Administrar

Salvem Es Jonquet. Una ciutat pels ciutadans?

estelnegre | 17 Març, 2008 16:37

Salvem Es Jonquet. Una ciutat pels ciutadans?

Salvem Es Jonquet. Una ciutat pels ciutadans?

Voleu un Porto Pi al Jonquet? Voleu què la façana marítima de Santa Catalina sembli la del Passeig Marítim? Ara és possible

Dos macroprojectes amenacen la identitat i la fesomia històrica del raval del raval: Es Jonquet.

Els especuladors han girat els seus ulls cap a nosaltres i preparen el que serà la punta de llança de la darrera onada especulativa a Palma.

El projecte «Mar i Terra», que es farà al solar que hi ha entre el Mar i Terra i els molins i que farà la immobiliària Acciona, promou la construcció, en una superfície de 6.571 metres quadrats, de tres plantes d'aparcaments subterranis per a un total de 363 places de pàrquing, 149 per a residents i 214 per a ús públic. Per si no fos suficient, una zona de 2.100 metres quadrats estarà destinada a un complex comercial amb sortida al Passeig Marítim. El mateix projecte comprèn la construcció sobre el talús de tres blocs d'edificis de luxe que suposaran 113 nous habitatges més, de planta baixa més dos pisos, amb piscina comunitària, ubicats a primera línia.  El segon projecte es farà al solar on hi ha l’antic molí d’aigua i Els Rentadors,  amb l'execució d'un aparcament subterrani de dues plantes amb sortida, al Passeig Marítim. A sobre dels aparcaments hi ha projectats tres blocs d'edificis per a un total de 12 habitatges de planta baixa més dos pisos.

Supòs que no importa dir que això no tan sols romprà el paisatge sinó que canviarà l’ambient de la barriada. Fa unes setmanes l’Associació de Veïnats va fer una reunió informativa a la qual va convidar a l’Ajuntament perquè informàs sobre aquest projecte, l’aprovació del qual s’ha dut d’amagat i del qual fins fa poc només s’ha sabut rumors. Cap representant de l’Ajuntament es va presentar i la postura oficial del Consistori és que es tracta d’un projecte heretat de l’equip de govern anterior (PP) i que ells no poden fer res. No poden fer res? El que passa és que no hi ha voluntat política i una vegada més els representants de la ciutat es pleguen als especuladors.

Els veïnats han començat una recollida de signatures i volen demanar que Es Jonquet es declari BIC (Bé d’Interès Cultural) pel seu valor patrimonial.

Es Jonquet és de tots i hem d’impedir que s’ho quedin els especuladors!

 Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS