Administrar

Concentració per la reobertura de l'Ateneu Llibertari Ses Coves d'Inca (16-02-08)

estelnegre | 14 Febrer, 2008 08:44

Concentració per la reobertura de l'Ateneu Llibertari Ses Coves d'Inca (16-02-08)

Volem s'Ateneu Llibertari Ses Coves obert!

Volem s'Ateneu Llibertari Ses Coves obert!

L'Ateneu Llibertari Ses Coves d'Inca, que obrí les seves portes el setembre de 2006, va ser desallotjat el dissabte passat

Durant el temps que l'Ateneu ha estat obert ha servit com punt de trobada per moltes persones d'Inca. Així com per fer-hi activitats socials i culturals com poden ser xerrades, debats, presentacions de llibres, cursets, tallers musicals i de ball, foguerons amb els veïns, organització d'excursions.... També hi havia previst realitzar cursos d'alfabetització castellana i catalana per les persones interessades, obrir una biblioteca i posar en marxa un projecte de cooperativa de consum de productes ecològics. L'Ateneu es presentava com alternativa a "l'oci del consum", com a eina per fomentar la cultura i les relacions socials, com a espai on experimentar l'autogestió i desenvolupar alternatives pels que creiem que l'actual sistema polític i econòmic és injust i insostenible...

L'Ateneu estava gestionat pel col·lectiu Poble Llibertari. Des e Poble Llibertari creiem que aquest edifici ha de ser destinat a usos populars, ja que consideram que és del poble. Sabent que no podem esperar res de bo de les institucions que, quasi sempre, es veuen fermades a interessos que no coincideixen amb els interessos generals, decidírem obrir les portes del que seria l'Ateneu pel nostre compte i posar-ho al servei de qui tengui projectes que dur endavant. L'edifici en qüestió està reclamat com a patrimoni sindical per la CNT, sindicat que anys enrera representà una part important del poble i al qual el franquisme prengué totes les seves propietats i la democràcia encara no les ha tornades. Per tant, insistim, l'edifici pertany al poble treballador.

Un dels motius que s'argumenten per desallotjar l'Ateneu és que l'edifici està declarat en runes. Nosaltres podem assegurar que l'edifici no cau ni hi ha perill de que caigui, per tant sabem que si ens han tret no és per evitar desgràcies. I consideram que el desallotjament no s'ha fet de manera massa correcta i dubtam de la seva legalitat per tant seguirem reclamant que es permeti que l'Ateneu Llibertari Ses Coves torni a estar obert. La primera acció que farem al respecte i a la que volem convidar a tothom a participar-hi serà una manifestació dissabte a les 17 hores i que partirà des del "campet des tren" davant l'estació de tren d'Inca.

L'Ateneu Llibertari Ses Coves segueix viu.

Dissabte a les 17 hores ens veiem al "campet des tren", davant l'estació de tren d'Inca, per reclamar que VOLEM L'ATENEU LLIBERTARI SES COVES OBERT

 Escriu-nos

«7 días de enero». Primera pel·lícula de «Diari d’una transició»: Cicle de cinema històrico-documental (14-02-08)

estelnegre | 14 Febrer, 2008 08:35

«7 días de enero». Primera pel·lícula de «Diari d’una transició»: Cicle de cinema històrico-documental (14-02-08)

Avui dijous 14 de febrer comença el cicle de cinema històrico-social que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

7 días de enero

7 días de enero (2000)

de J. A. Bardem

El 24 de gener de 1977 pistolers d'extrema dreta van protagonitzar un dels dies més violents de la transició política a Espanya. El seu objectiu era el despatx d'advocats laboralistes del carrer Atocha, a Madrid. Van morir quatre advocats i un administratiu, quedant malferits uns altres quatre lletrats. Aquella nit tràgica es va conèixer com "la matança d'Atocha".

Us hi esperem!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS