Administrar

Cinema-Debat: «Indústria Farmacèutica: beneficis o salut?» (Avui)

estelnegre | 31 Octubre, 2008 05:16

Cinema-Debat: «Indústria Farmacèutica: beneficis o salut?» (Avui)

Desprès d'una pausa estiuenca, comença de nou el cicle de Cinema-Debat a Sa Recreativa. Amb aquesta temporada 2008-2009 ja és la quarta que organitzam conjuntament l'associació «Cinema Club 39 Escalons» i el periòdic Cultura Obrera.

Aquestes sessions, que se celebren cada darrer divendres de mes, consten del passi d'una pel·lícula o documental i posterior xerrada d'algun convidat versat amb el tema, amb la participació del públic assistent que pot participar del debat. Les idees, les opinions i els diferents punts de vista que s'intercanvien entre el públic són uns dels atractius d'aquestes tertúlies.

Cinema-Debat: «Indústria Farmacèutica: beneficis o salut?» (Avui)

Divendres 31 d'octubre

a les 21.30 hores a Sa Recreativa de Felanitx

Indústria Farmacèutica: beneficis o salut?

Projecció del documental

Sida en África

Després del documental s'obrirà un debat sobre el tema de les patents farmacèutiques i el seu impacte mundial, que comptarà amb la presència d'un llicenciat farmacèutic.

El tractament de la sida a Àfrica té un cost molt elevat i els malalts ja es compten per milions, en alguns països del continent africà l'esperança de vida ha caigut fins als 38 anys. El documental mostra que, en aquests llocs, on els tractaments retrovirals són tan cars com inassolibles, moltes ONG, mèdics i pacients han unit les seves forces per a llançar la campanya d'Accés Essencial als Medicaments. 

Enfront de les grans marques farmacèutiques es troben els medicaments genèrics, que es perfilen com una nova via de solució al tractament de la sida, ja que són més barats i accessibles als països subdesenvolupats. Entorn a aquesta malaltia, sense cura fins al moment, es pretén donar una solució o crear nous tractaments més eficaços a través de les costoses investigacions que desenvolupen les principals empreses farmacèutiques. Aquestes marques són les que justifiquen els alts preus dels seus nous productes a causa de l'elevat cost de les investigacions prèvies. El documental mostra com tant pacients com ONG mèdiques denuncien constantment  aquesta situació amb la finalitat d'arribar a negociacions de reducció del preu d'aquests medicaments. 

Mentrestant, persones com Lydia, ciutadana de Burundi, és retratada en el programa com un dels milions de persones infectades i com una de les persones afortunades que es beneficien del tractament retroviral en aquesta zona per a atenuar els efectes de la malaltia.

Sida en África (Ces brevets me rendent malades. Le SIDA en Afrique. França, 2003). Versió anglesa subtitulada a l'Espanyol. Realització: Rony Brauman, Gérard Lafont, Anne Christine Roth. Consell científic: B. Taverne, E. Delaporte. Producció: TV France. Coproducció: EUP - Etat d'Urgence production. Durada: 52 minuts.

Ho organitza:

Cultura Obrera

39 escalons

Escriu-nos

«España. Historia inmediata: Los anarquistas». Última pel·lícula d'«Amb A d'anarquia» Cicle de cinema llibertari (30-10-08)

estelnegre | 30 Octubre, 2008 06:03

«España. Historia inmediata: Los anarquistas». Última pel·lícula d'«Amb A d'anarquia» Cicle de cinema llibertari (30-10-08)

Avui dijous 30 d'octubre conclou el cicle de cinema que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

Los anarquistas

---

España. Historia inmediata:

Los anarquistas (1984)

de José Fernández Cormenzana

---

Presentat pel periodista i escriptor anarquista Eduardo de Guzmán, aquest documental de la sèrie «España. Historia inmediata», realitzat a mitjans els anys vuitanta per TVE, descriu els anarquistes, el seu arrelament a l'Estat espanyol, el seu apogeu, la seva caiguda, el final de la guerra del 36, l'exili i el franquisme. Amb intervencions de Frederica Montseny, Cipriano Damiano, Ramón Álvarez, Juanel, Luis Andrés Edo i Eliseo Bayo, entre d'altres, es desenvolupa aquest interessant document històric.

---

Us esperem al local de la CNT a les 20 hores!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

Invitació a visitar el veler «Deessa Maat» d'Ecologistas en Acción

estelnegre | 29 Octubre, 2008 05:56

Invitació a visitar el veler «Deessa Maat» d'Ecologistas en Acción

Deessa Maat

El veler «Deessa Maat» d'Ecologistas en Acción es troba amarrat al Passeig Marítim de Palma, on obrirà les seves portes al públic amb diferents activitats a bord i al propi passeig.

El podeu visitar avui dimecres 29 i demà dijous 30, al Passeig Marítim de Palma, davant de la Marina Port Mallorca.

Els centres d'ensenyament interessats hi poden anar de 10 a 14 hores, mentre que el públic en general de 16 a 20 hores.

Disposaran de l'exposició «Tonyina Vermella» i de l'exposició «Biodiversitat del Mediterrani», entre altres, i visites al vaixell (navegació, sonar...).

Els grups d'ensenyament han d'informar de la quantitat d'alumnes que preveuen portar.

Per a més informació podeu telefonar al 630 524 508.

Escriu-nos

«Spider», de David Cronenberg. Cicle de cinema: «La malaltia mental al segle XXI»

estelnegre | 28 Octubre, 2008 09:21

«Spider», de David Cronenberg. Cicle de cinema: «La malaltia mental al segle XXI»

Cicle de cinema

La malaltia mental al segle XXI

La malaltia mental al segle XXI

Spider

David Cronenberg

Canadà, 2002. 98 min.

Spider es donat d'alta del psiquiàtric on ha estat internat i allotjat a un hospici de trànsit entre el centre de salut mental i la llibertat. Descuidat per la seva tutora provisional, Spider deixa de prendre la medicació. Els murs que la seva ment va aixecar com a protecció d'un trauma familiar que succeí temps enrere, comencen a caure abocant-lo de nou dins la bogeria. Narrada en primera persona des de la perspectiva de la esquizofrènia del seu protagonista, Spider ens col·loca dins un món paral·lel de caos emocional donant lloc a una de les més colpidores visions de l'esquizofrènia que ha aportat el cinema.

Dimecres 29 d'octubre de 2008 a les 19 hores

Coves, 17 - Inca

Entrada gratuïta

Ho organitza:

Es Garrover i 39 escalons

 Escriu-nos

«Canciones para después d'una guerra», de Basilio Martín Patino. Cicle: «La guerra civil espanyola (1936-1939) a través del cinema» (18-10-08)

estelnegre | 27 Octubre, 2008 07:00

«Canciones para después d'una guerra», de Basilio Martín Patino. Cicle: «La guerra civil espanyola (1936-1939) a través del cinema» (18-10-08)

Cinema i guerra civil

Dimarts 28 d’octubre de 2008

Teatre Municipal (Passeig Mallorca, 9 / Palma)

Canciones para después de una guerra

Presentació a càrrec de Basilio Martín Patino, director de cinema

Canciones para después de una guerra. Director: Basilio Martín Patino. Nacionalitat: espanyola. Producció: Turner Films. Guió: Basilio Martín Patino. Música: Manuel Parada. Intèrprets: Celia Gámez, Imperio Argentina, Miguel de Molina, Estrellita Castro, Concha Piquer, etc. Duración: 115’. Any: 1971

Canciones para después de una guerra

Més informació del cicle

Escriu-nos

«Reptes de l'esquerra anticapitalista a Europa avui» (30-10-08)

estelnegre | 26 Octubre, 2008 05:27

«Reptes de l'esquerra anticapitalista a Europa avui» (30-10-08)
Reptes de l'esquerra anticapitalista a Europa avui
Escriu-nos

Entrevista amb David Fernández, secretari general de la CNT de Palma ("CNT", 349)

estelnegre | 25 Octubre, 2008 10:10

Entrevista amb David Fernández, secretari general de la CNT de Palma (CNT, 349)
Entrevista David Fernández
Escriu-nos

Els usuaris del tren i el Consorci de Transport de Mallorca (CTM)

estelnegre | 24 Octubre, 2008 06:59

Els usuaris del tren i el Consorci de Transport de Mallorca (CTM)

Estació Intermodal

La gent que habitualment viatgem amb tren, sabem que moltes persones s’han queixat dels problemes generats pel mal funcionament del les Targetes Intermodals i pel complicat sistema de tarifes que ha imposat el CTM. Fa quasi dos anys que el CTM va imposar les noves targetes, però les màquines expenedores i les validadores, encara no permeten carregar o validar les targetes a pensionistes, joves menors de 26 anys i membres de famílies nombroses, col·lectius que tenen dret a un descompte del 50% en el preu del bitllet. El nou sistema ha resultat extremadament car per a l’administració i molt complicat i poc pràctic per a la majoria dels usuaris. Són moltes les persones que no poden carregar la «Súper Targeta Intermodal» i els dies que el tren arriba tard a Palma, (en hora punta, a vegades s’han superat els 20 minuts de retràs) aquestes persones no poden sortir de l’estació, perquè ningú els ha despatxat el bitllet corresponent i el CTM, que no en sap res de trens, té tancades les sortides. Amb aquesta situació, els pensionistes, els joves i membres de famílies nombroses que no poden carregar la targeta, han de fer una incòmoda espera, amb molta de paciència i molts de nervis per a poder adquirir un bitllet senzill que els permeti poder sortir de l’estació. Es donen casos de persones d’aquests col·lectius, que utilitzen el tren diàriament, que han hagut de renunciar al descompte que els hi pertoca i han carregat la targeta pagant el preu establert amb caràcter general, per tal d’evitar les molèsties d’haver de fer coes cada dia per adquirir el bitllet. Ens consta que fins i tot Serveis Ferroviaris de Mallorca ha demanat al CTM que realitzi les modificacions tècniques necessàries per a què els col·lectius esmentats puguin carregar la targeta de transport amb els preus reduïts als quals tenen dret, fet que facilitaria molt la feina a la mateixa empresa (ja no es produirien les coes diàries per adquirir bitllets a l’estació de Palma) i evitaria moltes molèsties a aquests usuaris. Però això al CTM, ni l’importa ni l’interessa, perquè la seva funció és la recaptació i el cobrament de les tarifes, el control i el seguiment de tots els potencials defraudadors que utilitzem el tren. Els usuaris del tren com és natural tenim obligacions i aquestes estan correctament escrites i exposades dins els vagons dels trens. És de suposar però, que encara que no estiguin per escrit i exposats en els vagons dels trens, també ens corresponen uns drets, de qualitat, de puntualitat, de comoditat i eficiència del servei, que no els podem gaudir. En conseqüència hem d’entendre que la satisfacció dels passatgers, al CTM ni l’hi va, ni l’hi ve, ni l’importa i així a poc a poc, aconsegueixen suprimir la consciència de Servei Públic de Serveis Ferroviaris de Mallorca.

Associació d'Usuaris i d'Usuàries del Tren
Escriu-nos

«Ácratas. Anarquistas expropiadores en el Río de la Plata». Segona pel·lícula d'«Amb A d'anarquia» Cicle de cinema llibertari (23-10-08)

estelnegre | 23 Octubre, 2008 06:36

«Ácratas. Anarquistas expropiadores en el Río de la Plata». Segona pel·lícula d'«Amb A d'anarquia» Cicle de cinema llibertari (23-10-08)

Avui dijous 23 d'octubre continua el cicle de cinema que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

Ácratas

---

Ácratas.

Anarquistas expropiadores en el Río de la Plata (2000)

de Virgínia Martínez

---

Partint de fotografia, pel·lícules d'època, materials d'arxiu i testimonis de supervivents, familiars i historiadors, el documental reconstrueix amb precisió i exquisida sensibilitat l'esdevenir dels «anarquistes expropiadors» al Río de la Plata i concretament al Montevideo del primer terç del segle XX.

---

Us esperem al local de la CNT a les 20 hores!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

La fiscal demana pena de mort de bell nou per a Mumia Abu-Jamal

estelnegre | 22 Octubre, 2008 07:17

La fiscal demana pena de mort de bell nou per a Mumia Abu-Jamal

Mumia Abu-Jamal

Se celebrarà un judici per determinar si la sentència final és pena de mort o cadena perpètua

La fiscal de Filadèlfia Lynne Abraham, coneguda com «La Regna de la Mort», ha notificat a la Cort Suprema de Nació dels Estats Units que demanarà la pena de mort per a Mumia Abu-Jamal de bell nou. Encara que Mumia mai no ha sortir del corredor de la mort, la seva sentència oficial des del 2001 ha estat la de cadena perpètua, quan el jutge Yohn revocà la pena de mort. Aquest jutge també notificà que la fiscalia haurà de celebrar un judici davant un jurat per reimposar-la, però aquest judici només se celebrarà per determinar si la sentència és pena de mort o cadena perpètua. En aquesta mena de judici la llibertat no és cap opció. El dictamen de Yohn fou avalat el març passat pel Tribunal d'Apel·lacions del III Circuit. La fiscalia ha de presentar la seva petició el 19 de novembre.

El març passat el mateix tribunal també rebutjà l'apel·lació de Mumia Abu-Jamal per a altra casta de judici per demostrar la seva innocència i guanyar la llibertat. Mumia està apel·lant aquest dictamen davant la Cort Suprema de la Nació i el seu advocat ha de presentar la seva petició el 19 de desembre.

Escriu-nos

1 2 3 4  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS