Administrar

Manifestació per exigir que s'aturi la massacre de l'exèrcit israelià a Palestina

estelnegre | 08 Gener, 2009 07:57

Manifestació per exigir que s'aturi la massacre de l'exèrcit israelià a Palestina

Manifestació per exigir que s'aturi la massacre de l'exèrcit israelià a Palestina

Dissabte 10 de gener de 2009

Manifestació a les 17 hores des de la plaça d'Espanya de Palma fins a la Delegació de Govern

Cada dia concentracions a la plaça Espanya a les 19 hores i taula informativa amb recollida de signatures entre les 16 i les 20 hores

Més informació:

taulaperpalestina.balearweb.net

www.palestina.cat

***

Manifest unitari «Aturem la massacre del poble palestí!»

La població civil de Gaza, sotmesa a un duríssim bloqueig per part d'Israel, viu des de fa mesos una dramàtica situació de pobresa i mancances de tota mena. Des del dissabte 27 de desembre, s'hi ha afegit la brutal agressió de l'exèrcit israelià, primer en forma d'atacs aeris, i, des de dissabte 3 de gener, d'invasió terrestre. Els atacs han causat centenars de morts, molts d'ells civils, milers de ferits, destrucció d'equipaments i infraestructures i una emergència humanitària.

Davant aquesta situació, ens manifestam per demanar, com a exigència immediata i urgent, que s'aturi la massacre que està patint el poble palestí a la franja de Gaza.

Els col·lectius, associacions i forces polítiques presents en aquesta convocatòria manifestam la nostra solidaritat amb Palestina i la nostra demanda d'una solució al conflicte basada en el reconeixement dels drets del poble palestí.

Exigim que Israel posi fi a l’agressió sobre la franja de Gaza.

Exigim el final de l'ocupació de Cisjordània, la paralització de la construcció del Mur i l'abandonament dels assentaments de colons.

Exigim que s'acabi amb les violacions dels drets humans de la població palestina.

Exigim que Israel compleixi totes les resolucions de Nacions Unides sobre el conflicte.

Mentrestant, els representants de la Unió Europea i el govern espanyol s’han limitat a demanar el fi de la violència sense exercir les mesures de pressió que estan al seu abast.

Per això, demanam que la Unió Europea, el govern espanyol i les institucions autonòmiques i locals condemnin rotundament l'actuació d'Israel, i que pressionin amb les mesures diplomàtiques, econòmiques i comercials que estiguin al seu abast. Així mateix, volem fer una crida a la societat civil perquè se sumeix a la campanya de BOICOT als productes israelians com mesura de pressió perquè es posi fi al apartheid que pateix avui Palestina.

Reclamam la urgent suspensió dels acords comercials entre la Unió Europea i Israel.

Reclamam al govern espanyol que aturi el comerç d’armes amb l’Estat d’Israel.

Demanam a la ciutadania de Mallorca que no compri productes israelians.

Demanam, finalment, que els partits polítics, els sindicats, les associacions cíviques i els ciutadans se sumin a aquesta condemna i que tots i totes ens mobilitzem per aconseguir, per a un conflicte que ja dura massa anys, una solució justa per al poble palestí.

Palma, 7 de gener 2009

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS