Administrar

Manifestació 15-N: Crisi?... Que la paguin els bancs!

estelnegre | 11 Novembre, 2008 06:58

Manifestació 15-N: Crisi?... Que la paguin els bancs!

Crisi?

Omplim els carrers de Palma! Plaça Espanya, 17 hores.

Fa més d'un any que l'economia financera-especulativa global s'està desplomant. Va començar amb la crisi de les subprime als Estats Units i s'ha escampat a tot el planeta, esdevenint una crisi urbana, social, alimentària, energètica, ecològica.... En definitiva, una crisi del capitalisme neoliberal i sobretot, una crisi de sistema i estructural, que malgrat els intents no s'arregla ni amb injeccions de liquiditat.

I mentre salvar de la crisi als bancs d'Estats Units ha costat 700.000 milions de dòlars, i el govern de l'estat espanyol ha avalat la banca amb 100.000 milions d'euros, es fa precari cada vegada més el treball i la vida. S'aproven noves directives europees perquè treballem una jornada de 65 hores, per reprimir i expulsar treballadors immigrants  ("Directiva de la Vergonya") o per privatitzar i deslocalitzar els serveis públics (Directiva Bolkestein) mentre es van perdent milers de llocs de treball cada dia. L'atur s'enfila, com ho feren els preus dels habitatges, que ara tampoc podem pagar.

El 15 de novembre es reuneixen a Washingtonels "líders mundials per a preparar un nou pla per la crisi", un pla per a decidir com ens faran pagar una crisi que ells han creat. El G-20 ha de 'refundar al capitalisme' perquè, fins i tot, ells mateixos assumeixen que aquesta crisi no té volta enrere.

Els moviments socials ja vàrem sortir al carrer per exigir el dret a l'habitatge digne i denunciar la bombolla especulativa i, ara que es punxa, ens n'hem de fer càrrec la gent treballadora?

El 15-N tornam a sortir al carrer a totes les ciutats d'arreu del planeta en resposta a la cimera del G-20 a Washington. No volem una 'refundació del capitalisme', altres crisis ja han demostrat que no funciona. No volem seguir socialitzant les pèrdues i que es privatitzi els guanys. La crisi?... que la paguin els bancs!

Si t'has quedat sense feina, si no pots pagar la hipoteca, si no arribe a final de mes, si només tens temps per treballar, si la vida precària t'ofega...

Afegeix-te a la Manifestació del 15-N: Plaça Espanya, 17 hores / Palma.

El 15-N només és el punt de partida d'un nou escenari de lluita. Sortim al carrer!

Passa-ho! I que tremoli la banca.

Ciutat de Mallorca, 15 novembre de 2008

Assemblea de Moviments Anticapitalistes

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS