Administrar

Anarchosyndicalisme!

estelnegre | 14 Agost, 2007 04:33

Anarchosyndicalisme!

El diari de la CNT-AIT Midi-Pirineus canvia de títol

"Anarchosyndicalisme!"

El combat Sindicalista canvia de títol per a esdevenir: Anarchosyndicalisme! Més enllà d’una senzilla modificació semàntica, es tracta d’un aclariment de les posicions que defensem i dels ideals que ens animen. És una manera de desmarcar-nos dels sindicats institucionals, col·laboradors i socis del poder, i de reafirmar els valors que són els nostres.

Ja que el sindicalisme tradicional no és gens revolucionari des de fa molt de temps. S’enorgulleix d’altra banda de no defensar posicions globals, com si l’esfera del treball pogués totalment ser desconnectada de les altres activitats socials. Què és el sindicalisme avui sinó un instrument del poder i una vàlvula de seguretat que impedeix a la societat capitalista fer implosió quan les tensions socials es fan massa fortes? Els aparells sindicals maten en el seu origen tota discussió autònoma i lliuren a les forces de l’ordre els proletaris que s’insurgeixen. Assegut a la taula de les negociacions, conserven els seus avantatges i els seus llocs, a cop calent.

Anarchosyndicalisme!, molt al contrari, s’inscriurà en el rebuig d'aquest món de classe i d’explotació, jerarquitzat, vigilat, mercantilitzat. Revolucionari, perseguirà el projecte de trencar aquest vell sistema i de construir una societat nova, sense classes, autoadministrada i emancipadora, no autoritària i sense jerarquia, fraternal i respectuosa amb la llibertat de cadascú.

Anarchosyndicalisme! fomentarà la indispensable resistència popular. Col·loca d’altra banda els seus primers números sota la seva ègida, perquè, en aquest temps de depressió, de desil·lusió, de plec dels individus sobre ells mateixos; la resistència és la primera etapa de l’alliberament.

Anarchosyndicalisme! sostindrà i participarà en les lluites autònomes, a tots els combats contra l’autoritat, l’arbitrarietat, l’opressió i la destrucció del planeta. Ho farà en la transversalitat, ja que els problemes trobats al lloc de treball, aquells trobats en la vida diària, són les mateixes causes: l’explotació de la immensa majoria de la població per un grapat de benestants.

Anarchosyndicalisme! serà viu i dinàmic. En un món en perpètua evolució, intentarà sempre continuar sent coherent amb els seus principis i les seves finalitats. Avui, és des de la total reapropiació de la vida, individual i col·lectiva, de cadascú que cal treballar. Tal combat no ha de ser pervertit. És perquè exigeix en principi integritat, és a dir el rebuig a tota aliança o compromís amb els partits polítics siguin els que siguin, els sindicats reformistes i tots aquells que, de manera reconeguda o oculta, no treballen més que per a la conservació d’aquest vell món.

Anarchosyndicalisme! Lluitarà per la recerca de solucions col·lectives als problemes i reafirmarà la importància de la relació social i de la lluita solidària directa entre els explotats.

En totes les èpoques i sota totes les latituds, sempre ha estat així, seran sempre moments històrics on tot bascula, quan la població deixa el seu paper passiu per passar a l’acció. Una altra vida, una altra societat es fan aleshores possibles. És en l’aparició, en l’obertura d’aquesta ruptura històrica que Anarchosyndicalisme! treballarà. És en aquesta perspectiva que amb vosaltres, amb tots els que s’hi reconeixeran, junts, Anarchosyndicalisme! fa una crida des d’avui a la construcció i a la lluita.

CNT-AIT

7 rue St. Rémésy

31000 Tolosa de Llenguadoc

Escriu-nos
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS