Administrar

«Una preocupant contradicció», per Carlos Martín Ciscar

estelnegre | 24 Desembre, 2008 07:54

«Una preocupant contradicció», per Carlos Martín Ciscar

No a l'extradició!

El passat divendres el Consell de Ministres va aprovar el Pla Nacional de Drets Humans, fet que a priori suposa una aposta del Govern pel respecte i la promoció d'aquests drets en les seves actuacions. Malgrat això, juntament a aquesta aprovació es produí el primer incompliment i la primera gran decepció.

El mateix Consell de Ministres que aprovà el Pla també autoritzà l'extradició a la Federació Russa del ciutadà d'origen txetxè Murat Gasayev, on corre un gran risc de patir tortura i on, de fet, afirma que ha estat torturat en el passat. El Gover ha ignorat les crides per evitar aquesta extradició del Relator de l'ONU sobre terrorisme i drets humans i d'organitzacions com ara Amnistia Internacional.

Aquesta contradicció en la política del Govern posa en entredit la seva credibilitat i la seva aposta pel respecte dels drets humans. Una primera passa per tornar al camí adequat seria anular aquesta extradició, si encarat és a temps. La integritat física d'una persona és en joc.

Carlos Martín Ciscar,

activista d'Amnistia Internacional (Mallorca)

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS