Administrar

Presentació de la pel·lícula "A la soledat" (2008) de José María Nunes (Avui divendres)

estelnegre | 13 Novembre, 2008 23:01

Presentació de la pel·lícula A la soledat (2008) de José María Nunes (14-11-08)

A la soledat

Presentació de la pel·lícula A la soledat (2008)

a càrrec del seu director, José María Nunes

Divendres 14 de novembre de 2008 a les 20 hores

Casa de Cultura (Ramon Llull, 3 / Palma)

Ho organitza:

Escriu-nos

José María Nunes (Faro, 1930) és una destacada personalitat de l'Escola de Barcelona de cinematografia, reconegut com el seu capdavanter idealista i mestre pel seu avantguardista estil genuïnament cinematogràfic. En la seva filmografia no hi ha cap concessió a la comercialització. És un director incomparable, profund, intens, metafòric, metafísic... No busca fer un cinema comercial per atreure les masses, fa un cinema humà per atreure els individus, i ho fa sense convencions ni compromisos, amb idees i apel·lant la intel·ligència de l'espectador.

Cartell de l'acte (feu-ne difusió)

José María Nunes

A la soledat (2008)

El cineasta de la soledat

Alejandro Montiel: «Variaciones sobre un poema elegíaco A la soledat de José María Nunes», El Viejo Topo, 245 (juny 2008)

Joan M. Minguet Batllori: Una semblanza de José María Nunes, director de cine, poeta

Nunes en la VII Mostra del Llibre Anarquista de València (2008)

José María Nunes en el cineclub Diòptria de Figueres

Escriu-nos

Cinema-Debat: «La denúncia del franquisme. Els processos de recuperació de la memòria històrica» (14-11-08)

estelnegre | 13 Novembre, 2008 14:27

Cinema-Debat: «La denúncia del franquisme. Els processos de recuperació de la memòria històrica» (14-11-08)

La mala muerte

Divendres 14 de novembre

a les 20.00 hores a Sa Recreativa de Felanitx

La denúncia del franquisme.

Els processos de recuperació de la memòria històrica

Projecció la pel·lícula

La mala muerte

A continuació hi haurà una conferència sobre els crims del franquisme a càrrec de na Maria Antònia Oliver (Presidenta de l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca) i Tomeu Garí (historiador i membre de l'ARMHM).

La mala muerte és un llargmetratge documental que reflecteix les experiències de quasi dos anys de contacte amb la gent que està fent un esforç per a la recuperació de la nostra memòria històrica, concretament amb un dels episodis pitjor coneguts de la nostra guerra civil: l'assassinat massiu i sistemàtic en la rereguarda franquista. Emmarcat en el context dels règims feixistes que assolaven mitja Europa, aquest assassinat de persones de l'esquerra política i social es va portar a terme amb la més absoluta impunitat. Després, una vegada derrotats aquests règims, Espanya va quedar com una dolorosa excepció. Enmig del silenci i la por dels familiars dels represaliats, es va tractar progressivament i per tots els mitjans d'ocultar aquests crims. Quaranta anys després, la memòria encara fresca d'alguns va ser silenciada de nou amb la complicitat de bona part dels responsables de l'anomenada "transició". I el que és encara més greu i significatiu: el final de la dictadura ni tan sols va permetre recuperar els cadàvers per a donar-los un soterrament digne. Es tractava d'enterrar la memòria.

La mala muerte (Espanya, 2005). Direcció, guió i muntatge: José Manuel Martín i Fidel Cordero. Fotografia: Rubén Mohedano. Musica: Berta Rodríguez. Documentació: Jesús Alonso, Mª Jesús Martín i Ana Rosa García. Amb la participació de: Ramón R. Lechuga, Onofre Tijero, Gloria García, Cecile Thibaud, Emilio Silva, Ángeles G. Madrid, Rafael Torres, Ignacio Casado, Trinidad Miguel, Luis Gonzalo Martínez, Pablo Sánchez-León, Francisco Martín. Durada: 102 min.

Ho organitza:

Cultura Obrera

39 escalons

Escriu-nos

Concentració contra la paralització de les exhumacions (AVUI!)

estelnegre | 13 Novembre, 2008 06:41

Concentració contra la paralització de les exhumacions (AVUI!)

Bosc de la Memòria

Avui dijous a les 20 hores, davant l'Audiència Provincial (plaça del Mercat) de Palma hi tindrà lloc una concentració de rebuig per la decisió de la paralització de les exhumacions a Mallorca i a la resta de l'Estat que ha pres el Ministeri Fiscal i la Sala del Penal convocada per Memòria de Mallorca.

Per aquells que sempre han estat presents al llarg de la nostra vida, ara més que mai hi hem de ser presents tots, ells i nosaltres.

L'associació portarà fotos dels nostres desapareguts/assassinats i represaliats, si vosaltres en teniu i les voleu portar, ajudaran a fer visible el drama que han viscut i viuen encara moltes famílies a las nostres illes.

Entre tots ho aconseguirem, ara es el moment de demostrar que no ens aturaran i no podran amb nosaltres, ni el fiscal, ni els jutges, ni la Monarquia, ni el Govern ni l'Estat.

Ànims i endavant!

Memòria de Mallorca

Més informació

Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS