Administrar

Manifest: Per una ciutat més social

estelnegre | 28 Febrer, 2009 07:49

Manifest: Per una ciutat més social

CEESIB

Si voleu mostrar el vostre recolzament a aquest manifest a favor d' un dret bàsic per a les persones com és el d'una habitatge digne i uns serveis d' atenció de qualitat per a les persones necessitades, podeu enviar un correu electrònic al ceesib@ceesib.org amb el vostre nom, DNI i professió que seran enviats juntament amb el text íntegre del manifest a l' Ajuntament de Palma.

Esperam la vostra col·laboració.

***

MANIFEST: PER UNA CIUTAT MÉS SOCIAL

Entre altres la finalitat del Col·legi d'educadores i educadors socials de les Illes Balears con marca els seus estatuts és, la representació i defensa dels professionals de l'àmbit social i la representació dels drets de la ciutadania, és per aquest motiu que hem fet aquest manifest i volem posar en coneixement de totes les entitats, associacions i professionals el següent fet:

A totes les ciutats, i Palma no n’és una excepció, trobam persones i col·lectius en situació d’exclusió social o en risc d’estar-ne. Amb la pràctica, molt arrelada, d’allunyar-los dels nuclis de població per evitar que causin molèsties als ciutadans, s’ha demostrat que l’únic que s’aconsegueix és crear nuclis de població aïllats, desarrelats i discriminats.

En els darrers mesos hem assistit a Palma, com la intolerància d’uns pocs criminalitza i estigmatitza a aquells que es troben en situació real de necessitat, independentment del motiu que l’hagi provocada. Assistim amb sorpresa i dolor a manifestacions de rebuig que l’únic que generen és pressió i desassossec a aquest col·lectiu que en res afavoreix la seva integració social. Observam com, a més d’haver d’afrontar una situació difícil per si mateixa, l’han de viure amb la vergonya de saber-se rebutjats per la insensibilitat d’uns pocs que fan molt de renou.

Tenim el convenciment que ningú pot argumentar la defensa d’uns drets quan aquesta passa per la negació dels drets més bàsics d’altres persones: el dret a tenir un sostre sota el que es pugui dormir o tenir un plat de menjar amb el que alimentar-se, o simplement el dret a tenir l'oportunitat de refer les seves vides, de superar els obstacles i necessitats en les quals es troben. Si com a societat el neguem, correm el risc de negar-nos a nosaltres mateixos aquestes oportunitats, si en un futur tenim la desgràcia de trobar-nos en aquesta situació o una de similar. En la nostra ciutat cada dia convivim més gent de diferents cultures i països aquesta diversitat no és un obstacle a salvar sinó un enriquiment a assolir.

Els qui treballem en l’àmbit social coneixem a les persones amb necessitats que precisen dels serveis de l’Alberg de Transeünts, i no podem romandre ni impassibles ni aliens a les reaccions desmesurades i insolidàries d’uns ciutadans que es creuen en dret a rebutjar i menysprear-ne a uns altres.

Una societat que gaudeix d’una xarxa social que dona suport als seus membres més febles, és una societat madura i avançada, que creu que per damunt tot està la dignitat de les persones. Donar suport al feble, lluny de posar-nos en perill, ens dignifica com a éssers humans. Una societat que alimenta actituds com les que vivim en els darrers temps i que roman callada davant aquestes proves d’injustícia i intolerància, és una societat malalta i degradada.

Reivindiquem el dret a tenir uns serveis d’atenció a les persones necessitades de qualitat, integrat a la ciutat i a la societat, que n’afavoreixi la inserció d’aquestes dins contexts normalitzats.

Volem també, defensar la professionalitat i dedicació treballadors i treballadores dels serveis socials, de l’educació social i de qualsevol professional que treballa amb els menys afavorits, apostant per la seva integració i normalització de la seva situació, ja que pensam que amb els fets que s’estan produint, a més del rebuig a les persones beneficiaries de l’Alberg, es qüestiona la capacitat de dur endavant serveis com el SAPS.

El SAPS no és un servei de nova creació, ha estat ubicat durant molts d’anys a poca distància de la seva ubicació actual, sense haver ocasionat mai problemes. I no només el SAPS està ubicat a nuclis urbans. Altres centres i serveis també hi estan per exemple els centres residencials d'infants i joves amb una situació de desprotecció familiar, centres d' inserció laboral de joves i adults amb dificultat social, centres de persones amb greus problemes de salut mental...i mai ha passat res.

Apostam per una ciutat on la tolerància i el civisme en siguin les seves senyes d’identitat i a on manifestacions com les viscudes no en tenguin cabuda.

Exigim a l’Ajuntament de Palma que es mantengui ferm en la defensa dels drets bàsics de les persones necessitades, mantenint la seva decisió pel que fa a la ubicació de l’Alberg de Transeünts i segueixi amb l’aposta dels serveis d’atenció al ciutadà com a eix bàsic per la construcció d’una societat més justa i igualitària, en drets i deures.

Atentament.

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de les Illes Balears

 

Escriu-nos

Cinema-Debat: « L'agressió israeliana contra el poble palestí. Una perspectiva més enllà dels darrers atacs» (Avui a Sa Recreativa de Felanitx)

estelnegre | 27 Febrer, 2009 10:03

Cinema-Debat: « L'agressió israeliana contra el poble palestí. Una perspectiva més enllà dels darrers atacs» (Avui a Sa Recreativa de Felanitx)

Divendres 27 de febrer a les 21.30 hores a Sa Recreativa de Felanitx

(Plaça Arraval, 14, baixos)

L'agressió israeliana contra el poble palestí

L'agressió israeliana contra el poble palestí.

Una perspectiva més enllà dels darrers atacs

Jenin, Jenin

Jenin, Jenin

Posterior col·loqui amb Laura Camargo, portaveu de la Plataforma per Palestina i membre de la Taula per Palestina

En abril de 2002, l'exèrcit israelià assetja i envaeix un camp de refugiats a Jenin (Cisjordània), matant a desenes de persones i destruint i assolant cases. Durant la durada de l'atac no es permet l'entrada al camp ni a periodistes ni a membres d'organitzacions de drets humans i el setge continua dies després de la invasió. A la fi d'aquest, el director palestí Mohammad Bakri pren la seva càmera i s'introdueix en el camp per entrevistar als seus habitants. Testimonis que ens mostra en aquesta pel·lícula.

Jenin, Jenin. (Palestina, 2002). Direcció i guió: Mohammad Bakri. Muntatge: Leandro Pantanella. Durada: 54 min.

Ho organitza:

Cultura Obrera

39 escalons

Escriu-nos

Primera reunió preparatòria per a la distribució de la publicació «Crisi» el 17 de març de 2009

estelnegre | 26 Febrer, 2009 08:09

Primera reunió preparatòria per a la distribució de la publicació «Crisi» el 17 de març de 2009

www.17-s.info/

Per al pròxim dissabte 28 de febrer de 2009 a les 17 hores CNT convoca tothom que estigui interessat a participar en la reunió preparatòria per al repartiment del número 2 de la publicació anticapitalista Crisi, a la seu del nostre sindicat (Palau Reial 9, 2n - Palma) amb la intenció de parlar sobre els següents temes:

El sindicat CNT ha estat elegit pel col·lectiu editor d'aquest diari, com el centre de distribució a Mallorca del mateix.

Les persones i/o col·lectius interessats en repartir el diari el dia 17 de març a l'illa, han d'acudir a aquesta reunió o posar-se en contacte amb el sindicat, ja que se'ns ha comunicat que s'han d'anar encarregant ja els diaris, per tant el dia 28 una de les coses que ultimarem és el nombre d'exemplars que es distribuiran a Mallorca.

Així mateix, el dia 28 de febrer es parlarà de la trobada que hi haurà a Catalunya els dies 7 i 8 de març que, preparada pel col·lectiu editor, definirà la jornada final del 17 de març.

Els diaris arribaran al nostre local de Palma abans del 17 de març, per tant aquest serà un altre tema que hem de parlar, ja que ens hem de coordinar entre tots per al repartiment.

Per a qui no sàpiga encara que és la publicació Crisi i d'on sorgeix, aquí us deixem un enllaç a la seva pàgina web, on apareix tota la informació:

www.17-s.info

Sobre aquests temes i altres volem parlar amb totes les persones interessades a distribuir Crisi el 17 de març de 2009.

Finalment et recordem que si us és possible fer alguna aportació econòmica cada euro que doneu servirà per a imprimir 20 periòdics més que els 250.000 que ja són segurs que s'imprimiran, en aquest enllaç s'explica tot:

www.17-s.info/node/745

Us hi esperem! 

Crisi, 01

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

«La caja de música». Última pel·lícula de «Mai més!». Cicle de cinema antifeixista (26-02-09)

estelnegre | 25 Febrer, 2009 07:56

«La caja de música». Últimaa pel·lícula de «Mai més!». Cicle de cinema antifeixista (26-02-09)

Demà dijous 26 de febrer conclou el cicle de cinema que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

Music Box

---

La caja de música (1989)

de Constantin Costa-Gavras

---

Laszlo és un immigrant hongarès als Estats Units. La seva esposa va morir jove i ha hagut de treballar dur per educar els seus dos fills. Ann, la menor, ha arribat a ser una prestigiosa advocada, i té un fill que sent gran admiració pel seu avi. Inesperadament, Laszlo és acusat d'haver col·laborat amb els nazis durant la Segona Guerra Mundial i de ser el responsable d'una sèrie de crims que es varen produir aleshores. Ann es fa càrrec de la defensa convençuda de la innocència del seu pare.

---

Us esperem al local de la CNT a les 20 hores!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

Projecció de la pel·lícula «Lucio» a la Universitat de les Illes Balears

estelnegre | 24 Febrer, 2009 08:14

Projecció de la pel·lícula «Lucio» a la Universitat de les Illes Balears

Lucio

El pròxim dijous 26 de febrer, a les 16.00 hores, es projectarà la pel·lícula Lucio en una aula de l'edifici Anselm Turmeda de la Universitat de les Illes Balears (UIB). L'acte està organitzat per l'Assemblea d'Estudiants contra Bolonya i la CNT.

Les persones que vulguin veure aquesta pel·lícula pregunteu a la recepció de l'edifici.

Us hi esperem!

Lucio Urtubia

Anarquistes hi ha hagut i n'hi continua havent molts al món. Els que han hagut de cometre atracaments o introduir-se en l'estraperlo per a la causa són nombrosos. Els que han discutit estratègies amb Che Guevara o han ajudat Eldridge Cleaver, el líder dels Panteres Negres, són una minoria. Però que, unit a tot l'anterior, hagi aconseguit posar contra les cordes el banc més poderós del món mitjançant sistemes de falsificació, i sense faltar un sol dia al seu lloc de treball com a paleta, només n'hi ha un: Lucio Urtubia.

Plànol UIB

Escriu-nos

Comunicat de premsa del sindicat CNT referent a la contractació de treballadors temporers al sector agrícola balear

estelnegre | 23 Febrer, 2009 08:28

Comunicat de premsa del sindicat CNT referent a la contractació de treballadors temporers al sector agrícola balear

Temporers

Des de la Secretària d'Acció Sindical de la Confederació Nacional del Treball (CNT) de Palma (Mallorca), mitjançant el present comunicat volem manifestar la nostra més enèrgica indignació davant de les condicions laborals ofertades per l'Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) i Unió de Pagesos als treballadors i treballadores que s'han personat recentment davant de les oficines del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), per treballar en la recollida de collites en el camp balear.

Després de les declaracions a la premsa de Gabriel Company, president d'ASAJA a les Balears, el passat 13 de febrer on estranyat pel baix interès de la població aturada en treballar en el camp, afirmant que «en l'última oferta presentada al SOIB per ASAJA, amb una oferta d'ocupació per a 50 persones, només una dotzena d'aturats de les Illes es va interessar per treballar en el camp i d'aquests només 5 o 6 continuen interessats en treballar de temporers», volem informar a l'opinió pública sobre quines són les condicions de feina que Unió de Pagesos i ASAJA ofereixen a aquests treballadors del camp, amb la complicitat de la Conselleria de Treball i Formació del Govern de les Illes Balears:

- Salari brut mensual de 750 euros (al que cal descomptar impostos i retencions)

- Ofertes de treball amb 40 Km de distància respecte al lloc de residència del treballador.

- Obligació per part del treballador del pagament de l'assegurança agrària.

- Obligació per part del treballador d'estar disponible per a treballar de dilluns a diumenge.

- Obligació per part del treballador d'aportar vehicle propi.

- Al treballador que se li proporcioni allotjament en el centre de treball, perquè no hagi de desplaçar-se fins a la seva llar, se li cobrarà un lloguer.

- Obligació per part del treballador de realitzar hores extraordinàries «que no es garanteix que figurin en la nòmina».

Exposat això creiem que ja no fa falta explicar perquè solament sis persones de les mes de 100.000 que hi ha parades a Balears s'han interessat pel treball agrari.

Potser el que caldria fer és preguntar-se si és cert o no que l'esclavitud va ser abolida fa un segle, davant el panorama aquí presentat, des de CNT creiem que no, Unió de Pagesos, el SOIB i ASAJA saben bé de que estem parlant.

Des de CNT, i en la mesura de les nostres possibilitats, estarem pendents de les condicions laborals d'aquests treballadors, denunciant i prenent les mesures que creguem oportunes davant de les violacions de drets laborals que es cometin. Així mateix animem aquests treballadors a que no tinguin por i no es deixin intimidar per aquesta classe d'empresaris, denunciant qualsevol vexació a què es vegin sotmesos.

SOV CNT Palma

CNT-AIT, S.O.V. de Palma

Secretaria d’Acció Sindical

 Escriu-nos

Bloc uns dies inoperant

estelnegre | 19 Febrer, 2009 06:50

Bloc uns dies inoperant

Bloc uns dies inoperant

Aquest bloc no s'actualitzarà en uns quants dies per qüestions tècniques.

El bloc Anarcoefemèrides s'actualitzarà, però sota mínims.

Perdoneu les molèsties.

Salut!

Ateneu Llibertari Estel Negre

Escriu-nos

«Operación Ogro». Segona pel•lícula de «Mai més!». Cicle de cinema antifeixista (19-02-09)

estelnegre | 17 Febrer, 2009 23:27

«Operación Ogro». Segona pel·lícula de «Mai més!». Cicle de cinema antifeixista (19-02-09)

El proper dijous 19 de febrer continua el cicle de cinema que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

Operación Ogro

---

Operación Ogro (1979)

de Gillo Pontecorvo

---

En els primers mesos de 1973 l'organització armada Euskadi Ta Askatasuna (ETA) projecta el segrest de l'almirall Luis Carrero Blanco, successor del cabdill Francisco Franco, a canvi del qual demanaran l'alliberament de 150 presos polítics. Però quan Franco nomena Carrero Blanco com a president del Consell d'Estat, ETA decideix que l'almirall ha de ser assassinat a causa de l'augment de la seguretat cap a la seva figura. El director de la pel·lícula Gillo Pontecorvo va guanyar el premi David de Donatello a la millor direcció per aquest film.

---

Us esperem al local de la CNT a les 20 hores!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

«Massa Crítica» a sa Rua

estelnegre | 17 Febrer, 2009 09:50

«Massa Crítica» a sa Rua

Som-hi!

Enguany els membres de «Massa Crítica» ens hem animat a participar a la Rua d'enguany amb el lema «Deixa el vici, agafa la bici» i ens agradaria molt comptar amb tu.

La idea és participar a la Rua formant una comparsa. Cadascú vendria amb la seva bicicleta i vestit amb un vestit negre. Hauríeu d'elaborar un cartell que us penjaríeu a l'esquena amb algun dels lemes que us proposam o els que us pugueu inventar que vagin en la mateixa línia. Per exemple: «És saludable», «No contamina», «És sostenible», «No fa renou», «Aire net per a tothom», «Es fan amics», «Ajuda a lligar», «Un cotxe menys», etc.

Ens trobarem el diumenge 22 de febrer a les 16.30 hores a la plaça d'Espanya. Allà us donarem una màscara blanca i un capell estil bombí.

Us animam a que tota la família hi participeu i que corregueu la veu. Com més gent siguem amb més força reivindicarem una ciutat més neta, més sana, més democràtica... No us ho perdeu! Ens ho passarem d'allò més bé. Si voleu dur algun instrument per fer renou, molt millor!

Us hi esperam!

Carpe diem!

Massa Crítica

Escriu-nos 

Els «top manta», per Guillem Ramis

estelnegre | 16 Febrer, 2009 09:39

Els «top manta», per Guillem Ramis

Top Manta

A Santa Maria, cada diumenge podem observar un col·lectiu de persones molt desfavorides, que pacíficament malviuen a Mallorca en condicions molt precàries.

Son els anomenats «top manta». Pràcticament tots son persones sense papers que no poden legalitzar la seva situació. Son persones que intenten sobreviure, molt lluny de la seva terra i de la seva gent estimada.

Son persones que gaire be se'ls hi neguen tots els drets bàsics i la seva vulnerabilitat es extrema. Ni tant sols tenen dret a reclamar quan alguna persona els maltracta o els roba la mercaderia. Ells volen integrar-se, volen ser contribuents, volen tenir drets i volen tenir deures.

Molts d'ells entenen bé la nostra llengua gràcies a un gran esforç personal que han realitzat, sense gens d'ajuda de l'administració, que per negar els hi nega el dret a poder legalitzar la seva situació.

Esta bé que les administracions i la gent parlem dels Drets Humans i de la gent que pateix lluny d'aquí. També que parlem i reivindiquem tots els drets que a nosaltres ens pertoquen i no podem gaudir, però no podem deixar de banda la situació d'aquesta gent, que simplement procuren guanyar-se la vida treballant en la venda ambulant de material copiat i son perseguits per la Policia i la Guàrdia Civil.

Guillem Ramis

Escriu-nos

1 2 3  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS