Administrar

«La fuga de Segovia». Segona pel·lícula de «Llibertat!»: Cicle de cinema anticarcerari (19-06-08)

estelnegre | 18 Juny, 2008 04:35

«La fuga de Segovia». Segona pel·lícula de «Llibertat!»: Cicle de cinema anticarcerari (19-06-08)

Dijous 19 de juny continua el cicle de cinema anticarcerari que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

La fuga de Segovia

La fuga de Segovia (1981)

d'Imanol Uribe

El 5 d'abril de 1976, 29 presos, la majoria militants d'ETA i alguns pertanyents al grup anarquista Moviment Ibèric d'Alliberament (MIL), després de sis mesos de treball per excavar un túnel a la presó de Segòvia, van aconseguir evadir-se del penal, i encara que tot estava minuciosament estudiat i planificat, no es van poder evitar enfrontaments amb la Guàrdia Civil, en el seu intent de fugir cap a la frontera francesa, després dels quals no tots van córrer la mateixa sort. Sense grans ostentacions tècniques, la pel·lícula està ben feta, ben interpretada i ben ambientada. Narra com era la vida carcerària, com se les enginyaven per cavar el túnel, la relació amb els funcionaris... Encara que evidentment es noti el pas dels anys, és una pel·lícula interessant sobre evasions carceràries, i més encara, havent estat una història real ocorreguda dins de l'Estat espanyol.

Us hi esperem!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS