Administrar

Manifest contra els delictes d'injúries a la Corona

estelnegre | 01 Novembre, 2008 07:23

Manifest contra els delictes d'injúries a la Corona

Monarquia no!

Més advocats per l'abolició dels delictes d'injúries a la Corona

Aquesta vegada l'escenari ha estat el Col·legi d'Advocats i d'Advocades de Lleida. Un grup de juristes, entre els quals Simeó Miquel, històric advocat de la ciutat, han presentat el manifest per la despenalització dels delictes d'injúries a la Corona.

Se n'ha fet ressò el diari Avui i el diari Segre.

Per adhesions: pelsdretscivilsipolitics@gmail.com. El manifest està reservat a professionals del món del dret (advocades, fiscals, professors de dret...) Per adherir-se al manifest, cal enviar el nom i cognoms, el número de col·legiat i a quin Col·legi d'Advocats/ades pertanys.

El passat dia 10 d'octubre es va fer el mateix a la ciutat de Barcelona, València, Gandia i Ciutat de Mallorca i la intenció dels impulsors del manifest és que arribi a tots els col·legis d'advocats/ades.

Segons els advocats, cal acabar amb els privilegis de la monarquia. Cal fer efectiu l'article 14 de la Constitució que estipula que tots els ciutadans són iguals. Per això, Blanca Ribas, portaveu de l'Associació de Juristes Demòcrates, entitat adherida al manifest, considera que «no és compatible en un estat de dret la inviolabilitat de la figura del Rei, i que ningú, malgrat que està ocupant un càrrec públic que costegem amb els diners dels nostres impostos, ningú, ningú pugui criticar-lo».

Manifest per la despenalització dels delictes d'injúries a la Corona

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS