Administrar

Molts d'anys!

estelnegre | 31 Desembre, 2008 23:00

Molts d'anys!

Molts d'anys!

Gener és el primer mes de l'any del calendari gregorià. El seu nom ve del llatí ianuarius, relatiu al déu Janus, el déu romà de dues cares, considerat primer el déu de les llars romanes o més tard el guardià de les entrades de les cases. Apareix representat amb dues cares: una que mira endavant i l'altra enrere. La llegenda explica que les seves cares simbolitzen el do de veure alhora el passat i el futur per poder decidir sàviament sobre el present.

Molts d'anys!

Escriu-nos

«Bus Ateu», una iniciativa sobre rodes

estelnegre | 31 Desembre, 2008 08:31

«Bus Ateu», una iniciativa sobre rodes

Bus Ateu

El «Bus Ateu» arriba a Barcelona

A l'octubre de 2008 la British Humanist Association (BHA), amb el suport del professor Richard Dawkins, el conegut biòleg evolucionista autor de The God Delusion (2006), va començar a recaptar fons per iniciar una campanya de publicitat als autobusos de diverses ciutats angleses, com Londres, Birmingham, Manchester i Edimburg, amb l'objectiu de sensibilitzar als ciutadans ateus, no creients i lliurepensadors en general sobre la necessitat de «fer-se visibles», de sentir-se orgullosos de les seves conviccions i de reivindicar per a ells els mateixos drets i llibertats que es reconeixen a altres ciutadans pel sol fet de posseir o manifestar unes creences religioses.

Des de llavors la campanya del «Bus Ateu» s'ha estès per tot el món i finalment arribarà també al nostre país. Durant el mes de gener de 2009 començaran a circular per Barcelona els primers autobusos amb el lema «PROBABLEMENT DÉU NO EXISTEIX. DEIXA DE PREOCUPAR-TE I GAUDEIX LA VIDA» i, si la resposta dels ciutadans és tan positiva com ho ha estat a altres països, aviat s'estendrà a Madrid i a altres ciutats de l’Estat.

La Unión de Ateos y Librepensadores, juntament amb Ateus de Catalunya i la resta d’associacions federades, en col·laboració amb la BHA i el moviment ateu internacional, pretén amb aquesta acció donar a conèixer l’ateisme, promoure la reflexió individual, potenciar la confiança en el poder del coneixement, en l'esforç d’autosuperació, en la capacitat per a transformar la naturalesa amb la prudència necessària per a mantenir l'equilibri ecològic, en la intel·ligència del ser humà per crear un sistema moral i per organitzar la societat sobre la base de la raó i de la justícia, la cooperació i la solidaritat.

Amb aquesta iniciativa volem, en definitiva, contribuir a animar el debat social, perquè en la resposta a aquestes qüestions es troba la nostra pròpia concepció de l’ésser humà i dels valors fonamentals en què es basa la construcció de la societat.

Perquè aquesta acció obtingui el resultat esperat cal que, en la mesura del possible, els ciutadans que comparteixen aquests plantejaments facin les seves aportacions econòmiques per ajudar a posar en circulació el major numero d’autobusos “ateus” a les nostres ciutats, i manifestin la seva adhesió a aquesta campanya.

A la pàgina web www.busateu.org trobareu tota la informació sobre aquesta campanya i la forma per poder col·laborar-hi econòmicament. Si ho desitgeu també podreu realitzar consultes i deixar els vostres comentaris. Per petita que sigui la vostra contribució serà important.

Ateus de Catalunya

Unión de Ateos y Librepensadores

Campanya «Bus ateu»

Més informació: info@busateu.org

 Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS