Administrar

El moviment okupa. Folklore o expressió política? [Avui a Sa Recreativa de Felanitx]

estelnegre | 28 Març, 2008 09:40

El moviment okupa. Folklore o expressió política? [Avui a Sa Recreativa de Felanitx]

El moviment okupa. Folklore o expressió política?

Divendres 28 de març

a les 21.30 hores a Sa Recreativa de Felanitx

Projecció del documental

Okupa

Posterior debat amb gent que participà de les diferents okupacions realitzades a Mallorca i Josep Manuel Gómez, Regidor d'Habitatge de l'Ajuntament de Palma

***

Okupa (Espanya, 2004). Direcció i guió: Octavi Royo i Ignasí P. Ferré. Càmeres: Toni Prat, Octavi Royo, Eva Retana, Manel Muntaner, Oriol Díez. Muntatge: Octavi Royo i Jorge A. Molina. Musica: Angoixa. Amb la participació de: Jaume Assens, Manel Muntaner, Sónia, Albert Martínez, Carme Trilla, Maite, Jordi Solé Aleu. Durada: 55 min.

El 28 d'octubre del 96 es va desallotjar el Cine Princesa en una espectacular i desmesurada operació policial, helicòpter inclòs, que va produir un fort impacte social. Era el primer desallotjament on s'aplicava el Nou Codi Penal que començava a penalitzar en democràcia. l'okupació. La protesta va derivar en importants incidents en la manifestació que es va fer en resposta. Set mesos abans, l'Assemblea d'Okupes de Barcelona havia decidit entrar a l'edifici abandonat amb l'objectiu d'erigir-lo en un símbol. No va ser escollit a l'atzar. Es va tenir en compte la cèntrica ubicació del local, que feia visible el moviment, i el fet que l'antic cine era un referent en la vida de molts barcelonins. Res no va ser igual després d'aquest ja mític desallotjament. El documental recull imatges gravades aquella nit de tardor al mateix lloc dels fets així com opinions més actuals d'advocats, polítics, veïns i membres del moviment okupa sobre aquest fenomen d'expressió política. Les motivacions de les persones, la majoria gent jove, que opten per ocupar edificis en desús són diverses. Per una banda hi ha les pràctiques, aconseguir habitatge i llocs on fer vida social, i per una altra, les polítiques, denunciar l'especulació immobiliària i l'escassetat d'habitatge, protegir espais en perill de desaparició i, en general, la demanda d'un canvi de model polític.

Ho organitza:

Cultura Obrera

39 escalons

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS