a si mateixa i els seus fills afectaran tots els aspectes de la seva vida, fins i tot les relacions amb la seva jove filla i el seu fill adolescent. A través d'aquests contratemps, Josey trobarà el valor per lluitar pel que creu just. En tierra de hombres segueix el viatge de Josey per un camí que la conduirà més lluny del que mai no hagués imaginat, acabant en el primer plet en massa contra l'assetjament sexual.

---

Us esperem al local de la CNT a les 20 hores!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

Diada sobre transgŔnics i sobirania alimentÓria a Manacor (04-04-09)

estelnegre | 24 Marš, 2009 08:22

Diada sobre transgènics i sobirania alimentària a Manacor (04-04-09)

Mallorca Lliure de Transgènics

Dissabte 4 d'abril a Manacor se celebrarà la «Diada Contra els Transgènics», organitzada pels promotors de la campanya «Mallorca Lliure de Transgènics».

El programa és el següent:

---

A partir de les 10 hores i fins a les 13.30 hores a la plaça de sa Bassa (Manacor):

- Cercavila en xeremiers

- Performance d'Aliments Manipulats

- Taller d'etiquetatge i traçabilitat d'aliments (a les 12 hores)

- Exposició i vídeo-projeccions (Tranxgènia, La guerra de la soja, El mundo según Monsanto)

---

A partir de les 18 hores a l'IES na Camel·la (Manacor):

- Presentació de la campanya «Mallorca Lliure de Transgènics» (a les 18 hores)

- Presentació «Transgènics versus sobirania alimentària» (a les 18.45 hores)

- Taula rodona «Transgènics versus sobirania alimentària» (a les 19.30 hores)

---

A partir de les 21 hores al passeig de na Camel·la:

- Actuació musical a càrrec de Fruto de la Manga (bossa nova)

---

Us hi esperem!

Ho organitza:

Mallorca Lliure de Transgènics

Escriu-nos 

Campanya de suport a l'Enric Duran

estelnegre | 23 Marš, 2009 10:21

Campanya de suport a l'Enric Duran

Enric Duran llibertat!

El jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per a Enric Duran perquè considera que hi ha risc de fuga. El seu advocat, Àlex Solà, ha valorat aquesta mesura com a 'desproporcionada' perquè 'no hi havia hagut cap ordre prèvia de cerca i captura ni tampoc cap intent d'esbrinar el domicili de Duran'. L'activista podria ser a la presó fins que se celebri el judici, que es podria allargar fins als dos anys.

1. RODA DE PREMSA A BARCELONA:

Tindrà lloc el proper dimarts 24 de març a les 12 hores al local de la FAVB (C/ Obradors, 6-8, Baixos), per parlar de la situació actual de l'Enric Duran. Hi participaran el seu advocat, Alex Solà, i diverses entitats jurídiques i socials contràries a la mesura de presó preventiva aplicada a l'Enric.

2. ACCIONS DESCENTRALITZADES:

"Enric Duran ha atacat l'ull de l'huracà del sistema financer i ha fet públiques propostes per construir una vida més justa i digna. Per això l'Enric els ha fet por i és a la presó. A ell l'han aïllat a la força, sense comptar que darrera d'aquesta acció hi ha moltes persones que NO CALLAREM.

El proper dijous 26 de març fem una crida a fer accions descentralitzades per demanar la llibertat de l'Enric i com a protesta a aquest sistema que empresona a qui s'hi oposa i deixa en llibertat als veritables causants de la crisi.

A Barcelona, convoquem concentració el mateix dijous 26 de març a les 20h davant la Borsa de Barcelona. Per la llibertat de l'Enric i contra el sistema financer.

Si Madoff esperava judici en un apartament de luxe de Manhattan, perquè l'Enric espera en una cel.la de la Model?"

---

També informar-vos que estem creant també un Grup de suport a l'Enric Duran, amb dues eines de comunicació:

- Un correu de contacte per a que qualsevol pugui posar-se en contacte amb nosaltres: suportenric@17-s.info

- Una llista de correu a la qual tothom que vulgui pugui subscriure-s'hi per debatre i implicar-se en la campanya de suport, alliberant totes les altres llistes d'aquest debat (servirien per difondre les convocatòries en ferm). Us convidem a registrar-vos-hi! Podeu fer-ho a la llista a http://llistes.moviments.net/cgi-bin/mailman/listinfo/suportenricduran

Per raons pràctiques, les reunions es faran a Barcelona, recollint també les aportacions de totes aquelles persones interessades que viuen lluny i no tenen possibilitat d'arribar-hi. L'objectiu no és centralitzar totes les accions a Barcelona, sinó que aquest grup de suport esdevingui un espai de coordinació entre totes les propostes que hi ha (per exemple: algú munta una acció concreta en un lloc concret, si els altres territoris ho saben poden plantejar-se fer la mateixa acció, o simplement fer-ne ressò com a grup de suport). A més, també permetrà que les convocatòries globals siguin més massives.

Salut!

Enric Duran: «Assumeixo aquest risc perquè se’n parli, i molt»

Escriu-nos 

Cicle de cinef˛rum palestÝ (27-03-09)

estelnegre | 22 Marš, 2009 18:33

Cicle de cinefòrum palestí (27-03-09)

Route 181

Divendres 27 de març de 2009 a les 20.00 hores

Casal d'Associacions d'Immigrants

Eusebi Estrada 48, Palma

Projecció del documental:

Route 181, Nord

Plataforma per Palestina

Escriu-nos

1 2 3 4  SegŘent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS