Administrar

Molts d'anys!

estelnegre | 31 Desembre, 2008 23:00

Molts d'anys!

Molts d'anys!

Gener és el primer mes de l'any del calendari gregorià. El seu nom ve del llatí ianuarius, relatiu al déu Janus, el déu romà de dues cares, considerat primer el déu de les llars romanes o més tard el guardià de les entrades de les cases. Apareix representat amb dues cares: una que mira endavant i l'altra enrere. La llegenda explica que les seves cares simbolitzen el do de veure alhora el passat i el futur per poder decidir sàviament sobre el present.

Molts d'anys!

Escriu-nos

«Bus Ateu», una iniciativa sobre rodes

estelnegre | 31 Desembre, 2008 08:31

«Bus Ateu», una iniciativa sobre rodes

Bus Ateu

El «Bus Ateu» arriba a Barcelona

A l'octubre de 2008 la British Humanist Association (BHA), amb el suport del professor Richard Dawkins, el conegut biòleg evolucionista autor de The God Delusion (2006), va començar a recaptar fons per iniciar una campanya de publicitat als autobusos de diverses ciutats angleses, com Londres, Birmingham, Manchester i Edimburg, amb l'objectiu de sensibilitzar als ciutadans ateus, no creients i lliurepensadors en general sobre la necessitat de «fer-se visibles», de sentir-se orgullosos de les seves conviccions i de reivindicar per a ells els mateixos drets i llibertats que es reconeixen a altres ciutadans pel sol fet de posseir o manifestar unes creences religioses.

Des de llavors la campanya del «Bus Ateu» s'ha estès per tot el món i finalment arribarà també al nostre país. Durant el mes de gener de 2009 començaran a circular per Barcelona els primers autobusos amb el lema «PROBABLEMENT DÉU NO EXISTEIX. DEIXA DE PREOCUPAR-TE I GAUDEIX LA VIDA» i, si la resposta dels ciutadans és tan positiva com ho ha estat a altres països, aviat s'estendrà a Madrid i a altres ciutats de l’Estat.

La Unión de Ateos y Librepensadores, juntament amb Ateus de Catalunya i la resta d’associacions federades, en col·laboració amb la BHA i el moviment ateu internacional, pretén amb aquesta acció donar a conèixer l’ateisme, promoure la reflexió individual, potenciar la confiança en el poder del coneixement, en l'esforç d’autosuperació, en la capacitat per a transformar la naturalesa amb la prudència necessària per a mantenir l'equilibri ecològic, en la intel·ligència del ser humà per crear un sistema moral i per organitzar la societat sobre la base de la raó i de la justícia, la cooperació i la solidaritat.

Amb aquesta iniciativa volem, en definitiva, contribuir a animar el debat social, perquè en la resposta a aquestes qüestions es troba la nostra pròpia concepció de l’ésser humà i dels valors fonamentals en què es basa la construcció de la societat.

Perquè aquesta acció obtingui el resultat esperat cal que, en la mesura del possible, els ciutadans que comparteixen aquests plantejaments facin les seves aportacions econòmiques per ajudar a posar en circulació el major numero d’autobusos “ateus” a les nostres ciutats, i manifestin la seva adhesió a aquesta campanya.

A la pàgina web www.busateu.org trobareu tota la informació sobre aquesta campanya i la forma per poder col·laborar-hi econòmicament. Si ho desitgeu també podreu realitzar consultes i deixar els vostres comentaris. Per petita que sigui la vostra contribució serà important.

Ateus de Catalunya

Unión de Ateos y Librepensadores

Campanya «Bus ateu»

Més informació: info@busateu.org

 Escriu-nos

Aturem el Genocidi a Gaza

estelnegre | 30 Desembre, 2008 09:15

Aturem el Genocidi a Gaza

El dia 27 de desembre l'exèrcit israelià ha iniciat bombardejos continus contra la població de Gaza assassinant a més de 350 persones, incloent-t’hi dones i nens, i ferint greument a més de 1000.Després de mantenir el setge de Gaza, durant molt de temps, privant al milió i mig d’habitants dels recursos més bàsics (aliments, medicaments combustible, corrent elèctric i fins i tot aigua potable) l’Estat d’Israel intensifica la seva política de genocidi contra la població civil palestina, de forma indiscriminada. Aquí en teniu cròniques de cooperants des de Gaza.

No han tardat els nombrosos manifestos i comunicats de solidaritat d'un bon nombre d'organitzacions, així com les primeres concentracions de protesta, exigint als governs internacionals que obliguin al govern d'Israel a aturar la masacre.

Aquest dilluns a Barcelona s'ha realitzat una concentració davant de la cambra de Comerç de Espanya i Israel, amb més de 1000 persones

Convocava associació d'amistat amb el poble Palestí, amb el suport de diverses entitats. També se n'ha fet una altra a Lleida. I per  dimarts 30D, almeny sabem d'aquestes dues: Concentració a Girona plaça del vi 20.00 hores. Concentració a València, plaça de la mare de deu. 19.00 hores. i Dissabte 3 de gener a Terrassa  a les 19h al Raval de Montserrat (davant l'Ajuntament). Entre les reivindicacions n'hi ha una de concreta per la Generalitat de Catalunya: que trenqui  els acords comercials amb Israel que s'estan promovent des dels departaments de Vicepresidència, i d'Innovació, Universitats i Empresa.

Més info: palestina.cat i Kaosenlared.net

Escriu-nos

El genocidi franquista a València. Les fosses silenciades del cementiri

estelnegre | 29 Desembre, 2008 08:27

El genocidi franquista a València. Les fosses silenciades del cementiri

El genocidi franquista a València. Les fosses silenciades del cementiri

El documental ha estat realitzat a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de Barcelona, sota la direcció de Daniel López Izquierdo. Familiars de desapareguts, testimonis presencials dels esdeveniments succeïts a València durant la repressió i persones implicades en la investigació, donen una visió del terror viscut a València durant la repressió franquista.

Pots descarregar el vídeo amb major qualitat per projectar-lo en actes públics (clica dret i tria «Guardar destí com...»).

També en llibre

Escriu-nos

Bicicletada Massa Crítica a Palma (01-01-09)

estelnegre | 28 Desembre, 2008 16:55

Bicicletada Massa Crítica a Palma (01-01-09)

Aquest dijous 1 de gener,

a les 19.30 hores a la plaça d'Espanya

Massa Crítica

Si ets dels que utilitzarien la bicicleta si hagués carril-bici per anar a la feina o passejar per Palma, però no ho fas per por al trànsit.

Si vols humanitzar els barris, lliures d'embussos, fums i renou, però al teu barri no hi ha carrers per als vianants, zones verdes, ni carril-bici.

Si vols que els teus fills puguin jugar al carrer sense perill de cotxes i vols carrils-bici perquè vagin tot sols a l'escola.

T'agradaria la teva ciutat amb carrers enjardinats i parcs per on passejar sense les molèsties del trànsit?

Anima't i reclama amb nosaltres, vine a fer una volta amb bicicleta per Palma. Junts ens farem notar.

El primer dijous de cada mes, a la plaça d'Espanya, a les 19.30 hores.

Perquè volem barris democràtics on el trànsit no reprimeixi la convivència dels ciutadans, ja siguin nins, adolescents, adults, ancians o minusvàlids, no volem que la nostra ciutat sigui un pou negre de cotxes.

Vinga, que són pocs i covards!

Recorregut:

- Començament: Plaça d'Espanya, Avda. Alexandre Rosselló, Porta de Sant Antoni.

- Canvi de sentit: Plaça d'Espanya, Avda. Comte Sallent, Via Alemanya, Via Roma, sa Rambla, Unió, es Born.

- Canvi de sentit: Es Born, Jaume III, Catalunya, Argentina, Rafael Rodríguez Méndez, plaça Fortí, Via Portugal, Via Alemanya, Comte de Sallent, Plaça d'Espanya.

Massa Crítica

971 207 441

Massa Crítica

Ateneu Llibertari Estel Negre

El fantasma de la llibertat sempre arriba amb un ganivet a les dents

estelnegre | 27 Desembre, 2008 08:47

El fantasma de la llibertat sempre arriba amb un ganivet a les dents

El fantasma de la llibertat sempre arriba amb un ganivet a les dents

Disparar a la carn és el punt dominant de l'opressió social

Totes les pedres tretes del paviment i llançades als escuts de la policia o als mostradors dels temples de la comoditat; totes les ampolles inflamables dibuixant òrbites sota el cel de la nit; totes les barricades erigides als carrers de la ciutat, separant les nostres àrees de les seves; tots els contenidors plens de fems d'una societat consumista que les flames dels disturbis transformen del no-res a quelcom; tots els punys aixecats per damunt de la lluna; aqueixes són les armes que donen car i poder real, no només a la resistència, sinó també a la llibertat. És únicament en aquest sentiment de llibertat que sembla que val la pena apostar en aquests moments: el sentiment de dels matins oblidats de la nostra infància, quan tot podia passar perquè era nostra, com éssers humans creatius, que s'han despertat, no els futurs humans-màquines productius de la subordinació, de l'entreteniment, del treball alineat, del propietari privat, de l'home de família. És el sentiment d'enfrontar-se als enemics de la llibertat --no témer-los pus més.

Així que, totes els que vulguin ocupar-se dels seus negocis, com si no-res passés, com si no-res hagués passat mai, tenen serioses raons per inquietar-se. El fantasma de la llibertat sempre porta un ganivet entre les dents, amb violència per trencar cada cadena que redueix la vida a una miserable repetició, útil perquè les relacions socials de dominació es reprodueixin. Des del passat 6 de desembre cap ciutat en aquest país funciona amb normalitat: no hi ha teràpies d'anar de compres, no hi ha carreteres lliures per anar als nostres llocs de feina, no hi ha notícies sobre pròximes iniciatives de reestrabliment del govern, no es dóna aquest despreocupat zàpping entre estils de vida dels shows televisius, no hi ha passejades nocturnes al voltant de la plaça Syntagma, etcètera. Aquestes nits i dies no pertanyen als propietaris de les botigues, als comentaristes de televisió, als ministres i als policies. Aquestes nits i dies pertanyen a Alexis!

Com a surrealistes, hem estat als carrers des del primer moment, junts amb centenars de rebels i d'altra gent expressant la solidaritat, perquè el surrealisme nasqué del respirar del carrer i no té intenció d'abandonar-lo. Després de la resistència en massa als assassins de l'Estat, l'alenada del carrer és fins i tot més calent, fins i tot més hospitalari i fins i tot més creatiu. Proposar una direcció per aquest moviment no ens correspon a nosaltres. Malgrat tot, acceptem tota la responsabilitat per la lluita comuna, perquè és una lluita per la llibertat. Sense estar obligats a acceptar amb cada expressió d'aquest fenomen de masses, sense ser partidaris de la violència cega o de la violència per la violència, considerem l'existència d'aquest fenomen correcta.

No deixem que aquest inflamable alè de poesia es calmi o mori!

Convertim-lo en una utopia precisa: la transformació del món i de la vida!

No hi ha pau per a la policia i els seus dirigents!

Qui no entengui aquesta ràbia pot simplement callar-se!

Grup Surrealista d'Atenes

Desembre de 2008

Escriu-nos

«Cinema antiglobalització: els inicis». Cicle de cinema historicosocial sobre els moviments antiglobalització

estelnegre | 26 Desembre, 2008 07:31

«Cinema antiglobalització: els inicis». Cicle de cinema historicosocial sobre els moviments antiglobalització

«Cinema antiglobalització: els inicis». Cicle de cinema historicosocial sobre els moviments antiglobalització

---

Dijous 15 de gener a les 20.00 hores

Le fond de l'air est rouge

(1977-1993, Estat francès, dirigida per Chris Marker)

***

Dijous 22 de gener a les 20.00 hores

El otoño de la bestia. Orígenes del movimiento antiglobalització

(1989, Alemanya, dirigida pel Col·lectiu Chigra)

***

Dijous 29 de gener a les 20.00 hores

Roger & Me

(1989, EUA, dirigida per Michael Moore)

---

Tots el actes es duran a terme al local de la CNT de Palma

Us hi esperem!

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

«La beneficència sosté el capitalisme», per Antoni Cànaves Martin

estelnegre | 25 Desembre, 2008 09:41

«La beneficència sosté el capitalisme», per Antoni Cànaves Martin

Només saben munyir i munyir...

Després del col·lapse financer mundial ha quedat demostrat que el capitalisme no se sosté per la transparent gestió de la banca, pel lliure comerç, per la competitivitat de les empreses, la millora dels sistemes productius, la formació, l'expansió, la innovació tecnològica, etc., funciona pel sistema de beneficència de l'Estat, que amb els nostres diners, que s'haurien de destinar a escoles, hospitals, línies ferroviàries, residències i a apujar les pensions i els salaris... acudeix al rescat de bancs i d'empreses, ben igual que ho fan amb mendicants, indigents, ionquis, immigrants i pasteres, només que als banquers i empresaris com a premi a les seves males arts, en comptes de oferir-los algunes flassades, sopa calent, llit i un sostre perquè no passin fred. Els hi donen milers de milions perquè puguin seguir amb la seva dinàmica d'amuntegar beneficis sobre beneficis per als seus accionistes i dirigents i així provocar nous col·lapses financers, que abocaran a més atur, augment de preus i més misèria. Irònicament amb els nostres imposts salven del desnonament i mantenim els bancs i empreses que desnonen a qui no pot pagar la hipoteca. I el més indignant és que periodistes, analistes, polítics, economistes segueixen emparant com a solucions allò que ens ha portat a la crisi --cal ser més competitus, cal créixer més, cal invertir més, etc.-- i l'altruista discurs per part d'empresaris sobre que els valors de l'empresa van en benefici de la creació de feina i per al progrés de la societat, cau per terra quan cada dia veiem empreses que tanquen malgrat tenir guanys, sense camp mirament a l'hora d'acomiadar treballadors. Què es deixin de foteses i parlen clar, la seva única preocupació és l'afany de lucre! Mentre els rics tinguin una gran massa de treballadors als quals explotar, no esperem res d'ells, la nostra  única arma és portar pocs fills al món, perquè no els puguin explotar, perquè els pocs que quedin siguin tractats com a reis. Tenim l'oportunitat de lliurar-nos de la usura bancària, però els nostres governants, aquests que juren per la Constitució, fan un esforç ímprobe perquè siguem esclavitzats pels crèdits durant tota lavida i la societat segueixi dividida en rics i pobres. Com a obrers, com a pobres, tenim clar que no hem de votar ningú, ja que veiem que esquerres i dretes són el mateix; avui el socialisme obrer és el baluard que defensa la banca i la gran empresa. Ni manifestacions, ni vagues, ni protestes: donar-se de baixa de tota institució que no lluiti pels drets dels treballadors, especialment, de l'Església catòlica, ja que la seva moral permet la usura bancària i que uns creients es facin rics a costa d'altres creients. Si els milions de treballadors afectats per la crisi acudissin en massa a donar-se de baixa al bisbat de la seva ciutat, en un dia o dos s'acabava la crisi. Els creients rics que segueixin el clergat i el Papa de Roma, els pobres, els obrers seguirem el fuster de Natzaret, sense organitzacions, sense diners, sense temples, sense sacerdots a sou, però amb Crist en el cor, de la mà i a imatge dels ateus pobres que clamen justícia.

Antoni Cànaves Martin

 Escriu-nos

«Una preocupant contradicció», per Carlos Martín Ciscar

estelnegre | 24 Desembre, 2008 07:54

«Una preocupant contradicció», per Carlos Martín Ciscar

No a l'extradició!

El passat divendres el Consell de Ministres va aprovar el Pla Nacional de Drets Humans, fet que a priori suposa una aposta del Govern pel respecte i la promoció d'aquests drets en les seves actuacions. Malgrat això, juntament a aquesta aprovació es produí el primer incompliment i la primera gran decepció.

El mateix Consell de Ministres que aprovà el Pla també autoritzà l'extradició a la Federació Russa del ciutadà d'origen txetxè Murat Gasayev, on corre un gran risc de patir tortura i on, de fet, afirma que ha estat torturat en el passat. El Gover ha ignorat les crides per evitar aquesta extradició del Relator de l'ONU sobre terrorisme i drets humans i d'organitzacions com ara Amnistia Internacional.

Aquesta contradicció en la política del Govern posa en entredit la seva credibilitat i la seva aposta pel respecte dels drets humans. Una primera passa per tornar al camí adequat seria anular aquesta extradició, si encarat és a temps. La integritat física d'una persona és en joc.

Carlos Martín Ciscar,

activista d'Amnistia Internacional (Mallorca)

Escriu-nos

Solidaritat amb la revolta i els detinguts a Grècia, Barcelona, Madrid i arreu!

estelnegre | 23 Desembre, 2008 08:41

Solidaritat amb la revolta i els detinguts a Grècia, Barcelona, Madrid i arreu!

Solidaritat amb la revolta i els detinguts a Grècia, Barcelona, Madrid i arreu!

Aquest ha de ser un clam de l'anomenada G-700 (Generació 700), que implica tota la gent que té un sou base inferior als 700 euros, així com unes condicions laborals precàries i/o dels estudiants que lluiten per un sistema educatiu just, motius que han portat al jove grec Alexandros a la seva mort, a mans d'un sistema corrupte que falla per tot arreu i que ens ha portat a una crisi que ens volen fer pagar al poble, en comptes dels qui l'han provocat, rics i banquers. Un sistema capitalista basat en el consum excessiu, amb un capital mal repartit globalment, generant així un nivell de pobresa que frega els mil milions de persones que passen fam al món.

Ha de ser un clam de tots aquells que dia a dia combatem el feixisme en totes les seves formes (masclisme, racisme, violència policial, etc.) i que recordem, també s'ha saldat amb vides.

Quantes morts més haurem de lamentar?

Pedro Álvarez, Carlo Giuliani, Guillem Agulló, Roger Albert, Alexandros Grigoropoulos... Ni oblit ni perdó!

Exigim la llibertat incondicional pels companys detinguts a Grècia, Barcelona, Madrid i arreu!

La lluita continua! 

Escriu-nos

1 2 3 4  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS