Administrar

La Xarxa de Dones per la Salut es manifesta en contra de les detencions que hi ha hagut a les clíniques on es realitzaven avortaments

estelnegre | 01 Desembre, 2007 08:44

La Xarxa de Dones per la Salut es manifesta en contra de les detencions que hi ha hagut a les clíniques on es realitzaven avortaments

Xarxa de Dones per la Salut

Aquest dies, arran de les detencions de professionals de clíniques on es fan interrupcions voluntàries d’avortaments a Barcelona, els mitjans de comunicació han creat una alarma social contra l’avortament digna dels pitjors temps criminalitzant els professionals i les dones.

Aquesta llei, com sempre hem dit des del moviment feminista no garanteix els drets de les dones a decidir ni dels professionals a exercir.

Per això ens sembla tan important tornar a clamar per la despenalització total de l’avortament i vindicar el dret a decidir, així com denunciar el morbo i sensacionalisme de la dreta i d'alguns mitjans contra la decisió de les dones.

***

La Xarxa de Dones per la Salut es manifesta en contra de les detencions que hi ha hagut a les clíniques on es realitzaven avortaments

La Xarxa de Dones per la Salut, formada per més de 22 associacions de dones feministes que lluitem per la millora de la salut amb perspectiva de gènere, volem manifestar la nostra posició sobre la insuficiència i les limitacions de l’actual llei d’avortament que ha convertit un dret de la dona en una cursa d’obstacles:

- Pels requeriments que son necessaris.

- Per les dificultats afegides pel fet de que no es doni el servei en molts dels centres públics (només un 3%).

- Per la manca de voluntat política, que ha mantingut la llei actual.

- Per permetre que l’objecció de consciència de grups de professionals, que de ser un dret reclamat com individual s’ha convertit en una actuació col·lectiva, impedint de fet l’exercici a tots els professionals d’un centre.

Tot això ha representat que la majoria de les dones que demanin avortar ho acabin fent en les clíniques privades i assumint els costos .

Les detencions semblen doncs un nou atac contra el dret a l’avortament de les dones i vers les clíniques que el practiquen, que feia temps no sentíem de manera tant insistent.

Però les dificultats no venen solament de la llei. El difícil i desigual accés que existeix en el territori català a la informació sobre salut sexual i reproductiva; la insuficient actuació històrica, que pensem que no està prou corregida, sobre els grups més vulnerables; les dificultats per tirar endavant embarassos que serien desitjats en altres condicions socials i econòmiques; tot això comporta una situació kafkiana per moltes dones i pensem que cal urgentment corregir.

Xarxa de Dones per la Salut

Ca la Dona – Casp, 38 pral. – 08010 Barcelona

Telèfon 616.938.162 (Carme Catalán)

www.xarxadedonesperlasalut.org

accio@xarxadedonesperlasalut.org

Aquest article en pdf

Escriu-nos 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS