Administrar

Presentació del llibre «Ni Nadal ni Setmana Santa», de Jordi Martí Font (09-01-09)

estelnegre | 06 Gener, 2009 07:49

Presentació del llibre «Ni Nadal ni Setmana Santa», de Jordi Martí Font (09-01-09)

Ni Nadal ni Setmana Santa. El Camp: deu anys d'opinió crítica

Divendres 9 de gener a les 20 hores a Can Alcover – Espai de Cultura

Presentació del llibre Ni Nadal ni Setmana Santa, de Jordi Martí Font

Hi participarà l'autor, presentat per Tomeu Martí

Jordi Martí Font

Ni Nadal ni Setmana Santa. El Camp: deu anys d'opinió crítica

Jordi Martí Font

***

De la introducció

«Venim del silenci, que deia Raimon... Callats ens volien i no ens hi han tingut. Aquests articles en són una mostra, però feliçment no en són l'única. No hem estat bons súbdits, no hem estat bons figurants..., perquè sempre que hem pogut hem celebrat la vida, i en veu alta.

Els articles que aplega Ni Nadal ni Setmana Santa han nascut en un context determinat i en són conseqüència. Han tingut la voluntat de denunciar en veu alta cada una de les agressions que el poder ha perpetrat i alhora deixar constància de les resistències que s'han generat des de diferents àmbits dels moviments socials».

***

El llibre

Ni Nadal ni Setmana Santa, subtitulat «El Camp: deu anys d'opinió crítica», és un llibre que recull setanta-un articles de Jordi Martí Font publicats --o no-- en la premsa del Camp de Tarragona i de la resta dels Països Catalans en els darrers deu anys.  Els articles han estat publicats a alguns diaris de pagament, a alguns gratuïts, a El Triangle, a les revistes La Lletra A, Polémica i Illacrua, a la revista de la CGT...

Els articles més antics són els que s'inclouen en l'apartat «Un món on hi càpiguen tots els móns» i fan referència a la «Segona Trobada Contra el Neoliberalisme i per la Humanitat» que es va realitzar a l'Estat espanyol el 1997.

El pròleg de Ni Nadal ni Setmana Santa és del periodista i lluitador antinuclear i en defensa del territori Xavier Garcia. El veterà periodista hi diu, entre altres que: «Per sort, amb carnet o sense, Ramon Barnils va deixar algun que altre deixeble seguidor. Un d'ells, em sembla de tota evidència, és Jordi Martí Font, periodista prioratí i home d'essència i existència llibertària.»

Les parts

- Pròleg: el pròleg de "Ni Nadal ni Setmana Santa" és del periodista i lluitador antinuclear i en defensa del territori Xavier Garcia. El veterà periodista hi diu, entre altres que: "Per sort, amb carnet o sense, Ramon Barnils va deixar algun que altre deixeble seguidor. Un d'ells, em sembla de tota evidència, és Jordi Martí i Font, periodista prioratí i home d'essència i existència llibertària"

- "A Reus manxen i a Tarragona enganxen": són articles diversos de critica social sobre el Camp de Tarragona i contra algunes de les agressions que les i els ciutadans que hi viuen han viscut en els darrers anys. Alhora, permet recórrer les resistències articulades al voltant d'aquestes agressions.

- "Fora vaixells de guerra del Port de Tarragona": articles sobre i contra el militarisme, els exèrcits i la guerra a partir de la conversió de Tarragona en port de descans de la setena flota nord-americana en un context de no a la guerra i de la invasió de l'Iraq.

- "De porcs i de senyors": recull articles de defensa de les treballadores i els treballadors i de les seves formes de lluita legítimes al voltant de l'anarcosindicalisme que representa la CGT, amb especial atenció als articles de resposta als del president de la patronal Cepta en els anys en què aquesta organització va robar el local sindical de la Rambla als treballadors amb el suport de CCOO-UGT.

- "La revolta mediambiental": enrona la Ribera d'Ebre, els macroprojectes eòlics al Priorat, les nuclears,el PHN... un caldo de cultiu que va portar a néixer a un potent moviment de defensa del territori.

- "Que no ens tapin la boca, ni els ulls, ni les orelles": articles de defensa de la llibertat d'expressió amenaçada en diversos moments al Camp de Tarragona per part dels diversos poders fàctics.

- "Un món on hi càpiguen tots els móns": Uns dels primers textos de lluita social que va escriure l'autor, al voltant de la «Trobada contra el Neoliberalisme i per la Humanitat» que es va fera la Serra d'Almos i molts altres llocs de Catalunya i de la resta de l'Estat fa 11 anys.

Sobre l'autor

Jordi Martí Font és filòleg de formació, ha treballat de corrector lingüístic, periodista i professor de llengua i literatura catalanes. Ha format part del Col·lectiu Priorat-Chiapas, del Col·lectiu Universitari Andreu Nin, de l'MDT, de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau i de la CGT. Des de fa sis anys coordina la revista Catalunya de CGT, escriu columnes a El Triangle, a La Directa i articles en altres mitjans. Després de més 10 anys de publicar, s'ha decidit a recollir els articles en aquest llibre que ara ens presenta. A més de la seva militància llibertària, és militant independentista i gran defensor d'uns Països Catalans lliures, no debades va escriure l'epíleg de la reedició del controvertit llibre Anarquisme i Alliberament Nacional.

Ni Nadal ni Setmana Santa. El Camp: deu anys d'opinió crítica

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS