Administrar

Projecció de pel·lícules del moviment okupa grec (07-03-08)

estelnegre | 04 Març, 2008 07:55

Projecció de pel·lícules del moviment okupa grec (07-03-08)

El pròxim dia 7 de març es projectaran al local de la CNT de Palma dues pel·lícules autogestionades realitzades per membres del moviment okupa grec

Convertim els desigs solitaris en assolellades accions col·lectives

Divendres 7 de març 2008 a les 20.00 hores

Projecció de les pel·lícules del moviment okupa grec

Moviment okupa grec

La historia de la torre, un cuento moderno de una época antigua

(2004, Okupa de Evangelismos, Iraklio-Creta)

Un grup de joves somniadors, decideixen allotjar-se en un edifici. Però els seus propietaris tenen altres plans. Molestos amb els actes il·legals d'aquests joves, intenten fer-los fora. Els mitjans que tenen són potents, però els joves corsaris estimen la vida i no es retiraran tan fàcilment. Al camí ocorreran moltes coses... "Fent aquesta pel·lícula, vam voler demostrar, abans que res, a nosaltres mateixos i als quals la veuran (deixant enrere qualsevol superstició o dubte que tinguin sobre el cinema aficionat), que és possible la realització d'una pel·lícula amb un cost mínim i sense ànim de lucre. Vam voler demostrar també que és possible l'existència de locals i processos que queden fora de la lògica del mercat de l’oci, i a nivell pràctic creiem que ho hem aconseguit. A nivell de qualitat també pensem el mateix, no perquè la pel·lícula sigui tècnicament perfecta o perquè compti amb una magnífica interpretació en el repartiment, tot això no té cap importància, sinó perquè mostra el missatge que vol transmetre i fa pensar l'espectador. Els únics responsables de la realització d'aquesta pel·lícula són els que, cada un a la seva manera, hi van participar. Tanmateix res no hagués estat possible sense l'existència de l'"Okupa De Evangelismos, Iraklio-Creta" (que va ser el que va inspirar la realització del guió) i de la gent que la recolza i lluita per la seva supervivència en un sistema que és negatiu i enemic cap a qualsevol iniciativa que va contra la seva lògica. A ells i a tots els locals que lluiten, aquesta dedicada aquesta pel·lícula." El film es pot distribuir i projectar lliurement sempre que no aconsegueixi ànim de lucre.

***

01:26:54

(2006, màquina i +art-, col·lectiu de grups de música i teatre, autogestionats i anticomercials)

Vasílis, un aficionat al cinema i amb una ment molt critica, intenta convèncer la seva gent que Leni Riefenstahl, la cineasta del Tercer Reich, era una artista sobreestimada i una bèstia sense talent, i no una dona pionera del setè art. Posa llavors al seu "microscopi" El triomf de la voluntat, la pel·lícula representativa de Riefenstahl, i intenta trobar les seves "fallades estètiques". A poc a poc, Vasílis està confonent l'època dels Nazis del ´36 amb la realitat de Tessalònica de 2006. Les coses canvien imprevisiblement a 1 hora, 26 minuts i 56 segons de començar la pel·lícula... Des del 26 d'Abril fins a l'1 de Maig de 2006, un grup de 20 persones dels Col·lectius de La Fabrica Okupada Ifanét, Centre Social Okupat a Tessalònica, Màquina i +Art-, - Col·lectiu de Grups de Musica i Teatre, Autogestionats i Anticomercials. vam posar en marxa la producció d'aquesta pelicula, basats en els valors de la creativitat autogestionada, anticomercial i sense mitjancers. Sense llicències i patrocinadors, amb els mínims mitjans tècnics, però amb la valuosa ajuda d'aproximadament 170 amics i companys, afegint així al nostre equipatge una pel·lícula a favor dels drets contra la "seguretat" de l'ordre total. "

Us hi esperem!

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS