Administrar

Manifest de la «Plataforma Salvem es Capdellà» contra el projecte de camp de golf a Son Claret

estelnegre | 15 Juny, 2008 16:40

Manifest de la «Plataforma Salvem es Capdellà» contra el projecte de camp de golf a Son Claret

Salvem es Capdellà

Davant l'anunci, per part del promotor immobiliari Matthias Kühn, de promoure un camp de golf a la finca de Son Claret, en es Capdellà, un grup de ciutadans sensibilitzats amb el valuós patrimoni natural d'aquest nucli del municipi de Calvià volem manifestar els següents punts:

1) És reconegut per tothom que Calvià és un municipi degradat en bona part del seu litoral, per la qual cosa sembla lògic, coherent i assenyat que preservem la riquesa natural de l'interior, precisament perquè només amb la conservació del paisatge tindrem garanties per al turisme del futur, que cada vegada més demandarà naturalesa i autenticitat.

2) El nucli de es Capdellà té fins a 5 camps de golf a una distància relativament curta, per la qual cosa sembla innecessari sacrificar un dels darrers tresors naturals del municipi de Calvià i l'entorn especialment encisador des Capdellà per fer un camp de golf, que no deixa de ser un paisatge despersonalitzat i estandaritzat. Un camp de golf és igual a  qualsevol altre. L'actual paisatge rústic de Son Claret és únic i irrepetible. Son Claret atreu pel seu paisatge magnífic i diferenciador. Un camp de golf no és diferenciador de res.

3) No és gens fiable el fet de què el promotor del camp de golf de Son Claret digui que el seu projecte no incorpora oferta residencial. Parcel·les veïnes de Son Claret són urbanes i estan en mans de Matthias Kühn. L'edificació d'aquests terrenys suposaria una oferta residencial camuflada i vinculada al camp de golf. Consideram que és en aquestes parcel·les veïnes edificables on hi ha l'autèntic interès per fer un camp de golf a Son Claret.

4) Matthias Kühn ofereix diversos equipaments a canvi de què li deixin construir el camp de golf. Consideram que la tranquil·litat, el caràcter i el paisatge des Capdellà no són negociables ni han de ser objecte d'intercanvis. L'interès general sempre ha d'estar per damunt dels interessos privats, que no miren pel bé de tots, sinó pels béns i els guanys particulars. A més, Matthias Kühn hauria de demostrar una mica més de respecte pels ciutadans i no actuar d'una manera amb la qual sembla que vol comprar voluntats.

5) Algunes manifestacions recents de Matthias Kühn donen a entendre a les clares que no està gens orgullós pel privilegi de ser propietari d'un lloc com Son Claret i que aquesta gran possessió només l'interessa com escenari per fer negoci. Aquesta actitud pot arribar fins i tot a ser ofensiva per als ciutadans des Capdellà, que consideren Son Claret un autèntic emblema del poble i un indubtable referent per a la memòria dels capdellaners.

6) La construcció d'un camp de golf a Son Claret suposaria una destrossa tan grossa a un paisatge rural únic que, amb tota seguretat, gairebé tothom ho lamentaria quan ja seria massa tard. No pot ser que el negoci d'uns pocs hagi de provocar la pèrdua del patrimoni natural i sentimental dels capdellaners.

7) És d'esperar que les Administracions, tant l'Ajuntament de Calvià com el Consell de Mallorca, sàpiguen estar en el seu paper, respectin la legalitat i impedeixin la realització d'un projecte que suposaria una autèntica vergonya per als capdellaners i per a tots els mallorquins. 

8) Volem recordar que una contundent majoria dels capdellaners ja es manifestà fa uns anys, mitjançant signatures, contra el projecte de camp de golf de Son Claret i que aquesta voluntat, clarament expressada i manifestada, s'ha de respectar. Denunciam que hi ha intents de voler repetir «consultes» fins que, algun dia, el projecte del camp de golf rebi un suport mínimament consistent. Aquestes pràctiques són clarament antidemocràtiques. No pot ser que la voluntat dels ciutadans sigui repetidament qüestionada fins que es dirigeixi cap a  una determinada opció. A més, el batle de Calvià, Carlos Delgado, es va comprometre en el seu programa electoral a que no hi hauria cap camp de golf en es Capdellà. Esperam del batle que sigui capaç de mantenir els seus compromisos electorals i de defensar el patrimoni natural des Capdellà.

9) A més a més, la zona de Son Claret presenta una biodiversitat prou important com per conservar-la tal i com està. Si es construeix el camp de golf es reduirà al mínim el nombre de d'espècies presents. Entre elles per exemple s'hi troba la tortuga mora (Testudo graeca) catalogada com a Vulnerable i que habita sols als municipis de Calvià, Andratx, Puigpunyet i Palma, essent el municipi de Calvià el municipi que conté més del 80 % de la població Balear....

10) I finalment el mes important, que es la que els components d'aquesta plataforma «Salvem es Capdellà» estem molt satisfets de viure a es Capdellà a on es possible  sentir-se com a un poble amb identitat tradicional «dels pocs que queden a Mallorca» i volem guardar la identitat de poble de la «Serra de Tramuntana» i amb això defendre un enclavament turístic natural. Per el que, si el projecte del camp de golf a Son Claret comença a donar passes, els impulsors d'aquest manifest posarem en marxa tot tipus d'iniciatives i mobilitzacions en defensa del patrimoni natural del poble, i implicarem ciutadans i entitats de tot Mallorca en el nostre objectiu.

Que no ens enganin!

Defensem son Claret

Envia el teu suport a: salvemescapdella@gmail.com  

Plataforma Salvem es Capdellà

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS