Administrar

Altra «mort accidental» d'un anarquista

estelnegre | 08 Desembre, 2008 08:06

Altra «mort accidental» d'un anarquista

Aldarulls a Atenes

Durant la nit del 6 de desembre un jove estudiant de 16 anys, Alexandros Grigoropulos, va rebre dispars a pocs metres per una patrulla de policia a la cèntrica plaça d'Eksàrjia d'Atenas (Grècia). Malgrat ser ràpidament porta a l'Hospital Centra d'Evangelismos, les ferides produïdes per arma de foc han ocasionat la seva mort. Diverses webs contrainformatives gregues han relacionat el jove mort amb col·lectius llibertaris. La resposta dels grups anarquistes no s'ha fet esperar, produint-se greus enfrontaments arreu del país.

El diari pseudoprogressista El País afirma que els trets es produïren quan el jove pretenia llançar un còctel molotov contra el cotxe patrulla. No obstant això, testimonis presencials asseguren que «només hi hagué una discussió verbal entre un grup de joves i els dos agents policíacs. Tot seguit, un policia desparà directament contra un d'ells».

Algunes fonts indiquen que la presència policíaca al barri Eksàrjia poc entendre's com a una provocació per part d'un grup de joves que, sembla, començaren a increpar-los. Poc després, «una botella buida o un brick» fou llançat contra el cotxe, per la qual cosa els agents baixaren del cotxe en actitud agressiva. Instants després un policia va treure l'arma i disparà contra el jove al cor.

Eksàrjia és una cèntrica plaça de la capital grega que ha servit d'escenari per a nombroses lluites socials. Durant els caps de setmana sol estar freqüentada per persones vinculades a diferents grups del moviment anarquista grec.

Després de produir-se aquests fets han començat a desenvolupar-se greus enfrontaments a Eksàrjia que s'han escampat per les principals ciutats del país, com Tessalònica, i fins i tot a Iraklio, ciutat de l'illa de Creta. Cal assenyalar com algunes persones han bloquejat l'entrada a l'hospital per impedir l'entrada de la policia.

Diversos col·lectius anticapitalistas estan realitzant crides a la mobilització general.

Fotos i vídeos (La Haine)

Vídeos (A las barricadas)

Fotogaleria (El País)

Seguiment de la mobilització (en grec)

Seguiment de la mobilització (en castellà)

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS