Administrar

«Del olvido a la memoria. Presas de Franco» i «...De toda la vida». Primeres pel·lícules de «Per nosaltres mateixes…»: Cicle de cinema feminista (13-03-08)

estelnegre | 13 Març, 2008 08:39

«Del olvido a la memoria. Presas de Franco» i «...De toda la vida». Primeres pel·lícules de «Per nosaltres mateixes…»: Cicle de cinema feminista (13-03-08)

Avui 13 de març comença el cicle de cinema feminista que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

Presas de Franco

Del olvido a la memoria. Presas de Franco (2006)

de Jorge Montes Salguero

"Algunes li van posar falques a les ungles; a la meva cunyada corrents als dits i als mugrons; algunes han estat violades"; "com que primer peguen i després pregunten, em van pegar". "Peque, ens han posat pena de mort. Jo li vaig dir: però, Virtudes, et commutaran!". Aquests són alguns dels testimonis de deu dones antifeixistes a les presons de Franco que Tomasa Cuevas, una excomunista que va passar més de sis anys de la seva joventut a la presó, va recollir en una vella enregistradora amagada a la seva bossa perquè no es perdessin en l'oblit. Testimonis de 10 dones que van sofrir aquell calvari, algunes durant més de 20 anys.

***

... De toda la vida

... De toda la vida (1986)

de Lisa Berger

... De tota la vida és un documental amb entrevistes a dones llibertàries, en el que es narra la seva participació en la guerra civil espanyola, la seva lluita en l'exili en la CNT, així com la seva lluita dia a dia com a anarquistes i com a dones. El documental compta amb els testimonis de Lola Iturbe, Hortensia Torres, Sara Guillén, Concha Pérez i Suceso Portales entre d'altres.

Us hi esperem!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

Daniel Higiénico a S'Escorxador (avui i demà)

estelnegre | 13 Març, 2008 08:13

Daniel Higiénico a S'Escorxador (avui i demà)
Daniel Higiénico
Escriu-nos
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS