Administrar

El Franki ha sortit en llibertat (en règim de 3r grau)

estelnegre | 11 Juny, 2008 08:26

El Franki ha sortit en llibertat (en règim de 3r grau)

Franki llibertat!

El Franki, Francesc Argemí, va sortir en llibertat ahir matí de la presó Can Brians 2, després que li hagin concedit el tercer grau en règim obert. Es tracta d'una llibertat parcial i vigilada, ja que haurà de dormir algunes nits a la presó que se li assigni (com ara a la presó Model de Barcelona). Podria passar les nits a un pis tutelat. La seva advocadessa Montserrat Salvador, ha explicat que el Franki dormirà a la presó però durant el dia podrà reemprendre els seus estudis i la feina. El Franki ha agraït les mobilitzacions per la seva llibertat.

A hores d'ara es troba en llibertat, però encara ha de formalitzar tràmits sobre la seva situació de captivitat. El Franki ha agraït públicament la lluita de totes les persones i col·lectius que han fet possible aquest alliberament.

El Franki va ser detingut i empresonat fa un mes i mig, quan el Tribunal Suprem espanyol va denegar el recurs presentat el 2005. L'empresonament obeïa a una condemna per uns fets de l'any 2002, quan en una cercavila algú va intentar despenjar una bandera espanyola  i una de la Unió Europea de la casa de la vila de Terrassa.

Les mobilitzacions per la seva llibertat, esdevingudes un clam contra la repressió i contra els símbols del poder (contra la bandera espanyola, l'element sagrat que va motivar la seva condemna a mans d'un exfiscal militar) han superat totes les expectatives i s'han convertit en les més nombroses i eficaces dels darrers anys. Les accions mediàtiques continuades han posat a la palestra la greu injustícia i les motivacions polítiques espanyolistes d'aquest empresonament. Un fet que ni la premsa del règim ha pogut ocultar com voldria.

Escriu-nos 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS