Administrar

Nova web sobre el MIL i les Edicions Maig 37

estelnegre | 02 Agost, 2007 13:59

Nova web sobre el MIL i les Edicions Maig 37
MIL-GAC / Maig 37
MIL-GAC / Maig 37
...
Acaba de posar-se en funcionament la pàgina web MIL-GAC / Maig 37, que vol recopilar els textos creats i difosos pel MIL i les Edicions Maig 37, per a posar-los a l'abast de tots i totes les interessades. Aquesta espècie de «arxiu del MIL» comprendrà tant documents públics com interns, i comptarà, a més, amb documentació d'altres corrents autònoms de l'època. L'arxiu encara està lluny de ser complet, però ja disposa d'un nombre interessant de textos fins a ara difícils d'obtenir. La pàgina té un apartat on hi ha còpies en format pdf dels documents originals en castellà i en català, i altre apartat per a la versió en francès, on s'aniran traduint en aquesta llengua els textos originals.
Escriu-nos

Presentació del llibre «Anarquisme i alliberament nacional» (06-08-07)

estelnegre | 02 Agost, 2007 07:32

Presentació del llibre «Anarquisme i alliberament nacional» (06-08-07)

Anarquisme i alliberament nacional

Presentació del llibre "Anarquisme i alliberament nacional" a càrrec de membres del col·lectiu Negres Tempestes

Dilluns 6 d'agost a les 20.30 hores a la llibreria Àgora (carrer Jardí Botànic, 2) de Palma (Mallorca)

Edició original 

Els col·lectius Catarko, la Ciutat Invisible i Negres Tempestes i l'editorial Virus reediten el llibre Anarquisme i alliberament nacional del desaparegut col·lectiu Ikària dins del marc de la III Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona que es va desenvolupar entre el 25 de juny i l'1 de juliol.

Aquest llibre, editat originàriament per l'editorial El Llamp, aborda la revisió del concepte nació dins el pensament anarquista i la lluita anticapitalista.

El col·lectiu Negres Tempestes engega la reedició del llibre perquè és uns dels pocs assaigs que d'una manera extensa explica, des del moviment anarquista dels Països Catalans, l'alliberament nacional des d'una perspectiva llibertària. A més, constata que durant les seves activitats realment hi ha interès per aconseguir algun exemplar del llibre que es trobava descatalogat.

L'entén com un altra eina per estendre el debat i per trencar amb tots els tòpics i els dogmes que arrossega l'anarquisme pel que fa a l'opressió que els estats exerceixen per tal d'homogeneïtzar els seus territoris. Dins d'aquestes eines inclouen, entre d'altres, la realització del Bloc Negre de la manifestació de la tarda de l'onze de setembre o la publicació de la revista “La Rosa dels Vents”.

A la reedició afegeixen material actual (manifests dels últims blocs negres, articles...) i un epíleg de Jordi Martí i Font en el que explica els precedents i la concepció de l'edició original. També repassa la història d'alguns del col·lectius que han tractat el tema, com el ja citat Ikària, els valencians Recerca Autònoma i els propis Negres Tempestes. Per acabar dóna la seva opinió sobre la situació actual a les diferents branques del moviment anarquista, advocant per un «anarquisme catalanista».

 Negres Tempestes

 Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS