Administrar

Bicicletada Massa Crítica a Palma (03-07-07)

estelnegre | 30 Juny, 2008 09:29

Bicicletada Massa Crítica a Palma (03-07-08)

Aquest dijous 3 de juliol,

a les 19.30 hores a la plaça d'Espanya

Massa Crítica

Si ets dels que utilitzarien la bicicleta si hagués carril-bici per anar a la feina o passejar per Palma, però no ho fas per por al trànsit.

Si vols humanitzar els barris, lliures d'embussos, fums i renou, però al teu barri no hi ha carrers per als vianants, zones verdes, ni carril-bici.

Si vols que els teus fills puguin jugar al carrer sense perill de cotxes i vols carrils-bici perquè vagin tot sols a l'escola.

T'agradaria la teva ciutat amb carrers enjardinats i parcs per on passejar sense les molèsties del trànsit?

Anima't i reclama amb nosaltres, vine a fer una volta amb bicicleta per Palma. Junts ens farem notar.

El primer dijous de cada mes, a la plaça d'Espanya, a les 19.30 hores.

Perquè volem barris democràtics on el trànsit no reprimeixi la convivència dels ciutadans, ja siguin nins, adolescents, adults, ancians o minusvàlids, no volem que la nostra ciutat sigui un pou negre de cotxes.

Vinga, que són pocs i covards!

Recorregut:

- Començament: Plaça d'Espanya, Avda. Alexandre Rosselló, Porta de Sant Antoni.

- Canvi de sentit: Plaça d'Espanya, Avda. Comte Sallent, Blanquerna, Bartomeu Pou, Ausias March, General Riera, Batle Massanet, Plaça París, Colliure, Sant Vicenç de Paul, General Riera, Avda. Comte Sallent, Via Alemanya.

Massa Crítica

971 207 441

Massa Crítica

Ateneu Llibertari Estel Negre

«65 hores?», per Pep Juárez

estelnegre | 29 Juny, 2008 09:07

«65 hores?», per Pep Juárez

65 hores?

Fa un temps podria semblar una broma de mal gust, però a ara no ho és. La directiva que fa uns dies han aprovat els ministres “de treball” de la Unió Europea, possibilitant la jornada laboral de 65 hores setmanals, forma part d’una ofensiva, en tota línia, contra els drets de la gent treballadora. Ha estat precedida, en poc temps, per altres dues “directives”: la Bolkestein (privatització, deslocalització i desmantellament dels serveis públics), i l’anomenada “directiva de la vergonya”, de repressió racista cap als treballadors immigrants, en l’espai continental. Però les agressions no s’aturen aquí: els que han parit aquestes directives són els mateixos que també fan o volen fer negoci de la supressió d’altres drets, com la cobertura sanitària, el salari mínim, l’educació gratuïta i universal, o les sistemes públics de pensions.

Aquestes tres “directives” (amb el vistiplau de la majoria de governs i l’abstenció d’uns altres, com l’espanyol), donen una idea bastant exacta del model d’Europa, antisocial i inhumà, que es vol impulsar des de les élites econòmiques i des dels seus servidors polítics. Les treuen en mig d’una situació de forta crisi econòmica mundial, i d’afebliment de la classe treballadora, amb l’augment de l’atur, la precarietat, l’empobriment generalitzat i la por, com instrument de xantatge. Un status, l’actual, que mina la capacitat de resistència dels treballadors, de la seva consciència de classe i de la seva capacitat d’organització. Tot aquell potencial que va permetre, en el passat i durant dècades d’esforços i lluites, aconseguir un conjunt de drets individuals i col·lectius, ara seriosament amenaçats. Així dons, el moment escollit per a impulsar aquestes “directives” no és cap casualitat.

La directiva de les 65 hores va més enllà de la perversa pretensió de fer-nos treballar més hores que un rellotge. Sobretot va dirigida a la línia de flotació de la lluita col·lectiva, que ha permès conquestes socials i drets igualitaris. Ja els britànics (del Partit “Laborista”, per cert) han introduït la possibilitat legal del que anomenen “opting out”, o pactes individuals, segregats dels col·lectius i més enllà de les 48 hores setmanals, jornada laboral màxima europea en la actualitat. Si aquesta directiva s’arribés a imposar, no és difícil imaginar la ràpida desaparició dels drets laborals, tant col·lectius com individuals. Es pot preveure una derrota històrica, que provocaria un retrocés als escenaris de fa més de cent anys.

Allà per finals de maig de 1886, sectors dinàmics de treballadors ja van aconseguir la jornada laboral de 8 hores al dia, conquesta que es va anar estenent i consolidant des de les primeres dècades del segle passat. Més recentment, i també com a fórmula de lluitar contra l’atur, el moviment obrer ha anat assolint l’objectiu de les 35 hores setmanals (“treballar menys, per a treballar tots”). La lògica social camina, dons, cap a la reducció de jornada laboral, en la perspectiva d’ampliar el dret a la vida personal i a l’oci. Però la lògica dels buròcrates europeus va en sentit contrari: mentre es tanca i s’expulsa, violant la Declaració Universal dels Drets Humans, a treballadors i treballadores immigrants, del territori i de la xarxa productiva europea (“directiva de la Vergonya”), s’explota amb jornades interminables a altres treballadors (directiva de les 65 hores), molts dels quals seran víctimes de la deslocalització de serveis (directiva Bolkestein).

La victòria del NO en el referèndum d’Irlanda sobre el Tractat de Lisboa (versió abreujada del difunt “Tractat Constitucional Europeu”), té una interpretació inequívocament de rebuig a la construcció antisocial d’Europa, com ja va succeir amb anterioritat en els referèndums de França i Holanda, i com passaria a la majoria de països europeus, si s’atrevissin a convocar consultes a la ciutadania sobre el nou Tractat. Cada vegada és més ample l’abisme que separa l’Europa de les élites, de l’Europa treballadora i ciutadana. Contra aquesta bateria de “directives”, cal unir forces, per a la consecució d’un repartiment just del treball i de la riquesa, en un espai europeu, i mundial, de llibertat i drets socials. La rebel·lió de la majoria esdevé imprescindible. Posem fil a l’agulla.

Pep Juárez,

secretari d’Acció Sindical de CGT-BALEARS

Escriu-nos

Camps de voluntariat ambiental del GOB (Estiu 2008)

estelnegre | 28 Juny, 2008 06:44

Camps de voluntariat ambiental del GOB (Estiu 2008)
La Trapa
Sa Dragonera

Ja és obert el termini d'inscripció per a les activitats de voluntariat ambiental d'aquest estiu:

- Del 7 al 13 de juliol tindrà lloc el CAMP DE VOLUNTARIAT AMBIENTAL A LA RESERVA BIOLÒGICA DE LA TRAPA, per a joves majors de 16 anys, organitzat per l'Associació Amics de La Trapa.

Us podeu inscriure telefonant al 971498268 o bé enviant un correu electrònic a: amicsdelatrapa@gmail.com

Per a més informació: amicsdelatrapa.wordpress.com

- Del 8 a l'11 de setembre tindra lloc les JORNADES DE VOLUNTARIAT AMBIENTAL A SA DRAGONERA, per a joves majors de 16 anys, organitzada pel GOB.

Us podeu inscriure telefonant al 971498268 o bé enviant un correu electrònic a: educam5@gobmallorca.com

Per a més informació: www.gobmallorca.com/trapa/camps07.html

Escriu-nos

VII Fira d’Intercanvi (28-06-08)

estelnegre | 27 Juny, 2008 08:54

VII Fira d’Intercanvi (28-06-08)

VII Fira d'Intercanvi

I ja en van set... des de que la XIP va posar en marxa la iniciativa de les fires d’intercanvi ara fa casi bé dos anys, hem intentat seguir-les arreu on s’han realitzat. L’any passat, integrada dins les festes de la barriada del Puig de Sant Pere (a Ciutat), des d’Agrohoritzontal varem organitzar la primera fira a Ciutat, i aquest any preparem la segona que es realitzarà a Ciutat... evidentment i esteu totes més que convidades!

Ja us en recordeu de com anava tot? És molt senzill, només un parell de passes a seguir:

Agafem una bossa resistent (o una motxilla, o una senalla, o un carretó, el cistell de la bicicleta...).

Hi introduïm aquelles coses que vulguem intercanviar (coses útils per altres que ja no aprofitem).

També podem pensar en intercanvis no materials... en aquest cas, els podem apuntar en un paper... per no oblidar-nos-en.

Ens acostem a la plaça dels Pins (Plaça de la Porta de Santa Catalina), cap allà a les 10 del matí.

Col·loquem les nostres coses sobre una de les taules que hi haurà.

Comencem a cercar el que ens interessi per a intercanviar... que surti la vena comerciant que duim a dins!

L’any passat ens ho vam passar molt bé, mireu sinó algunes fotografies que varem prendre. Esperem que aquest any es repeteixi la jornada.

Per cert! Que aquest any també hi ha tallers d’intercanvi: reparació bàsica de bicicletes, mandales, fanalets de vidre, teatre de carrer...

Anima’t a passar per la plaça!

 Escriu-nos

«Trelew, la fuga que fue masacre». Última pel·lícula de «Llibertat!»: Cicle de cinema anticarcerari (26-06-08)

estelnegre | 26 Juny, 2008 04:36

«Trelew, la fuga que fue masacre». Última pel·lícula de «Llibertat!»: Cicle de cinema anticarcerari (26-06-08)

Dijous 26 de juny acaba el cicle de cinema anticarcerari que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

Trelew

Trelew, la fuga que fue masacre (2004)

de Mariana Arruti

El 1972, durant la dictadura militar del General Lanusse, les presons d'Argentina eren repletes de presos polítics. Membres d'organitzacions armades revolucionàries confinats al penal de màxima seguretat de Rawson a 1.500 km de Buenos Aires, al mig de la Patagònia argentina, planegen una fuga en massa de presos polítics. L'objectiu era colpejar i debilitar la dictadura militar i accelerar el procés de convocar eleccions. Encara que sis presos aconsegueixen escapar i prendre un avió que desvien al Xile socialista, uns altres 19 són atrapats i afusellats una setmana després a les portes de les seves cel·les en una base militar de la Marina. Trelew és un punt d'inflexió, una amenaça, un presagi del que després serà la repressió brutal de l'Estat durant la dictadura militar al país entre 1976 i 1983.

Us hi esperem!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

Nota de l'Associació d’Usuaris del Tren sobre la vaga dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM)

estelnegre | 25 Juny, 2008 06:03

Nota de l'Associació d’Usuaris del Tren sobre la vaga dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM)

Estació Intermodal

Els Usuaris del Tren, disgustats per les molèsties ocasionades per la vaga de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), contemplem i patim una situació injusta que en el nostre entendre no s’hauria d’haver produït.

Seguretat, puntualitat, suficiència, comoditat i bona gestió, son qüestions que sempre s’han reivindicat per part dels usuaris i usuàries del tren i mai s’han resolt satisfactòriament a SFM.

En diferents ocasions l’Associació d’Usuaris del Tren ens hem manifestat públicament expressant les nostres demandes i gaire be sempre hem trobat incomprensió i desinterès davant les nostres demandes.

Com a persones usuàries del tren i afectades pel conflicte, ens sentim víctimes utilitzades en mig d’un enfrontament que no acabem d’entendre.

No participem ni assistim en cap àmbit de negociació, no disposem de dades suficients, no hi ha prou visibilitat ni transparència sobre el conflicte i no ens podem creure que totes les incomoditats que patim i hem patit des de que començaren les obres de soterrament del tren, estiguin motivades per la preocupació que genera el nostre benestar i la nostra seguretat.

L’Associació d’Usuaris del Tren no volem que el conflicte es resolgui a partir de posicions de força, volem que es resolgui amb arguments, amb diàleg i amb totes les cartes destapades.  

Parlem d’un servei públic, d’una administració pública, d’uns treballadors públics i d’uns pressupostos públics i no ens agrada que les negociacions entre les parts es portin amb tant de secret.

Pot ser tot sigui una qüestió de formes i l’enteniment desitjable sigui aviat possible entre l’administració i els treballadors i treballadores de SFM, per això l’Associació d’Usuaris del Tren, demanem a les dues parts més consciència de servidors públics, més informació, més transparència i molt més sentit de la responsabilitat.

Guillem Ramis i Canyelles,

portaveu de l’Associació d’Usuaris del Tren

626 374 551

Escriu-nos

La CNT de Palma estrena nova web

estelnegre | 24 Juny, 2008 14:32

La CNT de Palma estrena nova web

palma.cnt.es

El Sindicat d'Oficis Diversos de Palma de la Confederació Nacional del Treball (CNT) estrena nova pàgina web:

palma.cnt.es

Llarga vida...

Escriu-nos

Manifestació «Salvem IB3» (24-06-08)

estelnegre | 23 Juny, 2008 04:30

Manifestació «Salvem IB3» (24-06-08)

Salvem IB3

Per una ràdio i televisió pública de qualitat

Els comitès d'empresa de les subcontractades d'IB3, Salom i SBT, juntament amb la secció sindical de CGT de Salom, convoquen tots els ciutadans/es a una manifestació el proper dimarts 24 de juny a les 17:30 hores (Porta de Sant Antoni, per anar fins al Consulat de Mar) per exigir al Govern  balear que:

Deixi de malgastar doblers i faci un ús racional dels recursos públics. ¿Per què llogar cada setmana estudis externs quan els d'IB3 estan infrautilizats? ¿Per què llogar cada setmana unitats mòbils quan es poden comprar i amortitzar en període de temps limitat?

Detingui la privatització d'IB3 que deixa totes les àrees de producció en mans de poques empreses, un fet que perjudica als treballadors i a les productores illenques de menor tamany.

Augmenti la transparència en la gestió i elimini les clàusules de confidencialitat dels contractes que IB3 firma amb els seus proveïdors de mà d'obra i productores (Quant factura el Grup Serra pels seus programes? ¿Quin és el pressupost anual de Salom?).

Detingui la subcontractació que només genera deute (ja ascendeix als 210 milions d'euros) i precarietat laboral (la divisió entre treballadors de primera --contractats per IB3-- i treballadors de segona --contractats per altres empreses com Salom i SBT-- als quals se'ls neguen les condicions laborals dels primers).

Compleixi les promeses electorals. El president balear, el socialista Francesc Antich, així com altres polítics del P$IB-P$OE i del Bloc van anunciar un canvi de model d'IB3 si guanyaven les eleccions. Externalitzar no és compatible amb el socialisme, sinó tot el contrari. Hem esperat un any. ¿Quant de temps més necessiten?

Entenem que aquesta és una qüestió que interessa al conjunt de la ciutadania. Estan jugant amb els nostres doblers. Som nosaltres, els ciutadans, el qui paguem el deute d'IB3. Això malgrat que quasi no la veiem ni l'escoltem perquè no ens agrada o perquè la considerem de poca qualitat --té de mitjana un 4% de share.

Els joves i no tan joves de les Balears reclamem un futur laboral en condicions. Tanmateix, això no serà possible si continua el model de gestió que impera a IB3. Observem com l'externalització no només ens aboca a la precarietat sinó que augmenta la despesa pública de forma desproporcionada.

Però hi ha altres maneres de gestionar una televisió i ràdio públiques i tots ho sabem....

No  a la privatització  d' IB3

Per uns serveis públics de qualitat

Mobilitza't

Escriu-nos

Presentació de «Dragonera pes dragons! Història de la lluita ecologista per salvar Sa Dragonera (1974-1995)», de Pere Josep García Munar (25-06-08)

estelnegre | 22 Juny, 2008 05:04

Presentació de Dragonera pes dragons! Història de la lluita ecologista per salvar Sa Dragonera (1974-1995), de Pere Josep García Munar (25-06-08)

Victòria!

El proper dimecres 25 de juny, a les 21 hores, al Centre Porta Gran (plaça Josep Ma. Quadrado, 2) de Palma tindrà lloc la presentació de la plagueta Dragonera pes dragons! Història de la lluita ecologista per salvar Sa Dragonera (1974-1995), de Pere Josep García Munar, editada per Edicions del Moixet Demagog. La presentació anirà a càrrec d'Ivan Murray, geògraf, i de l'autor mateix.

Us hi esperem!

Escriu-nos

Avui festa al Puig de Sant Pere (Malatesta i Doctor Magneto)

estelnegre | 21 Juny, 2008 05:02

Avui festa al Puig de Sant Pere (Malatesta i Doctor Magneto)
Malatesta
Festa
Escriu-nos
1 2 3  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS