Administrar

Programa de projeccions al «CSO El Resplandor» (21-26/01-09)

estelnegre | 20 Gener, 2009 08:44

Programa de projeccions al «CSO El Resplandor» (21-26/01-09)

Aquí teniu el programa de projeccions del «CSO El Resplandor» del Banc de s'Oli de Ciutat (Can Vallori, 1).

---

Recuperacions cinematogràfiques

Naked lunch

Dilluns 26 de gener (20.30 hores)

Naked lunch, de David Cronenberg (basada en la novel·la de William S. Burroughs). Canadà, Regne Unit, Japó, 1991. 115 min.

Una de les pel·lícules més personals del cinema fantàstic dels 90. La versió cinematogràfica de la novel·la de Burroughs del 1959 narra la història de William Lee, un particular i exadicte exterminador d'insectes que, després de matar per accident la seva dona, comença a tenir estranyes al·lucinacions que el porten a un món surrealista anomenat Interzona. Fins al 2007 el film no es va poder veure en tot l'Estat llevat dels cinemes Mélies de Barcelona.

***

Diplodocus: Cicle Pensant Palestina-Israel

Bilin my love

Dimecres 21 de gener (20.30 hores)

Bil'in Habibti A.K.A. Bilin my love (Defensant la meva terra), de Shai Carmeli-Pollak. Israel, 2006. 56 min.

Documental israelià on es relata la lluita pacífica dels 1.700 habitants de Bilin, una petita localitat de Cisjordània, Palestina, per defensar les seves propietats, les seves terres i els seus cultius dels exèrcits d'ocupació d'Israel.

---

Route 181

Dimecres 28 de gener (donada la durada del film excepcionalment es projectarà a les 18.00 hores)

Route 181. Fragments d'un voyage en Palestine-Israel, d'Eyal Sivan i Michel Khleif. França, Bèlgica, Alemanya, Regne Unit, 2004. 270 min.

Durant dos mesos, el cineasta israelià Eyal Sivan i el cineasta palestí Michel Khleifi van recórrer junts Palestina-Israel de nord a sud, traçant un mapa de rutes que denominen Route 181, seguint la frontera imaginària de la Resolució 181 adoptada per les Nacions Unides el 29 de novembre de 1947, que prefigurava la partició de Palestina en dos estats, un jueu i una altre àrab. Sivan i Khleifi ens conviden a un viatge amb els desig de construir un acte que resisteix la idea de que la guerra és l'únic que israelians i  palestins poden fer junts.

 Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS