Administrar

Azagra, «El Jueves» i Estel Negre

estelnegre | 02 Juliol, 2007 15:01

Azagra, «El Jueves» i Estel Negre

 "El Jueves", 1.570 - 27-06-07/03-07-07

Azagra

(El Jueves, 1.570 - 27-06-07/03-07-07)

Escriu-nos

Si la Bossa sona, xarxa de finançament pels moviments socials

estelnegre | 02 Juliol, 2007 09:42

Si la Bossa sona, xarxa de finançament pels moviments socials

Si la Bossa sona, xarxa de finançament pels moviments socials

Si la Bossa sona

En el darrer any, s'ha estat estat creant un espai de trobada i de suport financer per la transformació social a Catalunya, que ara us presentem.

  • Hi trobareu l'estructura i informació necessària per col·laborar econòmicament en projectes socials, ecològics i culturals.

  • Hi trobareu informació sobre els moviments socials en el nostre país.

  • On se us facilitarà la cerca de finançament pel vostre projecte.


a) Per què una xarxa de finançament pels moviments socials?

Creiem que hi ha persones que tot i no disposar de la possibilitat de participar activament de projectes de transformació social, sí que voldrien col·laborar econòmicament o d'altres maneres (aportant recursos materials, coneixements o d'altres), si els conegués. Amb aquesta iniciativa volem arribar a aquest tipus de persones; així com, donar a conèixer la feina quotidiana de moltes persones.

Actualment el finançament de les lluites socials depèn sobretot de festes o de quotes, d'un nombre massa limitat de persones. En alguns casos es reben subvencions públiques, qüestió que acostuma a portar adherida una pèrdua d'independència, o si més no, hi ha projectes que pel seu contingut no hi poden accedir.

b) Com conèixer els projectes que busquen finançament

Des de Si la Bossa sona hem posat en marxa un parell de recursos informatius per a facilitar el contacte entre persones i projectes.

La Intranet: podeu accedir-hi des de l'adreça www.silabossasona.net . Volem apostar per aquesta eina per facilitar la comunicació entre la societat i els col·lectius que estan tirant endavant els projectes i també entre els diferents col·lectius. En entrar a la Intranet pots veure la informació dels projectes (ja en són 37!), i les dades necessàries per col·laborar-hi, però per interactuar amb ells, t'has de registrar com usuari@.

Labossa: és el catàleg semestral en paper i gratuït, del qual ja hem tret la primera edició, en format diari de 44 pàgines, a finals d'abril del 2007.  Labossa és una eina pensada perquè la gent que no usa gaire Internet, pugui accedir també a la informació sobre els projectes i contactar amb ells. Si en voleu un exemplar ens el podeu demanar.

c) Entitats que formen part de Si la Bossa sona,

Aeren (Associació per l'Estudi dels Recursos Energètics), Altercoms, Assemblea per la Comunicació Social, Associació per la Difusió Sense Límits (ADSL) - Setmanari Directa, Cambium Permacultura-es.org, Can Masdeu, Centre Social Autogestionat La Maranya, Col·lectiu Info-Usurpa, CRIC - Revista Opcions, Eclèctica Laboratori de Noves Visions Digitals, EdPAC (Educació Per l'Acció Crítica), Equip legal, Espai Obert, Fets (Finançament Ètic i Solidari), GAIADEA, Grain Art, Hospiclowns, Infoespai, L'Era (Espai de Recursos Agroecològics), La Ciutat Invisible, Lapsus Espectacles, Liberinfo, Obrint portes, Polèmica, RAI (Recursos d'Animació Intercultural), Repsolmata, Revista EcoSemanal, Revista Illacrua, RUIDO (Associació de Fotoperiodisme Autònom), Sostre Cívic, Vida Serena (Associació per a l'harmonia natural), Xarxa d'Economia Solidària, Xarxa Sense Fils Cooperativa i Zitzània – Contrainfos.

amb el suport de: Col·lectiu Ronda i Maderas Nobles de la Sierra del Segura.

Per adherir la teva entitat pots fer-ho aquí:  http://www.silabossasona.net/peticions-CAT.html

d) Com pots col·laborar

Si tens possibilitat directa de col·laborar, pots anar a la Intranet de si la bossa sona i informar-te fins trobar un projecte que et motivi. T'animem a registrar-te i preguntar el que calgui per resoldre els teus dubtes.

També pots explicar-ho entre aquelles amistats i coneguts que pensis que hi poden estar interessades.

I si tens accés a algun mitja de comunicació, sigui general, local o temàtic, aniria molt bé si pot aparèixer com a notícia.


e) Setmana de presentacions

Farem dues presentacions de Si la bossa sona, aquesta mateixa setmana a Barcelona.

Dimecres dia 4 de juliol a les 19h

Federació d'Associacions de Veïn@s de Barcelona

Obradors, 6-8 <M> Drassanes L3


Dijous dia 5 de juliol a les 19.30h

Espai transformadors

Ausiàs Marc, 60 <M> Tetuan L2 o Arc de Triomf L1 Barcelona

més info de les presentacions a: http://www.silabossasona.net/pag6b-CAT.html


Esperem que a partir del setembre i amb el vostre suport se'n facin més en d'altres indrets del territori català.

Agraïm el vostre interès!


Si la Bossa Sona,

xarxa de finançament pels moviments socials

contacte: info@silabossasona.net

Tf 932170623

www.silabossasona.net

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS