Administrar

Més dades històriques sobre l'anarquisme menorquí

estelnegre | 15 Octubre, 2007 20:43

Més dades històriques sobre l'anarquisme menorquí

Edicions del Moixet Demagog

Ja tenim a les llibreries una novetat d'Edicions del Moixet Demagog: Conflicto social y pensamiento anarquista en Menorca (1897-1936), d'Ignacio Martín Jiménez.

L'autor, Ignacio Martín Jiménez (Valladolid, 1964), és doctor en Història Contemporània, professor d'Història i autor de nombrosos materials didàctics multimèdia. Entre els seus camps d'investigació està la Guerra Civil i la repressió franquista, el primer franquisme, la història de l'educació a Espanya, la implantació del cinema i els comportaments socials a començaments del segle XX. Podeu trobar articles seus a revistes com Historia 16, Revista Menorca o Historia Contemporánea.

Ignacio Martínez fa un estudi del moviment llibertari menorquí a través del periòdic llibertari El Porvenir del Obrero; un moviment que va ser molt actiu i ric en expressions i desenvolupat en un indret tan limitat geogràficament com és l'illa de Menorca.

Amb aquest volum l'editorial obre una nova col·lecció que es diu «Sol i Llibertat», que vol donar a conèixer la història llibertària d'aquestes terres. El títol de la col·lecció recull el nom d'un grup anarquista d'Inca (Mallorca) molt actiu als anys trenta.

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS