Administrar

Presentació del documental «Mirades des del passamuntanyes», a càrrec de Francesc Parés (DEMÀ)

estelnegre | 09 Desembre, 2008 07:05

Presentació del documental «Mirades des del passamuntanyes», a càrrec de Francesc Parés (10-12-08)

Presentació del documental «Mirades des del passamuntanyes», a càrrec de Francesc Parés (10-12-08)

Marta Bestard i Nigorra, una d'aquestes joves mallorquines que s'atansa a la realitat que viuen altres pobles del Planeta, com són ara els del Sud, em convida a assistir a unes xerrades que organitza a Palma la seva ONG «IGMAN-Acció Solidària», sobre Xiapas i el conflicte que viu aquesta comunitat indígena.

Pretenen difondre la lluita zapatista i les fites aconseguides durant aquests vint anys d'existència dels indígenes zapatistes i de guerra de baixa intensitat que viuen per part del govern mexicà.

Els indígenes de Xiapas viuen en lluita des de fa segles però ara intenten autogestionar-se i lluitar per sortir endavant.

Em diu que volen parlar de com ho fan mitjançant projectes com col·lectius d'agricultura, cafè orgànic per comerç just, educació autònoma, medicina tradicional, tenint com a punt de referència tres dels lemes difosos  per ells:

"Per un món on hi càpiguen tots els móns"

"Manant, obeint: el poble mana, el govern obeeix"

"Un altre món és possible"

A partir dels documentals enregistrats, realitzats i editats pels propis indígenes, amb el suport de l'associació «Promedios A.C» (col·lectiu de Xiapas), les comunitats indígenes zapatistes volen donar la seva visió i denunciar la situació en la qual viuen.

Em fa a saber que també es podrà adquirir aquest material a les xerrades, per col·laborar a seguir amb els seus projectes i perquè se'n pugui difondre la lluita i els objectius que tenen marcats.

La feina de na Marta i la seva ONG «IGMAN-Acció Solidària» és dur el material d'allà a tot el país perquè també col·laborem amb «Promedios» i amb projectes directament relacionats amb els vídeos.

Us hi esperem!

 Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS