Administrar

Actes «Primer de Maig 2008» organitzats per la CNT

estelnegre | 30 Abril, 2008 07:34

Actes «Primer de Maig 2008» organitzats per la CNT

1 Maig 08

---

Dijous 1 de maig a les 11.00 hores

---

Manifestació des de la plaça d'Espanya fins a la plaça Bisbe Berenguer de Palou (Plaça dels Patins) de Palma.

---

Després hi haurà míting, paellada, torneig de futbol i, a partir de les 16.00 hores, festa popular amb les actuacions de:

---

Sara Reus (cantautora)

Francesc Gomila (cantautor)

Juan Recio (conta contes)

La Alegre Rebeldía (batucada)

Dj Amoniako (punxadiscos)

---

Us hi esperem!

---

Ho organitza:
SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

«La cuadrilla», de Ken Loach [Jornades anarcosindicalistes 2008: 30-04-08]

estelnegre | 29 Abril, 2008 08:06

«La cuadrilla», de Ken Loach [Jornades anarcosindicalistes 2008: 30-04-08]

"La cuadrilla"

Projecció de la pel·lícula

La cuadrilla (2001)

de Ken Loach

Dimecres 30 d'abril a les 21.00 hores

Plaça de l'Artesania (Palma)

Nit de cinema a la fresca presentant aquesta pel·lícula. Un film de denúncia contra les privatitzacions del transport públic, la productivitat capitalista i la pèrdua de drets socials. Situacions que generen una alta precarietat en l'obrer, així com un notable augment de perillositat en el treball.

1 Maig 08

Més informació

Ho organitza:
SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

Xerrada-debat: Les relacions capital-treball a l'Estat espanyol: la «cultura de la precarietat» com a pauta cultural (29-04-08)

estelnegre | 28 Abril, 2008 09:19

Xerrada-debat: Les relacions capital-treball a l'Estat espanyol: la «cultura de la precarietat» com a pauta cultural (29-04-08)

1 Maig 08

Xerrada-debat: Les relacions capital-treball a l'Estat espanyol: la «cultura de la precarietat» com a pauta cultural

A càrrec de Sergio Gálvez Biesca, historiador de la Universidad Complutense de Madrid.

Dimarts 29 d'abril a les 20.00 hores al local de la CNT (Palma)

Sergio Gálvez Biesca (Madrid, 1980) és llicenciat en Història per la Universidad Complutense de Madrid, actualment és Personal Investigador de Formació en el Departament d'Història Contemporània a l'esmentada universitat. Així mateix és Doctorat i Diplomat d'Estudis Avançats en el Departament d'Història Contemporània de la Universidad Complutense de Madrid. Altres titulacions que té són: Diploma en Relacions Laborals davant de les Noves Formes d'Organització de l'Empresa (Universidad Complutense de Madrid, 2004/2005), i Postgrau en Joventut i Societat (UNED, 2005/2006). A més col·labora en l'actualitat, entre altres institucions, amb la Càtedra Complutense "Memòria Històrica del Segle XX". És autor individual o conjunt de prop de mig centenar de publicacions sobre diversos temes de la història contemporània d'Espanya, destacant:

- «La memoria como conflicto. Memoria e Historia de la Guerra Civil y el Franquismo.» Dossier monográfico en Revista Entelequia. Revista Interdisciplinar, nº 7, (2008)

- Delincuentes políticos. Obreros, militantes antifranquistas y dirigentes sindicales en el Madrid del último franquismo (1971-1977). Madrid, FIM 2008.

- «Cultura de la precariedad, generaciones y conflicto social». Dossier monográfico en Sociedad y Utopía. Revista de Ciencias Sociales, nº 29, (2007).

- Presas de Franco. Madrid, FIM, 2007.

- «Generaciones y memoria de la represión franquista: un balance de los movimientos por la memoria». Dossier monográfico en Revista de Historia Contemporánea Hispania Nova, nº 6/7, (2006/2007).

- «La "cultura de la precareidad" o los "cursos y costumbres" de las empresas. Un balance histórico del impacto generacional de la reforma del Estatuto de los Trabajadores de 1984». (Sociedad y utopía: Revista de ciencias sociales, 25, 2005).

A més forma part actualment del comissariat de l'exposició sobre dones empresonades durant la dictadura franquista «PRESES DE FRANCO», exposició que roman oberta al públic a la Casa de Cultura del carrer Ramón Llull de Palma.

Més informació

Ho organitza:
SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

Fotos de la «Trobada sobre educació llibertària» d'ahir a l'Ateneu

estelnegre | 27 Abril, 2008 17:59

Fotos de la «Trobada sobre educació llibertària» d'ahir a l'Ateneu
«Trobada sobre educació llibertària» (26-04-08)
«Trobada sobre educació llibertària» (26-04-08)
«Trobada sobre educació llibertària» (26-04-08)
Escriu-nos

Avui «Trobada sobre educació llibertària» a l'Ateneu

estelnegre | 26 Abril, 2008 05:18

Avui «Trobada sobre educació llibertària» a l'Ateneu

Alumnes de Paideia

Avui dissabte 26 d'abril de 2008, a partir de les 16 hores, tindrà lloc a l'Ateneu Llibertari Estel Negre una trobada sobre educació llibertària. Uns companys de Barcelona ens explicaran les seves experiències i els seus projectes pedagògics en la línia de l'Escola Lliure Paideia.

Abans es farà un dinar a l'Ateneu (pa amb oli amb alternativa vegana: 6 euros) al qual cal apuntar-se prèviament (envieu un correu electrònic).

Us hi esperem!

Ateneu Llibertari Estel Negre

Escriu-nos

El negoci de la guerra [Avui a Sa Recreativa de Felanitx]

estelnegre | 25 Abril, 2008 08:52

El negoci de la guerra [Avui a Sa Recreativa de Felanitx]

El negoci de la guerra

Por qué luchamos

Divendres 25 d'abril

a les 21.30 hores a Sa Recreativa de Felanitx

Projecció de la pel·lícula

Por qué luchamos

Posterior debat amb la presència de Rodrigo del Pozo membre de l'ONG Bòsnia Viva

***

Por qué luchamos (Why we fight. EEUU, 2005). Direcció i guió: Eugene Jarecky. Fotografia: Etienne Sauret i May Ying Welsh. Muntatge: Nancy Kennedy. Musica: Robert Miller. So: Jeff Rowe. Amb la participació de: John MacCain, Ken Adelman, Joseph Cirincione, Gwynne Dyer, Gore Vidal, John S.D. Eisenhower, Susan Eisenhower, Richard Perle. Durada: 98 min.

1961. En el discurs de comiat després de vuit anys com a president dels Estats Units, qui va ser comandant en cap de les forces aliades durant la Segona Guerra Mundial, Dwight Eisenhower, va pronunciar unes paraules que és difícil imaginar sortint de la boca de qualsevol president nord-americà de les últimes dècades: "Hem de romandre vigilants contra l'augment injustificat, ja sigui desitjat o no desitjat, de la influència que exerceix el complex industrial militar". Amb aquesta declaració comença Por qué luchamos. El documental intenta respondre a preguntes com: ¿Per què des de la Segona Guerra Mundial cada president nord-americà ha portat a terme indefectiblement intervencions armades? ¿És la indústria armamentística la locomotora de la economia americana? ¿Si el negoci de la guerra és tan rendible, no és raonable pensar que la seva rendibilitat és una de les principals raons per a iniciar un conflicte? Por qué luchamos inclou detallades i extenses entrevistes amb personal militar, ex càrrecs de la CIA i declaracions de personalitats polítiques com el senador republicà John McCain o l'ideòleg neocon Richard Perle.

Ho organitza:

Cultura Obrera

39 escalons

Escriu-nos

Trobada sobre educació llibertària a l'Ateneu (26-04-08)

estelnegre | 24 Abril, 2008 07:24

Acampada Paideia 2007

Aquest dissabte 26 d'abril de 2008, a partir de les 16 hores, tindrà lloc a l'Ateneu Llibertari Estel Negre una trobada sobre educació llibertària. Uns companys de Barcelona ens explicaran les seves experiències i els seus projectes pedagògics en la línia de l'Escola Lliure Paideia.

Abans es farà un dinar (pa amb oli amb alternativa vegana: 6 euros) a l'Ateneu al qual cal apuntar-se prèviament (envieu un correu electrònic).

Us hi esperem!

Ateneu Llibertari Estel Negre

Escriu-nos

Pinzellades: L'okupació com a eina de lluita (avui)

estelnegre | 24 Abril, 2008 07:04

Pinzellades: L'okupació com a eina de lluita (avui)
Pinzellades
Escriu-nos

«Iraq. El valle de los lobos». Tercera pel•lícula d'«Odi a l'Imperi»: Cicle de cinema contra els Estats Units d'Amèrica (24-04-08)

estelnegre | 23 Abril, 2008 14:22

«Iraq. El valle de los lobos». Tercera pel•lícula d'«Odi a l'Imperi»: Cicle de cinema contra els Estats Units d'Amèrica (24-04-08)

Demà dijous 24 d'abril continua el cicle de cinema contra els Estats Units d'Amèrica que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

Iraq

Iraq. El valle de los lobos (2005)

de Serdar Akar

4 de Juliol de 2003. Forces Especials de l'Exèrcit dels Estats Units segresten per error 11 membres de les Forces Armades Turques. Després d'aquesta humiliació que acaba amb el suïcidi d'un d'ells, un agent del servei secret turc i amic de la víctima viatja a l'Iraq per investigar el cas en plena ocupació de les tropes nord-americanes. Allà descobrirà que la guerra deixa darrere de si nombroses injustícies i atrocitats provocades generalment pels vencedors.

Us hi esperem!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

Primer de Maig: per l'Anarquia, contra el Capitalisme

estelnegre | 22 Abril, 2008 08:11

Primer de Maig: per l'Anarquia, contra el Capitalisme

Bloc Llibertari

Salut companyes/s!

Us informem de la participació que tindrà el Bloc Llibertari el 1r de maig 2008.

Es participarà a la manifestació convocada a Plaça Universitat de Barcelona a les 17.30 hores, s’anirà com a Bloc Llibertari a la part de darrera i es demana que cadascú porti la moguda que li sembli oportuna per tal que quedin reflectides totes les lluites llibertàries que s’estan portant a terme (pancartes, cartells, banderes, octavetes i qualsevol cosa que es vulgui fer durant la manifestació), com també la participació dels i les participants en portar pancartes que porten els col·lectius organitzadors.

Recordar que la manifestació està legalitzada per alguns col·lectius (immigrants) que s’ho estimaven més així.

A continuació us fiquem el comunicat que s’ha tret des l’organització del mateix bloc.

***

Primer de Maig: per l'Anarquia, contra el Capitalisme

El 1r de Maig és una data històrica pels explotats. Els fets de Chicago del 1886, on a causa de les reivindicacions obreres foren executats quatre anarquistes a la forca, són el pretext per commemorar les lluites socials dissidents i revolucionàries. Als nostres dies, aquesta data ha estat recuperada pel sindicalisme estatal i col·laboracionista, convertint-lo en una festa folklòrica i buida de contingut, ridiculitzant el seu origen de conflicte constant i directe amb l’Estat, les seves institucions i els seus pregoners. Un sistema definit per una minoria política, superestructures econòmiques i mitjans de comunicació creadors de tendències d’opinió: aquesta és la base d’una democràcia que consent, entre d’altres barbaritats, que hi hagin víctimes del terrorisme empresarial i els seus “accidents” laborals; que el medi ambient i els animals siguin esclaus del nostre imparable “progrés”, producció i oci; que l'habitatge sigui o bé un luxe o bé una loteria; que milions de persones visquin en degradació constant de sí mateixes, abocades o a la lògica competitiva capitalista o a les presons... La lluita anarquista és rupturista per definició, no busca interlocutors en l’enemic, crea els seus propis mitjans: l’acció directa, l’autogestió, el suport mutu i la solidaritat. El compromís d’aquesta lluita és integral, es diversifica i amplia en totes aquelles àrees en les que la crítica és necessària. Tant l’alliberament animal, la lluita contra les presons i el monopoli de la violència per part de l’Estat i els seus còmplices, l’ecologisme, la precarietat laboral, l’autonomia real femenina i un llarg etcètera, formen el ventall antiautoritari, lluitant des de la base, horitzontalment, ni legitimant ni dialogant amb les institucions, sinó atacant-les creant els mitjans propis i organitzant l’alternativa.

No volem res d’aquest sistema, ni representar cap paper en l’espectre de la dissidència consentida; la nostra lluita és antiautoritària, llibertària i anticapitalista. Som l’amenaça constant, els que ens construïm sense demanar permís.

Contra la nostra explotació diària, els seus pregoners i els seus còmplices demòcrates! Lluita anarquista anticapitalista!

Barcelona, 1 de Maig de 2008

Manifestació 17.30 hores Plaça Universitat

No hi pots faltar!

Contra tota aquesta repressió, cap minut de silenci

Ni Déu ni amo ni Estat

Escriu-nos

1 2 3 4  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS