Administrar

«Un febrer prop de Xiapes». Cicle al CSO El Resplandor

estelnegre | 31 Gener, 2009 07:19

«Un febrer prop de Xiapes». Cicle al CSO El Resplandor

«Un febrer prop de Xiapes». Cicle al CSO El Resplandor

«Promedios/Chiapas Media Project» és una organització que ofereix formació i equipaments a comunitats indígenes marginades del sud-est de Mèxic amb l'objectiu de possibilitar que creïn els seus propis mitjans de comunicació. Des de 1998, les persones de Promedios/CMP han treballat en estreta col·laboració amb les comunitats autònomes zapatistes.

Aquest mes de febrer podrem veure a Ciutat, gràcies a la feina de l'associació Igman, una selecció d'aquests audiovisuals, treballs de persones que ens parlen des de Xiapes. Per completar-ho, els dilluns projectarem pel·lícules, clàssiques i contemporànies, fetes pensant en o des de Mèxic.

Us hi esperem!

Escriu-nos

Cinema-Debat: «Procés de Bolonya a la universitat. Mesures de millora o mercantilització de l'educació?» (Avui a Sa Recreativa de Felanitx)

estelnegre | 30 Gener, 2009 05:40

Cinema-Debat: «Procés de Bolonya a la universitat. Mesures de millora o mercantilització de l'educació?» (Avui a Sa Recreativa de Felanitx)

Divendres 30 de gener a les 20.30 hores a Sa Recreativa de Felanitx

Procés de Bolonya a la universitat. Mesures de millora o mercantilització de l'educació?

Procés de Bolonya a la universitat.

Mesures de millora o mercantilització de l'educació?

If...

Projecció de la pel·lícula

If...

Desprès de la pel·lícula hi haurà una tertúlia amb la presència de membres de l'«Assemblea contra Bolonya» de la UIB, la qual ocupa la facultat des de fa 45 dies en senyal de protesta.

Considerada una de les més ferotges sàtires al sistema estudiantil i l'equivalent britànic de «Rebel sense causa», aquesta verinosa comèdia transcorre en un col·legi anglès on els novençans són víctimes d'abús pels majors, els qui, a la vegada, són tiranitzats pels inspectors. Aquest sistema de castes --i forta repressió sexual-- acaba per afartar a un grapat de rebels que deixen entrar en els seus cors el caos llibertari que recorre els carrers. Les conseqüències impliquen insolència i metralletes.

If... (Regne Unit, 1968). Direcció: Lindsay Anderson. Guió: David Sherwin i John Howlett. Música: Marc Wilkinson. Producció: Lindsay Anderson, Michael Medwin. Intèrprets: Malcolm McDowell, David Wood, Richard Warwick, Christine Noonan, Robert Swann. Durada: 111 min.

Ho organitza:

Cultura Obrera

39 escalons

Escriu-nos

«Roger y yo». Tercera pel·lícula de «Cinema antiglobalització: els inicis». Cicle de cinema historicosocial sobre els moviments antiglobalització (29-01-09)

estelnegre | 29 Gener, 2009 07:19

«El otoño de la bestia». Segona pel·lícula de «Cinema antiglobalització: els inicis». Cicle de cinema historicosocial sobre els moviments antiglobalització (22-01-09)

Avui dijous 29 de gener continua el cicle de cinema que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

Roger & me

---

Roger y yo (1989)

de Michael Moore

---

El 1989, Michael Moore va dirigir Roger & Me, documental aclamat que arremet contra el poder de les grans corporacions industrials, en les que l'incorruptible director de cinema tracta d'aconseguir una entrevista amb Roger B. Smith, president de General Motors, per poder preguntar-li sobre les devastadores conseqüències del tancament d'una planta del gegant de l'automòbil a la seva ciutat natal, Flint (Michigan). Aquest documental va ser inclòs en més de cent llistes de les millors deu pel·lícules de l'any elaborades pels crítics nord-americans, i, entre d'altres, va obtenir el Premi al Millor Documental del Cercle de Crítics Cinematogràfics de Nova York.

---

Us esperem al local de la CNT a les 20 hores!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

Exposició «Defensors. El testimoni obstinat», de Sofia Moro

estelnegre | 28 Gener, 2009 06:53

Exposició «Defensors. El testimoni obstinat», de Sofia Moro

L'any 2008 s'ha commemorat el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Enguany, el 2009, el grup local d'Amnistia Internacional a Mallorca celebra el seu 30è aniversari. Per aquest motiu, vos volem convidar a l'acte d'inauguració de l'exposició de fotografies de SOFÍA MORO.

Exposició «Defensors. El testimoni obstinat», de Sofia Moro

Dijous dia 29 de gener de 2009 a les 19.30 hores al Centre Social Flassaders (Ferreries, 10 / Palma)

DEFENSORS. ELTESTIMONI OBSTINAT

30 HISTÒRIES D'ACTIVISTES PELS DRETS HUMANS

L'exposició romandrà oberta fins el dia 27 de febrer de 2009 (de dilluns a divendres de 9 a 21 hores i dissabtes de 10 a 13.30 hores).

A l'acte comptarem amb la presència del senyor Mario Cardona Marín, defensor de drets humans al departament de Caldas (Colòmbia) per poder compartir la feina dels activistes d'arreu del món.

Amnistia Internacional - Mallorca
Escriu-nos

Commemoració de la Diada per la Pau 2009 (30-01-09)

estelnegre | 27 Gener, 2009 08:19

Commemoració de la Diada per la Pau 2009 (30-01-09)

Gent Activa organitza un acte que tindrà lloc el proper divendres dia 30 de gener a les 17.30 a la plaça d'Espanya (Palma), en commemoració del Dia Internacional de la Pau.

Pau

DIADA PER LA PAU 2009

Companyes i companys abans de tot donar-vos les gràcies per haver vingut en aquest acte que hem convocat des de Gent Activa, en el qual reivindiquem la pau i solidaritat entre pobles arreu del món

Avui ens hem reunit en aquest indret per commemorar un any mes aquesta data en recordança del líder pacifista hindú Mahatma Gandhi. Però no ha de ser aquesta commemoració buida de continguts i tan sols bones paraules i declaracions d'intencions que no passen d'això. La majoria dels líders mundials solen parlar molt de trobar solucions als distints conflictes i de fer reunions d'alta volada, però que a la pràctica no duen enlloc. Parlen, parlen i parlen però no aprofundeixen en el motiu, la causa de la violència al món. Millor dit saben quina és la causa però en el fons no els interessa canviar això perquè se'ls desmuntaria el xiringuito que s'han muntat a base del negoci sucós del tràfic d'armament i maquinària de guerra i en general del negoci multimilionari que per a llurs butxaques suposa una economia neoliberal, salvatge i absolutament injusta i cruel.

Aquestes darreres setmanes hem pogut comprovar una de les conseqüències del que deia fa uns moments. L'horror que significa que un estat es nodreixi en més d'un 90% en els seus guanys , dels beneficis d'una economia altament militaritzada com és el cas d'Israel. Un estat clau en els interessos geoestratègics dels Estats Units i Gran Bretanya entre altres i que per tant segons la doble moral i la hipocresia d'allò que en diem països occidentals o «civilitzats» no és reprovable el fet de vendre-hi armament. En aquest sentit cal assenyalar la vergonyosa actitud del govern de l'estat espanyol, el qual encara no ha condemnat explícitament la brutal agressió contra el poble palestí i també la no menys indignant actuació de la Generalitat catalana insistint a mantenir relacions comercials amb un estat que fa de la violació dels drets humans més elementals la seva bandera i raó de ser.

On es el diàleg i l'aliança de civilitzacions que alguns prediquen tant?. Tot plegat demostra el grau de cinisme en que viu instal·lada bona part de la classe política d'aquesta zona del món en que vivim i que es venta de ser el paradigma de la democràcia i exemple per a la resta del planeta.

La pau i la democràcia realment arribaran quan l'actual model socioeconòmic capitalista sigui substituït per un d'altre en el qual allò que prevalgui siguin les persones i no els beneficis a curt termini. La pau arribarà quan es respecti el dret dels pobles a decidir el seu futur (Palestina, Kurdistan, Chiapas, Sàhara, Euskal Herria, Països Catalans, Castella, Cuba, etc.). La pau arribarà quan a Àfrica els infants no es morin abans d'arribar als cinc anys, la pau arribarà quan milers d'homes i dones no es morin en viatges sense retorn a les pasteres, la pau arribarà quan no hi hagi desmantellaments dels teixits productius industrials i cap persona es mori perquè intenta fer la seva feina el més dignament possible. La pau arribarà quan els responsables de fets tan terribles com els que tingueren lloc a Cala Rajada --polítics inclosos-- acceptin llurs responsabilitats i tinguin la decència de demanar perdó públicament i compleixin pel que han fet o han permès que passes. La pau arribarà quan la divergència d'opinions sia respectada i no es persegueixi per pensar diferent com ha succeït en els darrers temps amb col·lectius compromesos com Maulets o la SEPC, als quals des d'aquí els hi mostrem la nostra solidaritat i suport.

El panorama és certament poc engrescador. No obstant això des d'aquesta tribuna creiem que les coses poden canviar i de fet en alguns indrets pareix que s'albira un llum d'esperança que ens pot servir d'exemple de participació i democràcia. Uns conceptes que aquí a l'Europa benestant i autocomplaent se'ns ha venut com estat del benestar i altres abstraccions que la gent de veres, la gent del carrer no acaba d'entendre.

Per tant reclamem la pau, no com a quelcom perquè si i molt manco en el sentit que des de certes institucions se li vol donar, sinó com instrument per canviar l'actual sistema capitalista, el bessó de les desigualtats socials i econòmiques i en conseqüència font de la majoria dels conflictes que avui es donen al món.

Visca la lluita dels pobles del món per la pau!

Gent Activa

Escriu-nos

Taula rodona sobre repressió policíaca a Mallorca (29-01-09)

estelnegre | 26 Gener, 2009 10:02

Taula rodona sobre repressió policíaca a Mallorca (29-01-09)

Taula rodona sobre repressió policíaca a Mallorca (29-01-09)

Ja fa un any dels fets de Sant Canut, les últimes repressions sofertes pels joves de Maulets, els fets del 2001, les detencions sota lleis abominables, el desallotjament de «Can Coves» d'Inca, els convulsos 80... Moltes són els exemples que hem patit per part de la policia i molts més que seguiran venint si ens seguim entossudint en dur endavant la societat que volem i per la qual lluitem.

Per a exposar diferents casos de primera mà, compartir vivències, descriure experiències..., s'ha organitzat una taula rodona «Repressió Policial» al CSO El Resplandor (Banc de S'Oli / Palma), el proper dijous 29 de gener a les 8 del vespre.

Us hi esperem!

Escriu-nos

Acció de «Massa Crítica» al Ple de Cort de demà

estelnegre | 25 Gener, 2009 17:32

Acció de «Massa Crítica» al Ple de Cort de demà

Massa Crítica

Dilluns 26 de gener a partir de les 9.30 hores a la Sala de Plens de Cort

Atesa la contestació ciutadana (veïnats a Pere Garau, comerciants i veïnats a Blanquerna) als projectes de Cort de carril bici a Pere Garau i peatonalització a Blanquerna amb el resultat comú de reduir places d'aparcaments, atesa l'oposició destructiva i de confrontació social del PP, la moblització contrària que s'observa en els darrers plens municipals, la petició d'aturar el carril bici de Pere Garau.

Us convidam a assistir al ple per donar suport a les nostres proposicions a favor del carril bici de Manacor-Andreu Torrens, peatonalització de Blanquerna-Cotlliure i altres infraestructures per bicicletes.

El Ple començarà a les 10 hores, però convé ésser-hi amb antelació suficient, atès que en els darrers plens l'aforament s'ha omplert amb veus contràries.

Convé que fem extensiva la convocatòria a través de les nostres llistes convidant a anar-hi, a fi que fem sentir les veus favorables als carrils bici que Cort està executant!

Suggeriments: dur pancartes al·lusives i dur guarniment ciclista: casc i armilla reflectant.

Feu-ho córrer!

Us hi esperem!

Massa Crítica

Escriu-nos

Excursió de «Cultura Obrera» pels voltants del torrent de Mortitx

estelnegre | 24 Gener, 2009 06:26

Excursió de «Cultura Obrera» pels voltants del torrent de Mortitx

Anarcomotxilla

Aquest diumenge 25 de gener farem una sortida pels voltants del torrent de Mortitx, entre els termes d'Escorca i Pollença. Aquesta no és una excursió gens típica i transcorre per un interessant paisatge compost entre roques calcàries amb curioses formes de lapiaz i càrritxs. L'indret és també hàbitat del voltor negre i al torrent Fondo es pot trobar el ferreret.

Ens trobarem a les 9.00 hores a l'estació del tren d'Inca des d'on partirem en cotxes particulars.

Per a l'excursió és necessari dur botes de muntanya, doncs trescarem per damunt les roques, aigua i dinar --no hi serem a casa a temps.

"Cultura Obrera"

Escriu-nos

Inauguració monument en memòria de l'holocaust (Ciutadella, 25-01-09)

estelnegre | 23 Gener, 2009 08:37

Inauguració monument en memòria de l'holocaust (Ciutadella, 25-01-09)
Inauguració monument en memòria de l'holocaust (Ciutadella, 25-01-09)

Escriu-nos

«El otoño de la bestia». Segona pel·lícula de «Cinema antiglobalització: els inicis». Cicle de cinema historicosocial sobre els moviments antiglobalització (22-01-09)

estelnegre | 22 Gener, 2009 09:07

«El otoño de la bestia». Segona pel·lícula de «Cinema antiglobalització: els inicis». Cicle de cinema historicosocial sobre els moviments antiglobalització (22-01-09)

Avui dijous 22 de gener continua el cicle de cinema que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

El otoño de la Bestia

---

El otoño de la Bestia.

Orígenes del movimiento antiglobalització (1989)

de Col·lectiu audiovisual CHIGRA

---

El otoño de la Bestia és el primer documental que s'ha fet sobre la globalització econòmica i els orígens del moviment antiglobalització. Amb una durada de dues hores el documental mostra les accions que es van dur a terme a Berlín contra la reunió del Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional a la tardor de 1989.

---

Us esperem al local de la CNT a les 20 hores!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

1 2 3 4  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS