Administrar

Comunicat sobre Son Espases de «Gent Activa»

estelnegre | 07 Desembre, 2008 18:07

Comunicat sobre Son Espases de «Gent Activa»

El passat 26 de novembre es va constituir a Inca la plataforma «Gent Activa», un col·lectiu de persones provinents de diferents moviments socials, decebuts amb les polítiques i actuacions dels partits progressistes de Mallorca. L'objectiu d'aquest grup es incidir en la vida política dels nostres pobles i ciutats, intentant dur a terme vertaderes polítiques d'esquerres, per tal de construir unes viles més lliures, justes, solidàries i sostenibles.

«Gent Activa», sorgeix després de dos anys del Govern Autonòmic de «Centre-Esquerra». Hem constatat que el PSOE, PSM-EN, EU, EV i ERC han renunciant a realitzar unes vertaderes polítiques d'esquerres. «Gent Activa» neix amb una voluntat de representar a aquests ciutadans i ciutadanes que volen aturar la destrucció del territori, acabar amb les desigualtats socials i aconseguir una societat més arrelada i lliure. A l'hora que creuen que altre forma de fer política és possible.

Amb aquest objectiu realitzarem tot un seguit de reunions, la propera el pròxim gener a Lloseta, on debatrem quines son les millors eines per assolir aquests objectius. Com a primera passa, hem posat en marxa un blog d'internet, on tothom que vulgui podrà conèixer les nostres activitats i fer les seves aportacions: gentactiva.balearweb.net i una direcció de correu electrònic: gentactiva@gmail.com

Estam a la vostra disposició.

***

Comunicat sobre Son Espases

Des de la plataforma «Gent Activa» no volem aixecar més rebombori  envers la traïció que ha suposat cap als votants la decisió de dur endavant la construcció de l'hospital de Son Espases. Ara bé, i al marge de l'enorme despesa i  la gran destrucció del territori que ja s'han fet ben paleses, un cop s'ha constatat la presència a Son Espases d'un jaciment arqueològic que pot esdevenir clau per a l'estudi d'un moment poc conegut de la nostra història (el talaiòtic final i l'ocupació romana, als voltants del canvi d'era), veiem del tot necessari engegar un programa d'estudi de dites restes arqueològiques i continuar les obres per vessant que no afectin el jaciment. Només demostrant un sincer interès pel coneixement de la nostra història, i per tant de la nostra identitat, i la conservació del nostre patrimoni històric i cultural, l'actual equip de govern podria arribar a redimir les seves culpes pel greu error que ha comès.

Per això demanem que les institucions implicades en la protecció de les restes de Son Espases:

a) Donin a conèixer exactament al conjunt de la ciutadania el programa d'estudi de les dites restes arqueològiques abans de moure-les de lloc.

b) Que dins el Govern Balear s'abandoni tota actitud obscurantista cap a Son Espases i que es prioritzi un criteri patrimonial per sobre d'altres a l'hora de realitzar l'estudi del jaciment.

Gent Activa

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS